Konferencija Change posvećena razvoju enterprise rješenja

O razvoju enterprise rješenja u listopadu na konferenciji Change

Jesen je pred vratima, a s njom nam stiže sezona konferencija i događanja. Među njima je konferencija Change, koja će se održati 15. listopada u prostorima zagrebačke tvornice čokolade Kraš. Organizator je tvrtka King ICT, a događaj je posvećen razvoju enterprise rješenja.

change_konferencija

Konferencija Change, prva specijalizirana i otvorena konferencija tvrtke King ICT, posvećena je isključivo temama vezanima uz razvoj enterprise rješenja. Prema najavama, okupit će više od 300 sudionika iz ICT sektora iz Hrvatske, ali i regije zainteresiranih za iskustva stručnjaka o modernom bleeding edge razvoju softvera za enterprise sustave. Roko Roić, direktor sadržaja konferencije ističe kako je ona otvorenog tipa te da će sudionici iz prve ruke moći čuti sve o najnovijim inovacijama u industriji.

Pomnim odabirom predavanja za ‘prvi broj’ naše konferencije želimo pokazati da ‘lokalni’ inženjeri mogu napraviti velike stvari te da globalni uspjeh nije rezerviran samo za one preko ‘bare’.

Kome je namijenjena konferencija?

Kad je riječ o samom sadržaju o kojem ćemo slušati 15. listopada, Roko ističe:

Konferenciju smatram idealnom prilikom za saznati više o dobrim praksama i inovativnim idejama o .Netu dok u isto vrijeme učite o performansnom unaprjeđenju enterprise aplikacija u Java okolinama. Život u različitim razvojnim okolinama je toliko blizak da su brojne teme zajedničke, poput mikroservisa, continuous delivery praksi i agilnih metodologija.

Konferencija je namijenjena razvojnim inženjerima i IT stručnjacima nevezano uz tehnologiju koju koriste, a fokusirat će se na aktualne teme razvoja poslovnog softvera pokrivene primjerima korištenja najnovijih tehnologija, trendova u industriji, provjerenih metodologija i najboljih praksi.

Tko su predavači?

roko_roic_600_400
Roko naglašava kako je cilj konferencije potaknuti raspravu o temama koje su relevantne u današnjoj enterprise industriji te umrežavanje i partnerstvo.

Neki od predavača i stručnjaka koji će sudjelovati na konferenciji Change su Viktor Farčić, softverski konzultant s dugogodišnjom adresom u Španjolskoj. Trenutno je zaposlen u tvrtki CloudBees na razvoju enterprise Jenkins platforme za provedbu kontinuirane integracije (CI) i kontinuirane isporuke (CD). Ujedno je i Docker Champion te autor dvije knjige o Javi.

Među njima je i Matjaž B. Jurič, profesor na sveučilištima u Ljubljani i Mariboru, autor desetak knjiga o enterprise razvoju softvera, a na konferenciji će govoriti o mikro servisima. Alan Pavičić, freelance multilanguage programer i open-source guru svoje je dugogodišnje iskustvo stjecao u radu na komercijalnim i open-source projektima. Autor je LISP kompajlera u Javascriptu, a svoju strast prema brojnim programskim jezicima odlučio je podijeliti i sa širom zajednicom te je organizator LangGanga, okupljanja programera koji dijele interes za Lisp, Smalltalk, Haskell i inim “alternativnim” programskim jezicima.

Dejan Bosanac iz tvrtke RedHat govorit će o ActiveMQ sustavu i modernom pogledu na integracije enterprise rješenja. Među sudionicima je i Luka Ferlež iz KING ICT-a iza kojeg je dugogodišnje iskustvo rada, a u svom će se predavanju osvrnuti na izazove i tehnike za nadzor i otkrivanje uskih grla u razvoju enterprise sustava. Xamarin Evangelist Miljenko Cvjetko, zagovornik je višeplatformske portabilnosti koda i aplikacija, a posljednje dvije godine je i službeno dio Xamarin core tima. Tu je Marko Topolnik, doktorand Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu koji trenutno radi kao razvojni inženjer tvrtke Hazelcast na razvoju istoimene platforme za upravljanje grupama i klasterom. Hazelcast platforma pomaže vodećim kompanijama u bankarskom sektoru upravljati njihovim podacima i procesima s ciljem postizanja boljih performansi.

Kako do ulaznica?

Organizatori podsjećaju kako je broj mjesta na konferenciji ograničen te je ulaznice moguće osigurati putem sustava Entrio po cijeni od 100 kuna, odnosno 60 kuna ako je riječ o studentima. Jednodnevna konferencija održat će se u subotu, 15. listopada, u prostorima zagrebačke tvornice čokolade Kraš, a više informacija bit će dostupno na službenim stranicama konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Kolumna

Portfolio s Dribbblea je kao loše driblanje u utakmici za posao product dizajnera

Dribbble je platforma i zajednica na kojem se dizajneri mogu razvijati, dijeliti radove i zapošljavati. Product design je proces razrade, formiranja i iteriranja proizvoda koji rješavaju korisničke probleme ili adresiraju specifične tržišne potrebe. E sad, na papiru nema razloga da ove dvije stvari budu u sukobu - zašto mi se onda digne kosa na glavi kad u prijavi za product dizajnera dobijem portfolio pun Dribbble radova?

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Startupi i poslovanje

Kobe Bryant: košarkaš, Oskarovac, investitor – ulagao je u tvrtke poput Alibabe i Epic Gamesa

Jučer je u 41. godini preminuo Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena koji je svojim uspjesima na terenu i izvan njega zauvijek obilježio ovaj sport.

Društvene mreže

Bartol Šimunić: Da će društvene mreže biti okosnica kampanje Zorana Milanovića odlučilo se još u svibnju

Bio je među prvim community managerima Vlade kad je 2011. došla na društvene mreže, a sada je jedna od ključnih osoba koja je stajala digitalne kampanje novog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Internet marketing

Podcast o specifičnostima podcasta u Hrvatskoj kao sadržajnom, ali i oglašivačkom formatu

Podcasti, iako postoje već godinama, očito su format koji će obilježiti digitalno tržište u Hrvatskoj u 2020. tako da je red pozabaviti se njihovim specifičnostima - u obliku podcasta!

Tehnologija

Hrvatska pošta u zraku: Dostava dronom u Hrvatskoj sve nam je bliža

Nakon eksperimentiranja s kriptovalutama, Hrvatska pošta poletjela je i u istraživanje bespilotnih letjelica koje bi mogle dostavljati pakete u udaljenim dijelovima Hrvatske.