Konferencija Change posvećena razvoju enterprise rješenja

O razvoju enterprise rješenja u listopadu na konferenciji Change

Jesen je pred vratima, a s njom nam stiže sezona konferencija i događanja. Među njima je konferencija Change, koja će se održati 15. listopada u prostorima zagrebačke tvornice čokolade Kraš. Organizator je tvrtka King ICT, a događaj je posvećen razvoju enterprise rješenja.

change_konferencija

Konferencija Change, prva specijalizirana i otvorena konferencija tvrtke King ICT, posvećena je isključivo temama vezanima uz razvoj enterprise rješenja. Prema najavama, okupit će više od 300 sudionika iz ICT sektora iz Hrvatske, ali i regije zainteresiranih za iskustva stručnjaka o modernom bleeding edge razvoju softvera za enterprise sustave. Roko Roić, direktor sadržaja konferencije ističe kako je ona otvorenog tipa te da će sudionici iz prve ruke moći čuti sve o najnovijim inovacijama u industriji.

Pomnim odabirom predavanja za ‘prvi broj’ naše konferencije želimo pokazati da ‘lokalni’ inženjeri mogu napraviti velike stvari te da globalni uspjeh nije rezerviran samo za one preko ‘bare’.

Kome je namijenjena konferencija?

Kad je riječ o samom sadržaju o kojem ćemo slušati 15. listopada, Roko ističe:

Konferenciju smatram idealnom prilikom za saznati više o dobrim praksama i inovativnim idejama o .Netu dok u isto vrijeme učite o performansnom unaprjeđenju enterprise aplikacija u Java okolinama. Život u različitim razvojnim okolinama je toliko blizak da su brojne teme zajedničke, poput mikroservisa, continuous delivery praksi i agilnih metodologija.

Konferencija je namijenjena razvojnim inženjerima i IT stručnjacima nevezano uz tehnologiju koju koriste, a fokusirat će se na aktualne teme razvoja poslovnog softvera pokrivene primjerima korištenja najnovijih tehnologija, trendova u industriji, provjerenih metodologija i najboljih praksi.

Tko su predavači?

roko_roic_600_400
Roko naglašava kako je cilj konferencije potaknuti raspravu o temama koje su relevantne u današnjoj enterprise industriji te umrežavanje i partnerstvo.

Neki od predavača i stručnjaka koji će sudjelovati na konferenciji Change su Viktor Farčić, softverski konzultant s dugogodišnjom adresom u Španjolskoj. Trenutno je zaposlen u tvrtki CloudBees na razvoju enterprise Jenkins platforme za provedbu kontinuirane integracije (CI) i kontinuirane isporuke (CD). Ujedno je i Docker Champion te autor dvije knjige o Javi.

Među njima je i Matjaž B. Jurič, profesor na sveučilištima u Ljubljani i Mariboru, autor desetak knjiga o enterprise razvoju softvera, a na konferenciji će govoriti o mikro servisima. Alan Pavičić, freelance multilanguage programer i open-source guru svoje je dugogodišnje iskustvo stjecao u radu na komercijalnim i open-source projektima. Autor je LISP kompajlera u Javascriptu, a svoju strast prema brojnim programskim jezicima odlučio je podijeliti i sa širom zajednicom te je organizator LangGanga, okupljanja programera koji dijele interes za Lisp, Smalltalk, Haskell i inim “alternativnim” programskim jezicima.

Dejan Bosanac iz tvrtke RedHat govorit će o ActiveMQ sustavu i modernom pogledu na integracije enterprise rješenja. Među sudionicima je i Luka Ferlež iz KING ICT-a iza kojeg je dugogodišnje iskustvo rada, a u svom će se predavanju osvrnuti na izazove i tehnike za nadzor i otkrivanje uskih grla u razvoju enterprise sustava. Xamarin Evangelist Miljenko Cvjetko, zagovornik je višeplatformske portabilnosti koda i aplikacija, a posljednje dvije godine je i službeno dio Xamarin core tima. Tu je Marko Topolnik, doktorand Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu koji trenutno radi kao razvojni inženjer tvrtke Hazelcast na razvoju istoimene platforme za upravljanje grupama i klasterom. Hazelcast platforma pomaže vodećim kompanijama u bankarskom sektoru upravljati njihovim podacima i procesima s ciljem postizanja boljih performansi.

Kako do ulaznica?

Organizatori podsjećaju kako je broj mjesta na konferenciji ograničen te je ulaznice moguće osigurati putem sustava Entrio po cijeni od 100 kuna, odnosno 60 kuna ako je riječ o studentima. Jednodnevna konferencija održat će se u subotu, 15. listopada, u prostorima zagrebačke tvornice čokolade Kraš, a više informacija bit će dostupno na službenim stranicama konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.