Kolektiva na OMGcommerceu: Koje su prednosti affiliate marketinga?

Kolektiva na OMGcommerceu: Koje su prednosti affiliate marketinga?

Branimir Karačić, Kolektiva, objašnjava prednosti affiliate marketinga (snimila: Marina Filipović Marinshe)
Branimir Karačić, Kolektiva, objašnjava prednosti affiliate marketinga (snimila: Marina Filipović Marinshe)

Branimir Karačić iz Kolektive govorio je o affiliate marketingu. Naime, riječ je o marketingu koji je baziran na učinkovitosti, a Karačić navodi da samim time sadrži razne prednosti.

Koje su zapravo prednosti ovakvog marketinga? Karačić ističe iduće:

–          Plaća se po učinkovitosti

–          Povoljan je

–          Potiče proaktivnu suradnju

–          Nudi dobre analize

–          Ključ je u targetiranju

Kako početi s ovakvom vrstom marketinga? Karačić napominje da prvo treba početi s istraživanjem, nakon toga se odabire softver, a na kraju treba odabrati affiliate metodu (PPS, CPA ili CPC). Postoje razni promocijski alati, a Kolektiva koristi mnoge od njih. Prvi su linkovi, koji se implementiraju u tuđi sadržaj. Također, Kolektiva koristi i dvije vrste banera, statične i dinamične. U zadnje se vrijeme radi i na sadržaju na drugim stranicama, koji na prvi pogled ne izgleda poput oglasa, nego se dobro uklapa u ostali sadržaj.

Marina Đukanović iz Kolektive odgovorila je na pitanja publike (Snimila: Marina Filipović Marinshe)
Marina Đukanović, CEO Kolektive Hrvatske odgovorila je na brojna pitanja znatiželjne publike (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Što se tiče ciljeva affiliate marketinga, glavni su generiranje prometa prema stranici, akvizicija korisnika i, naravno, povećanje prodaje.

Karačić je dao i nekoliko savjeta o ovakvim vrstama kampanje. Napominje da kvaliteta uvijek nadmašuje kvantitetu. Ovisno o tome što nudite posjetiteljima, pokušajte dobro usmjeriti kampanje. Redovito osvježavajte dizajn te analizirajte kampanje i alate kako biste vidjeli gdje ste bili uspješni. Optimizirajte i budite inovativni!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!