Kako izgledaju različita lica hrvatskih tvrđava?

Klis and Tell: Kako izgledaju različita lica hrvatskih tvrđava?

Sunce i more obično su u prvom planu kada počnemo pričati o hrvatskom turizmu, ali sunce i more ne mogu biti sve što će gosti dobiti u turističkoj ponudi. Hrvatska se može osloniti i na vlastitu kulturnu baštinu, predstavljajući tvrđave, dvorce, zamke, zidine i druge utvrde uz more i u unutrašnjosti zemlje, a kako bi ta ponuda bila što zanimljivija, može pomoći originalna ideja koja ne mora biti skupa. Kako osmisliti nešto novo i krenuti u realizaciju ideje, otkrit će konferencija Razna lica fortifikacija - Digitalna interpretacija fortifikacija, koja će se ovoga mjeseca u Klisu pozabaviti oživljavanjem hrvatskih utvrda.

fortifikacija web

Domaći ili strani gost koji se upoznao s različitim dijelovima Hrvatske imao je priliku obići i brojne utvrde bilo uz more, bilo u unutrašnjosti zemlje. Neke su obnovljene i oživljene, s programom koji će obogatiti turističku ponudu, ali ima i puno drugačijih, manje dobrih primjera, sa zapuštenim tvrđavama ili dvorcima u kojima se ne daje dodatna vrijednost. Jedino što je gostu dostupno jest vidjeti koliko su lijepi.

Kako ne bi ostale samo atrakcije za razgledavanje u kojima se ne zbiva ništa osobito, hrvatske utvrde mogu oživjeti. Put prema tome cilju predstavit će skorašnja konferencija Razna lica fortifikacija – Digitalna interpretacija fortifikacija, koja će 23. listopada sa sloganom Klis and Tell biti održana na Kliškoj tvrđavi.

Iza svake utvrde stoji njezina priča

Kako učiniti srednjovjekovnu građevinu što zanimljivijom gostima? Umjesto da ostanu zapušteni i traže fizičku obnovu koja puno košta, a za nju treba i više vremena, dvorci i tvrđave mogu oživjeti i u kraćem roku.

Predstavljanje priče o lokalitetu na kojemu se gost nalazi, organizacija događaja, virtualni put u povijest građevine koji se može prikazati i trodimenzionalno, prezentacija u mobilnim aplikacijama i video-igrama… Ne nedostaje načina da saznamo da utvrda u kojoj se nalazimo nije samo ono što vidimo svojim očima, već građevina koja može ponuditi i dodatni sadržaj, poput organizacije koncerta, ljetnog kina, kulturnog festivala – ili konferencije o oživljavanju hrvatske srednjovjekovne baštine.

Dašak Igre prijestolja u Klisu

Predstavljanjem mogućih rješenja za oživljavanje hrvatskih utvrda pozabavit će se stručnjaci iz Hrvatske i regije, a osobita atrakcija bit će predavanje Klis and Tell, izlaganje Hjörtura Smárasona, gosta iz Danske, koji je imao glumačku ulogu u popularnoj seriji Igra prijestolja. Ipak, glavna zanimacija nije mu gluma, već potraga za rješenjima za oživljavanje potencijalno zanimljivoga, ali zapuštenog lokaliteta, s predstavljanjem njegove priče i specifičnosti koja će ga učiniti lako prepoznatljivim.

Je li netko rekao brend? Da, i tvrđava ili dvorac mogu biti brend o kojem će se znati i izvan hrvatskih granica, s pozivom gostima da jednostavno ne smiju propustiti ono što se nudi.

Prijava za jednodnevnu konferenciju na Kliškoj tvrđavi može se obaviti na njezinoj internetskoj stranici, ali kako je broj mjesta za sudionike ograničen na 60, probajte biti što brži – kako ne biste ostali bez mogućnosti da budete u Klisu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.