Kako izgledaju različita lica hrvatskih tvrđava?

Klis and Tell: Kako izgledaju različita lica hrvatskih tvrđava?

Sunce i more obično su u prvom planu kada počnemo pričati o hrvatskom turizmu, ali sunce i more ne mogu biti sve što će gosti dobiti u turističkoj ponudi. Hrvatska se može osloniti i na vlastitu kulturnu baštinu, predstavljajući tvrđave, dvorce, zamke, zidine i druge utvrde uz more i u unutrašnjosti zemlje, a kako bi ta ponuda bila što zanimljivija, može pomoći originalna ideja koja ne mora biti skupa. Kako osmisliti nešto novo i krenuti u realizaciju ideje, otkrit će konferencija Razna lica fortifikacija - Digitalna interpretacija fortifikacija, koja će se ovoga mjeseca u Klisu pozabaviti oživljavanjem hrvatskih utvrda.

fortifikacija web

Domaći ili strani gost koji se upoznao s različitim dijelovima Hrvatske imao je priliku obići i brojne utvrde bilo uz more, bilo u unutrašnjosti zemlje. Neke su obnovljene i oživljene, s programom koji će obogatiti turističku ponudu, ali ima i puno drugačijih, manje dobrih primjera, sa zapuštenim tvrđavama ili dvorcima u kojima se ne daje dodatna vrijednost. Jedino što je gostu dostupno jest vidjeti koliko su lijepi.

Kako ne bi ostale samo atrakcije za razgledavanje u kojima se ne zbiva ništa osobito, hrvatske utvrde mogu oživjeti. Put prema tome cilju predstavit će skorašnja konferencija Razna lica fortifikacija – Digitalna interpretacija fortifikacija, koja će 23. listopada sa sloganom Klis and Tell biti održana na Kliškoj tvrđavi.

Iza svake utvrde stoji njezina priča

Kako učiniti srednjovjekovnu građevinu što zanimljivijom gostima? Umjesto da ostanu zapušteni i traže fizičku obnovu koja puno košta, a za nju treba i više vremena, dvorci i tvrđave mogu oživjeti i u kraćem roku.

Predstavljanje priče o lokalitetu na kojemu se gost nalazi, organizacija događaja, virtualni put u povijest građevine koji se može prikazati i trodimenzionalno, prezentacija u mobilnim aplikacijama i video-igrama… Ne nedostaje načina da saznamo da utvrda u kojoj se nalazimo nije samo ono što vidimo svojim očima, već građevina koja može ponuditi i dodatni sadržaj, poput organizacije koncerta, ljetnog kina, kulturnog festivala – ili konferencije o oživljavanju hrvatske srednjovjekovne baštine.

Dašak Igre prijestolja u Klisu

Predstavljanjem mogućih rješenja za oživljavanje hrvatskih utvrda pozabavit će se stručnjaci iz Hrvatske i regije, a osobita atrakcija bit će predavanje Klis and Tell, izlaganje Hjörtura Smárasona, gosta iz Danske, koji je imao glumačku ulogu u popularnoj seriji Igra prijestolja. Ipak, glavna zanimacija nije mu gluma, već potraga za rješenjima za oživljavanje potencijalno zanimljivoga, ali zapuštenog lokaliteta, s predstavljanjem njegove priče i specifičnosti koja će ga učiniti lako prepoznatljivim.

Je li netko rekao brend? Da, i tvrđava ili dvorac mogu biti brend o kojem će se znati i izvan hrvatskih granica, s pozivom gostima da jednostavno ne smiju propustiti ono što se nudi.

Prijava za jednodnevnu konferenciju na Kliškoj tvrđavi može se obaviti na njezinoj internetskoj stranici, ali kako je broj mjesta za sudionike ograničen na 60, probajte biti što brži – kako ne biste ostali bez mogućnosti da budete u Klisu.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.