Kiki, ne ljuti se! – Kraševa aplikacija dostupna na mobitelima, webu, ali i pametnim televizorima

Kiki, ne ljuti se! – Kraševa aplikacija dostupna na mobitelima, webu, ali i pametnim televizorima

Kiki naslovnaKraš i digitalna agencija Drap još jednom zajedno pomiču granice – nakon Ekoparka ili augmented reality internetske igre Životinjskog carstva, stigao je i “Kiki, ne ljuti se!”, aplikacija razvijena u suradnji sa Samsungom, a koja je dostupna za mnoštvo platformi: web, tableti, mobilni telefoni, a i po prvi puta u regiji – i za Samsung Smart TV uređaje!

Ova cross-platformska aplikacija, zasnovana na svima dobro znanoj društvenoj igri “Čovječe ne ljuti se”, ovoga puta prenesenoj u veseli i šareni svijet Kikića, upravo je izašla iz razvoja. Napravljena je u trostranoj suradnji između Kraša, Samsunga i Drapa, i to na razini cijele regije, gdje će također uskoro biti puštena u opticaj na svim medijima.

Vlado Karmelić, Account Director u Drapu, za Netokraciju kaže da je ovo bio jedan od kompleksnijih projekata na kojima su radili, budući da je prvi put rađena aplikacija za televizore te je sve bilo potpuno novo.

Ovo je korak u pravom smjeru. Budući novi “smart” televizori pružaju mogućnost razvoja vlastitih aplikacija, a to će omogućiti nove vrste kampanja, koje će u potpunosti integrirati TV i online iskustvo.

Kiki 1
Djeca igraju “Kiki, ne ljuti se!” na televizoru

Iz Drapa nam kažu i da im je svakako u planu krenuti i dalje u razvoj TV aplikacija jer smatraju da je to područje velikog potencijala. U ovoj se aplikaciji može igrati protiv računala, odnosno umjetne inteligencije, ali i u multiplayer modeu, gdje u jednoj igri mogu sudjelovati do četiri igrača u stvarnom vremenu. Korisnici portala igraoni.ca tako mogu uživati u igri sa svojim prijateljima, ali i zabaviti se sami. Korisnik upravlja jednom od četiri skupine Kikića kojima je zadatak prvi doći u “sigurna polja”, bez da prethodno budu “pojedeni” od ostalih igrača.

Aplikacija razvijena u tehnologiji HTML5

Što se tiče tehničke strane aplikacije, ona je razvijana u HTML5, o čemu Ivan Rukavina, Senior developer u Drapu kaže:

HTML5 postaje tehnologija koja svojim mogućnostima pokazuje prednost nad svojim pretečama. Samim time, proizvođači uređaja uključuju je u sve više proizvoda, od osobnih računala, mobitela, pa sve do pametnih televizora. Između mnogih platformi za igre odabrali smo CreateJS, koji svojom jednostavnošću ne pokušava diktirati previše, a nudi veoma zanimljive alate za ustroj jedne igre. Kao skriptni jezik korišten je CoffeeScript – noviji jezik koji snazi JavaScripta dodaje konciznost i jednostavnost.

"Kiki ne ljuti se!" dostupan je za razne platforme.
“Kiki ne ljuti se!” dostupan je za razne platforme.

Potencijal za dugoročnu suradnju

Kraš se, dakle, ponovno pokazao kao lider u korištenju inovativnih tehnologija (u ovom slučaju i medija), u promociji svojih proizvoda, a mr. sc. Mario Fraculj, direktor projekata u Krašu, za Netokraciju kaže:

Samsung je globalni tehnološki inovator i lider na svjetskom tržištu potrošačke elektronike, a Kraš je najveća konditorska kompanija u regiji te još od projekta Životinjskog carstva na Facebooku uživa reputaciju predvodnika u usvajanju suvremenih digitalnih tehnologija. Stoga nam se suradnja na aplikaciji Ki-Ki, uz tehničku podršku našeg dugogodišnjeg partnera Drapa, učinila logičnim potezom. Samsung je kroz ovu suradnju došao do zanimljivog i regionalno relevantnog sadržaja (Kiki je jedan od najjačih prehrambenih brendova u regiji), a Kraš je dobio pristup Samsungovim inovativnim platformama (mobilni telefoni, tablet računala i pametni televizori) kao novim kanalima promocije brendova.

Dodaje i kako je riječ o tipičnoj win-win situaciji i dobrom potencijalu za dugoročnu suradnju.

Što mislite o odluci da aplikacija bude dostupna i na televizorima?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.