Tražite smještaj za dijete i kad vrtići ne rade? Pomoć nudi Kiidie

Tražite siguran smještaj za dijete i kad vrtići ne rade? Pomoć nudi Kiidie

Kiidie je nova platforma na hrvatskom tržištu putem koje roditelji mogu u tri jednostavna koraka pronaći najbliži centar za čuvanje djece, rezervirati termin te platiti uslugu mobilnim plaćanjem. Više o servisu Kiidie, odakle ideja te koji su idući koraci, ispričala nam je Barbara Črgar, suosnivačica.

Iza projekta stoji tim od pet članova, a ideja za osnivanjem platforme za čuvanje djece potekla je od Barbare Črgar.

Kiidie je web platforma koja pomaže roditeljima riješiti problem čuvanja djece. Riječ je o novoj platformi na hrvatskom tržištu koja omogućava pregled i odabir centara za čuvanje djece koji su provjereni i zadovoljavaju sve zakonske propise Republike Hrvatske, stoga roditelji mogu biti sigurni da svoju djecu ostavljaju u rukama stručnog i profesionalnog osoblja.

Iza projekta stoji tim od petero članova. Uz osnivačice, Barbaru Črgar i Lanu Kihas, tu je i troje kolega iz IT-a koji rade na samom razvoju platforme. Odakle ideja za ovakvom platformom? Barbara kaže:

Provodila sam dosta vremena surađujući s jednim privatnim vrtićem gdje sam bila uključena u izradu marketinške strategije te sam uočila da zaposleni roditelji imaju veliki problem što s djecom nakon 17 sati kada se vrtić zatvori. Tada mi je na pamet pala ideja da bi bilo odlično da roditelji umjesto baka servisa i dadilja imaju sigurnu i poticajnu alternativu kao što je vrtić ili centar za čuvanje djece, izvan radnog vremena vrtića, dakle poslije 17 sati.

Ideja je na jednom centralnom web mjestu omogućiti roditeljimapregled i odabir centra za čuvanje djece, kako bi roditelji mogli povjeriti svoju djecu stručnom i provjerenom osoblju.

Jednostavna, a sigurna alternativa

Kiidie se razlikuje od ostalih ponuda na tržištu po tome što je usmjeren na čuvanje djece u centrima gdje se djeca mogu međusobno družiti, a ne na unajmljivanje dadilje u vlastitom prostoru.
Kiidie se razlikuje od ostalih ponuda na tržištu po tome što je usmjeren na čuvanje djece u centrima gdje se djeca mogu međusobno družiti, a ne na unajmljivanje dadilje u vlastitom prostoru.

Iako na tržištu već postoje servisi za čuvanje djece, Kiidie je drugačiji po tome što je usmjeren na usluge čuvanja djece u centrima gdje se djeca mogu međusobno družiti, a ne na unajmljivanje dadilje u vlastitom prostoru.

Koliko nam je poznato, ovakav servis još uvijek na postoji.

Barbara kaže kako su sukladno tome, ponuditelji usluga na Kiidieju pravni su subjekti poput obrta za čuvanje djece, raznih kreativnih udruga, igraonica, športsko-rekreativnih centara te dječjih vrtića. Postupak rezervacije termina veoma je jednostavan:

Roditelji na Kiidieju mogu u tri jednostavna koraka, putem mobilnog uređaja, pronaći najbliži centar za čuvanje djece, rezervirati termin te platiti uslugu mobilnim plaćanjem.

Ozbiljan početak korištenja – od rujna

Iako je na početku ove godine bio samo ideja, razvoju projekta pomogao je i Zagrebački inkubator poduzetništva, gdje je Kiidie bio tim devete generacije startupa. Barbara o tome kaže:

Kiidie je na početku ulaska u ZIP-ov inkubatorski program bila samo ideja, da bismo do kraja programa imali gotovu web platformu. Čitav ZIP-ov inkubatorski program, ubrzao nam je proces razvoja i pomogao riješiti početničke probleme u kratkom roku. Nakon završetka programa smo i dalje dio ZIP-a kao alumni članovi te možemo iskreno preporučiti ZIP svim timovima koje čeka ovaj put.

Razvoj startupa pogurao je Zagrebački inkubator poduzetništva.
Razvoj startupa pogurao je i Zagrebački inkubator poduzetništva.

Govoreći o idućim koracima, Barbara ističe da je platforma spremna te da čekaju jesen kako bi počeli s ozbiljnim radom.

Trenutno se nalazimo u soft launch fazi, što znači da je web aplikacija i pripadajuća infrastruktura spremna i dostupna na www.kiidie.com. No, obzirom da većina centara za čuvanje preko ljeta ne radi, ozbiljan početak korištenja web aplikacije planiramo za 1. rujna. kada se svi vrate s ljetne pauze.

Ako vam je pomisao na početak jeseni i pronalazak sigurne opcije za čuvanje djeteta do sada izazivala glavobolje, ovo ljeto se možete opustiti, a sve informacije o servisu, kao i različite savjete o čuvanju djece možete pronaći na službenim stranicama.

Komentari

  1. Mr.Dee

    Mr.Dee

    16. 07. 2016. u 2:13 am Odgovori

    Zanima me kako misle postati/ostati profitabilni s obzirom da kada jednom roditelj ostavi djete na čuvanje sl. put više ne treba koristiti platformu nego direktno se dogovori i plati u kešu … Kako mi se čini još jedan “uspješan” zipov startup.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Što ste propustili

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Gaming

Od Google Stadije do Apple Arcadea: Provjerili smo (nama) najvažnije gaming događaje 2019.

U novoj gaming epizodi Netokracija Podcasta prisjećamo se bitnih prošlogodišnjih vijesti iz najveće zabavne industrije, a o već tekućoj 2020. komentiramo poznate najave i naslove koje željno iščekujemo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.