Juvo - Home Friend kao pobjednik Startup Campa pozvan u ABC akcelerator

Juvo – Home Friend kao pobjednik riječkog Startup Campa pozvan u ABC akcelerator

Protekloga tjedna u Rijeci se održavao Startup Camp gdje je pobjedu odnio Juvo - Home Friend, rješenje koje roditeljima pomaže pratiti kretanje djece uz pomoć pametnih senzora. Prvo mjesto donijelo je timu iza projekta i priliku za odlazak u ljubljanski ABC akcelerator u 2017. godini.

juvo_rijeka_cover

O startupu Juvo – Home Friend već smo pisali ove godine, od sudjelovanja u finalu Microsoftovog Imagine Cupa u Seattleu do pobjede na PAR poduzetničkom kampu. Sada je iza njih pobjeda i na riječkom Startup Campu koji se održavao od 14. do 18. rujna, a gdje je sudjelovalo 16 timova iz nekoliko zemalja. Podsjetimo, Juvo – Home Friend omogućuje roditeljima da pomoću senzora prikupljaju informacije o kretanju djeteta nakon čega sustav obavještava da li se dijete približilo manje sigurnom dijelu kuće, recimo štednjaku ili balkonu.

ABC-ov program već prošli Mogy i Pointme

rijeka_kamp_sudionici

Prvo mjesto donijelo je timu iza projekta i pozivnicu za ljubljanski ABC akcelerator 2017. godine, odnosno direktan ulaz u drugi krug selekcije. U programu ovog akceleratora već su sudjelovali domaći startupi Mogy i Pointme. Matija Srbić iz Juvo – Home Frienda ističe kako su oduševljeni dobivenom prilikom.

Program akceleracije će nam dati odgovore na neka pitanja, ali će i sigurno otvoriti mnogo novih o kojima do sada nismo ni razmišljali. Vjerujemo da ćemo nakon rada s vrhunskim mentorima biti spremni za većinu izazova koji nas tek očekuju. Pozivnica je za 2017. godinu i do tada ćemo se potruditi da imamo što zreliji projekt.

Drugo mjesto osvojio je EasyTrans, a riječ je o sustavu za organizaciju transfera ljudi. Treće mjesto pripalo je FloraVisionu za ranu detekciju oboljenja kod biljaka, dok je posebnu nagradu publike dobio Tomasz Michalkiewicz iz tima Clotify. Tijekom pet dana trajanja Startup Campa, poduzetnici i investitori iz Europe i Amerike pomagali su sudionicima da razviju svoje ideje kako bi stvorili održivi poslovni pothvat, a događaj je organiziran u prostorima Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka. Timu Juvo – Home Friend želimo uspjeh u daljnjem radu te ne sumnjamo da ćemo još čuti za njih.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.