JFDI-Innov8 Bootcamp će u 100 dana pomoći vašem startupu i otvoriti mu azijsko tržište

JFDI-Innov8 Bootcamp će u 100 dana pomoći vašem startupu i otvoriti mu azijsko tržište

Regionalni startupi u pravilu imaju sličan uzorak rasta - predstavljanje na nekoj lokalnoj konferenciji, širenje glasa o njima, nekoliko mjeseci rada u Londonu, a zatim New York ili Silicijska Dolina. Zašto ne pogledati što nudi Azija? JFDI (Joyful Frog Digital Incubator) je jedna od članica TechStars mreže inkubatora i jedina je takva organizacija u jugoistočnoj Aziji. Nedavno udruženje JFDI-a sa Innov8, fondom rizičnog kapitala singapurskog telekoma SingTel rezultiralo je organizacijom stodnevnog JFDI-Innov8 Bootcampa.

Azija kao startup tržište?

Regionalni startupi u pravilu imaju sličan uzorak rasta – predstavljanje na nekoj lokalnoj konferenciji, širenje glasa o njima, nekoliko mjeseci rada u Londonu, a zatim New York ili Silicijska Dolina. Zašto ne pogledati što nudi Azija?

JFDI (Joyful Frog Digital Incubator) je jedna od članica TechStars mreže inkubatora i jedina je takva organizacija u jugoistočnoj Aziji. Nedavno udruženje JFDI-a sa Innov8, fondom rizičnog kapitala singapurskog telekoma SingTel rezultiralo je organizacijom stodnevnog JFDI-Innov8 Bootcampa.

U JFDI-Innov8 bootcampu će sudjelovati 15 startupa koji će pod mentorstvom raditi na svojim projektima, a nakon sto dana, tokom travnja i svibnja 2012. godine, startupi će dobiti priliku prezentirati svoj rad pred investitorima iz Azije i ostatka svijeta.

Singapur i 15 tisuća dolara dobrodošlice

JFDI-Innov8 bootcamp počinje 1. siječnja i održava se u Singapuru, no startupi su dobrim dijelom prepušteni sami sebi u pronalaženju (i financiranju) smještaja, hrane i ostalih potrepština. Svi sudionici će dobiti po 15 tisuća dolara prilikom dolaska, a organizatori će se osim toga pobrinuti i za radni prostor te vezu na Internet.

Kako se prijaviti?

Prijave timova se vrše na stranicama JFDI-a i primaju se do 16. prosinca! Čim se prije prijavite, prije ćete i dobiti odgovor, a sve informacije o JFDI-Innov8 bootcampu potražite na stranicama JFDI-a, a pratite ih i na Twitteru i na Facebooku.

Što mislite, hoće li neki od regionalnih startupa otići u Singapur? Treba li se uopće okretati azijskom tržištu?

ponuda

Komentari

 1. Berislav Lopac

  Berislav Lopac

  05. 12. 2011. u 2:03 pm Odgovori

  Hahaha “Joyful Frog”, dobraaaaa! 😀

  Sviđa mi se ovo “u pravilu” — koliko smo dosad imali takvih startupa? Bojim se samo dva (GIScloud i Farmeron), tako da teško možemo govoriti o nekom pravilu… OK, piše “regionalni”, ali ni drugdje u regiji (ovisno kako je definiramo) nije bilo puno drugačije, jedino nešto malo u Sloveniji (Zemanta, Vox.io).

  Želim reći samo da imamo premali uzorak za definiranje bilo kakvih pravila. Ali JFDI svakako djeluje korisno, i znam neke domaće startupe koji bi se baš fino uklopili. 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Startupi i poslovanje

Od Yahoove milijarde do Automatticovih par milijuna: Tumblr i WordPress pod istim krovom

Tumblr, svojedobno pionir microblogginga, a danas samo blijeda slika stare slave, ipak nalazi svog spasioca u nekada glavnom blogerskom konkurentu.

Internet marketing

Sve više brendova u komunikaciji bira nesavršenost, autentičnost, ljudskost – a vi?

Današnji korisnici u reklamama žele vidjeti “prave” modele, žele inkluzivnost, žele autentičnost. Prolazi li vrijeme savršenosti, dosadašnjeg marketinškog ideala?

Startupi i poslovanje

Imate rješenje za fintech ili banke? Zadnji vam je rok za prijavu na regionalni Elevator Lab Challenge!

Žele li ubrzati svoj razvoj poput švedske Klarne koja je osigurala skoro pola milijarde dolara investicije za svoje 'Buy now, pay later' rješenje, hrvatski fintech startupi mogu se prijaviti na Elevator Lab program do 10. kolovoza.