Novo okupljanje grupe DevUG Zagreb u HUB-u 385

O JavaScriptu i otvorenom srcu Edgea na novom okupljanju grupe DevUG Zagreb

TypeScript ili Babel.js? Chackra iznutra? Developeri vjerojatno znaju o čemu govorimo (JavaScript i Edge), a moglo bi ih zanimati kako je u utorak, 24. svibnja, na redu novo okupljanje Microsoftove grupe DevUG Zagreb, koje će se održati u prostorima HUB-a 385.

Vedran će govoriti o sljedećoj generaciji JavaScripta – Babel.js ili TypeScript

Utorak, 24. svibnja, rezerviran je za novo okupljanje Microsoftove grupe DevUG Zagreb, a bit će posvećen dvjema temama. Developer Tomislav Mesić održat će predavanje pod nazivom Open Source Chackra – Otvoreno srce Edgea, a Vedran Maršić će govoriti o sljedećoj generaciji JavaScripta.

O čemu će se govoriti?

I dok su frontend developeri nekada trebali znati stotine quirkova kako bi im aplikacija izgledala barem približno jednako dobro u posljednje tri verzije u to vrijeme najpopularnijih preglednika, danas moraju odlično poznavati tajne browsera. Stoga će Tomislav okupljenima govoriti kako je Microsoft upravo otvorio dušu tako što je otvorio kod Chackre – motora Edge i IE preglednika te što to zapravo znači svima onima koji razvoj svojih aplikacija planiraju na HTML/JavaScript platformi.

Nakon Tomislava, developer Vedran Maršić će održati predavanje pod nazivom TypeScript ili Babel.js, o čemu je već i govorio za Netokraciju. Zanima vas kako se domoći mogućnosti posljednje verzije JavaScript standarda koji omogućavaju brži razvoj i lakše održavanje već danas, čak i prije no što svi preglednici kojima vaši korisnici surfaju to podrže? Zainteresirani će na predavanju moći vidjeti kako to radi Babel.js prevodioc ili TypeScript, open source jezik razvijen u Microsoftu koji u JavaScript opcionalno dodaje statičke tipove poznate primjereice iz C#-a. Na predavanju će se također moći pogledati demo Angular ili React aplikacije buildane pomoću WebPacka pisane u ES2015 JavaScriptu ili TypeScriptu.

Događaj počinje u 17:30 sati, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane uz obaveznu prijavu na službenoj web stranici grupe.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Intervju

Prodekan FERIT-a Topić: “Meke” vještine za inženjere znače veću konkurentnost

Osječki FERIT bit će domaćin Tech Consultant Meetupa ove srijede, na kojem će se govoriti o tome što je potrebno studentima za uspješnu karijeru IT konzultanta. Otkrit ćemo djelić toga - dobro razvijene "meke" vještine.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.