Novo okupljanje grupe DevUG Zagreb u HUB-u 385

O JavaScriptu i otvorenom srcu Edgea na novom okupljanju grupe DevUG Zagreb

TypeScript ili Babel.js? Chackra iznutra? Developeri vjerojatno znaju o čemu govorimo (JavaScript i Edge), a moglo bi ih zanimati kako je u utorak, 24. svibnja, na redu novo okupljanje Microsoftove grupe DevUG Zagreb, koje će se održati u prostorima HUB-a 385.

Vedran će govoriti o sljedećoj generaciji JavaScripta – Babel.js ili TypeScript

Utorak, 24. svibnja, rezerviran je za novo okupljanje Microsoftove grupe DevUG Zagreb, a bit će posvećen dvjema temama. Developer Tomislav Mesić održat će predavanje pod nazivom Open Source Chackra – Otvoreno srce Edgea, a Vedran Maršić će govoriti o sljedećoj generaciji JavaScripta.

O čemu će se govoriti?

I dok su frontend developeri nekada trebali znati stotine quirkova kako bi im aplikacija izgledala barem približno jednako dobro u posljednje tri verzije u to vrijeme najpopularnijih preglednika, danas moraju odlično poznavati tajne browsera. Stoga će Tomislav okupljenima govoriti kako je Microsoft upravo otvorio dušu tako što je otvorio kod Chackre – motora Edge i IE preglednika te što to zapravo znači svima onima koji razvoj svojih aplikacija planiraju na HTML/JavaScript platformi.

Nakon Tomislava, developer Vedran Maršić će održati predavanje pod nazivom TypeScript ili Babel.js, o čemu je već i govorio za Netokraciju. Zanima vas kako se domoći mogućnosti posljednje verzije JavaScript standarda koji omogućavaju brži razvoj i lakše održavanje već danas, čak i prije no što svi preglednici kojima vaši korisnici surfaju to podrže? Zainteresirani će na predavanju moći vidjeti kako to radi Babel.js prevodioc ili TypeScript, open source jezik razvijen u Microsoftu koji u JavaScript opcionalno dodaje statičke tipove poznate primjereice iz C#-a. Na predavanju će se također moći pogledati demo Angular ili React aplikacije buildane pomoću WebPacka pisane u ES2015 JavaScriptu ili TypeScriptu.

Događaj počinje u 17:30 sati, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane uz obaveznu prijavu na službenoj web stranici grupe.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.