Jamie Oliver: Pinterest čini svako 'smeće' oku ugodnim, ali na Instagramu morate biti kao brend!

Jamie Oliver: Pinterest čini svako ‘smeće’ oku ugodnim, ali na Instagramu morate biti kao brend!

Najveći interes prvog dana Londonskog LeWeba privuklo je predavanje britanskog TV kuhara Jamie Olivera koji je govorio o digitalnoj strani svog poslovanja. Naglasio je korištenje Instagrama na kojemu je jedna od najpraćenijih osoba iz javnog života. Smatra da je pošteno i iskreno fotografiranje bitnije od snimanja samo lijepih fotografija.

Tv kuhar Jamie Oliver i osnivač Instragrama Kevin Systrom (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Najveći interes prvog dana Londonskog LeWeba privuklo je predavanje britanskog TV kuhara Jamie Olivera koji je govorio o digitalnoj strani svog poslovanja. Naglasio je korištenje Instagrama na kojemu je jedna od najpraćenijih osoba iz javnog života. Smatra da je pošteno i iskreno fotografiranje bitnije od snimanja samo lijepih fotografija.

Instagram je počeo  koristiti kada se je sprijateljio s osnivačem Kevinom Systromom koji ga je naučio koristiti aplikaciju. Jamie svakodnevno fotografira trenutke iz poslovnog i privatnog života koje želi podijeliti sa svijetom.

Netokracijino praćenje ovogodišnjeg ljetnog LeWeba značajno su olakšale Aviokarte.hr, najbrži servis za izdavanje aviokarata u Hrvatskoj. Na tržištu su inače prvi po broju izdanih aviokarata, a osim njih ponudit će vam i hotelski smještaj, putno zdravstveno osiguranje te rent-a-car servis. Najbolje ih pak znate po guerilla marketingu i itekako aktivnoj podršci putem Facebooka i Twittera! 🙂

Instagram, kojeg je Facebook nedavno kupio, još uvijek nije poznat alat za prodaju poput Twittera i u tome čini se da leži njegova prednost. Jamie smatra da je Instagram potencijalno fantastična platforma za kreativno oglašavanje koju mnoge tvrtke poput modnog diva Burberryja odlično koriste. Njihov Instagram prate tisuće na kojemu mogu vidjeti proces kreiranja odjeće, modele prije nego sto su izašli na pistu i odjeću koja se još nije pojavila u trgovini.

Organizator LeWeb konferencije Loic LeMeur u razgovoru s gostima (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Jamie ističe kako Instagram nije počeo koristiti zbog oglašavanja već zbog toga sto iskreno uživa u mobilnom fotkanju. Putem Instagrama upoznao je mnoge zanimljive ljude od kojih su neki postali njegovi poslovni partner, suradnici u projektu ili su ga inspirirali za neke nove poduhvate kao što je najnoviji edukativni program o važnosti zdrave prehrane radi prevencije dijabetesa i srčanih bolesti.

Jamie napominje kako ne voli Pinterest, jer čini svako “smeće” oku ugodnim i teško mu je razabrati kvalitetan sadržaj iz šume informacija.

Kevin Systrom, osnivač i CEO Instagrama (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Osnivač Instagrama Kevin Systrom odgovorio je na zanimljivo pitanje Loica LeMeura, organizatora LeWeba o tome planiraju li napraviti Instagram za video. Kevin je istaknuo kako o tome razmišljaju, ali je to vrlo teška i izazovna misija na kojoj rade jer za sad je teško napraviti “laganu” mobilnu aplikaciju koja može u kratkom vremenu obraditi video i postaviti ga online. Zapreka tome su još uvijek relativno mali kapaciteti mobilnih uređaja koji su često premali za snimanje i video obradu većih količina materijala. Još u mnogim zemljama operateri imaju spore i skupe tarife uploada i downloada sadržaja.

Pogled iz publike (Snimila Marina Filipovic Marinshe)

Za kraj Jamie je istaknuo kako se on i njegov web team vode načelom da je najvažnija iskrena komunikacija i ljubav koju ulažete u posao. Povećanje prodaje i popularnosti vašeg proizvoda doći će kao posljedica kvalitetnog proizvoda ili usluge koju ste iskreno kreirali i prezentirali ljudima. Internet je najbolja platforma za to jer vam pruža besplatnu dvosmjernu komunikaciju u sekundi.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Što ste propustili

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Gaming

Od Google Stadije do Apple Arcadea: Provjerili smo (nama) najvažnije gaming događaje 2019.

U novoj gaming epizodi Netokracija Podcasta prisjećamo se bitnih prošlogodišnjih vijesti iz najveće zabavne industrije, a o već tekućoj 2020. komentiramo poznate najave i naslove koje željno iščekujemo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.