Ne, iPad 3 koji uskoro stiže na tržište neće biti manji

Ne, iPad 3 koji uskoro stiže na tržište neće biti manji

Glasine o manjem iPadu 3 nisu točne, smatraju John Gruber i Jim Diarymple. Apple redovito eksperimentira s raznim veličinama ekrana za svoje uređaje, međutim to ne znači da će se takvi uređaji pojaviti na tržištu. Prve dvije generacije iPada imale su ekran od 9.7 inča, a u očekivanju izlaska iPada 3, pojavile su se glasine kako bi novi model mogao imati ekran od 8 inča. Takav bi se uređaj približio konkurentima koji imaju manje ekrane poput Samsungovog Galaxy Note (5.3 inča) i Amazonovog Kindle Fire (7 inča). Kindle Fire prodaje se po cijeni od 199 dolara, što je puno manje od Appleovog najjeftinijeg iPada koji košta 499 dolara. Manji ekran pomogao bi da se iPadu snizi cijena.

iPhone, Kindle Fire i Pad. Slika preuzeta s: ExpeditionPortal

Glasine o manjem iPadu 3 nisu točne, smatraju John Gruber i Jim Diarymple. Apple redovito eksperimentira s raznim veličinama ekrana za svoje uređaje, međutim to ne znači da će se takvi uređaji pojaviti na tržištu.

Prve dvije generacije iPada imale su ekran od 9.7 inča, a u očekivanju izlaska iPada 3, pojavile su se glasine kako bi novi model mogao imati ekran od 8 inča. Takav bi se uređaj približio konkurentima koji imaju manje ekrane poput Samsungovog Galaxy Note (5.3 inča) i Amazonovog Kindle Fire (7 inča). Kindle Fire prodaje se po cijeni od 199 dolara, što je puno manje od Appleovog najjeftinijeg iPada koji košta 499 dolara. Manji ekran pomogao bi da se iPadu snizi cijena.

Apple je svoju iPod liniju proširio uređajima raznih veličina i karakteristika, isto bi se moglo napraviti s iPadima, piše Wall Street Journal. S druge strane, tvrtka ima drugačiju filozofiju za iPhoneove, koje radi u samo jednom modelu (s različitim kapacitetom).

Unatoč eksperimentiranju i očekivanjima da se veličina ekrana promijeni, takvo što je malo vjerojatno. U listopadu 2010. Steve Jobs je kritizirao manje tablete govoreći kako je iPadova veličina od 9.7 inča “najmanja veličina za koju se mogu raditi odlične aplikacije za tablete”.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.