iPad 3: Appleova konačna zamjena za školske udžbenike?

iPad 3: Appleova konačna zamjena za školske udžbenike?

Apple je za sljedeći tjedan, 19. siječnja, najavio "događaj o obrazovanju" ("education event") u Guggenheim muzeju u New Yorku. AllThingsD predviđa da će Apple predstaviti novost u iBooks aplikaciji u koju će uvesti udžbenike, možda i povezati ih nekako s iTunesU. Steve Jobs razgovarao je s piscem svoje biografije Walterom Isaacsonom o svojoj želji da se iPadi koriste umjesto udžbenika u školama. Novinari koji odlaze na događaj vjeruju da će se upravo to i obistiniti. Za sad nije poznato da Apple surađuje s bilo kojom većom izdavačkom kućom na ovom projektu.

Apple poziva novinare na događaj o edukaciji u Velikoj Jabuci (Preuzeto s AllThingsD)
Apple poziva novinare na događaj o edukaciji u Velikoj Jabuci (Preuzeto s AllThingsD)

Apple je za sljedeći tjedan, 19. siječnja, najavio “događaj o obrazovanju” (“education event“) u Guggenheim muzeju u New Yorku. AllThingsD predviđa da će Apple predstaviti novost u iBooks aplikaciji u koju će uvesti udžbenike, možda i povezati ih nekako s iTunesU.

Steve Jobs razgovarao je s piscem svoje biografije Walterom Isaacsonom o svojoj želji da se iPadi koriste umjesto udžbenika u školama. Novinari koji odlaze na događaj vjeruju da će se upravo to i obistiniti. Za sad nije poznato da Apple surađuje s bilo kojom većom izdavačkom kućom na ovom projektu.

Ovo događanje nije skrenulo pozornost s iPada3 o kojem se već nagađa. iPad2 izašao je pred 10 mjeseci i GigaOM  očekuje da će njegov nasljednik biti spreman za izlazak već početkom ožujka. Glasine o karakteristikama novog Appleovog tableta kruže, a najveća promjena koja se očekuje jest poboljšani ekran s rezolucijom od 2048 x 1536. Iznenadile bi nas veće promjene u dizajnu, tako da bi Smart Coveri koje ste kupili za iPad 2 trebali biti kompitabilni s iPadom 3.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?