3 iOS aplikacije za obradu fotografija koje će svakog hipstera oboriti s nogu

3 iOS aplikacije za obradu fotografija koje će svakog hipstera oboriti s nogu

Ako ste jedna od onih osoba koje sline nad blago zamućenim i/ili zatamnjenim fotografijama ukrašenim črčkarijama ili misaonim citatima, na koje često možete naići na servisima kao što su Tumblr ili We heart it, a niste sigurni na koji biste ih način sami izradili, ne brinite – i za sve to postoji aplikacija. Tim povodom donosimo recenziju ne jedne, ne dvije, nego čak tri aplikacije za obradu fotografija, za iOS, uz čiju pomoć će svi hipsteri sliniti nad vašim uracima!

hipsteraj 1
Raj za hipstere, jel’.

Ako ste jedna od onih osoba koje sline nad blago zamućenim i/ili zatamnjenim fotografijama ukrašenim črčkarijama ili misaonim citatima, na koje često možete naići na servisima kao što su Tumblr ili We heart it, a niste sigurni na koji biste ih način sami izradili, ne brinite – i za sve to postoji aplikacija. Tim povodom donosimo recenziju ne jedne, ne dvije, nego čak tri aplikacije za obradu fotografija, za iOS, uz čiju pomoć će svi hipsteri sliniti nad vašim uracima!

Da bi recenzije što bolje prikazale mogućnosti aplikacija, provjerila sam što se sa svakom od njih može postići u samo nekoliko minuta igranja, s relativno prosječnim fotografijama. Ovo su rezultati:

1. Over

Over - lako dodavanje teksta
O, Meri (Originalna fotografija je izrezana i zatamnjena, a potom je dodan poluproziran tekst).

Ova aplikacija ima jednostavan opis – stavite tekst preko slike. No, osim što možete staviti tekst po volji i birati između mnoštva različitih fontova, postoji i niz paketa crtežića koje su osmislili razni dizajneri. Pojedini su besplatni, a za neke se treba izdvojiti iznos od jednog dolara. Aplikacija je samim time odlična platforma za dizajnere, jer osim što se mogu pogledati i odmah kupiti njihovi radovi, uključene su i kratke informacije o samom autoru – biografija i linkovi na društvene mreže, poput Twittera i Instagrama.

Ono što posebno iznenađuje u ovoj aplikaciji je njena intuitivnost – čak i ako dodate više elemenata, aplikacija će pratiti vaše pokrete prstima i s iznenađujućom točnošću zaključiti što želite napraviti s pojedinim elementom (povećati ga, smanjiti, pomjeriti…). Samu pozadinsku sliku ne možete obrađivati uz pomoć filtera, što bi se očekivalo u ovakvoj aplikaciji, ali ju možete rezati, potamniti ili posvijetliti. Također, možete dozirati prozirnost svakog dodanog elementa.

Aplikacija košta 1,99 dolara: web, Appstore

2. Studio

Doista jeste.
Doista jeste (Fotografija je izrezana u kvadratni oblik, dodan joj je efekt duge. Tu je i nezaobilazni poluprozirni šesterokut, kao i tekst).

Mashable je ovu aplikaciju ambiciozno nazvao Instagramom za dizajn, odnosno, zaključio je da će na području dizajna ova aplikacija postići ono što je Instagam napravio za fotografiju. Ne bih se baš složila s takvim zaključkom, ali ne može se poreći da je aplikacija obećavajuća. Možda je čak i najbolja od sve tri koje su ovdje predstavljene – nudi sve što vam hipstersko srce poželi, od vrckavih natpisa, funky okvira, uzoraka, a i ovdje lako možete namjestiti prozirnost određenih elemenata, poziciju i veličinu. Za razliku od prethodne aplikacije, tu su i filteri za obradu slika.

Slično kao i Over, Studio nudi mogućnost kupovine seta ikona ili crteža unutar aplikacije, ali ne daje informacije o dizajnerima. Također, funkcionira kao društvena mreža, pa možete pratiti prijatelje ili nepoznate osobe, kao i njihove uratke. Mana je u tome što je aplikacija trenutno pomalo nestabilna, pa se zna dogoditi da vam usred uređivanja jednostavno prestane s radom.

Aplikacija je besplatna: web, Appstore

3. Phoster

Stani i pomiriši ruže ili tako nešto.
Stani i pomiriši ruže ili tako nešto (fotografija je dodana u gotov predložak, promijenjen je tekst a naknadna obrada polovici slike oduzela je boje).

Phoster će vas podsjetiti na proces izrade pripreme za print, pa tako predlošci nalikuju raznim letcima, pozivnicama ili, kao što i samo ime sugerira, posterima. No, gotovo se svaki element zadanog predloška može promijeniti, pa tako možete pustiti mašti na volju. Nudi se kvadratni oblik, ali i položeni te portretni.

Ono što je dodatno zanimljivo je što se konačnom uratku može dodati neki “papirnati” efekt – zgužvanost, prašina, mrlja od kave. Osim što uz njenu pomoć možete kreirati zgodne grafike, može vam poslužiti kao inspiracija ako doista sami planirate praviti kakve pozivnice ili reklamne materijale.

Aplikacija košta 1,99 dolara: web, Appstore

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...