Preuzmite iOS 5 pa isprobajte iCloud u 1-2-3 koraka

Preuzmite iOS 5 pa isprobajte iCloud u 1-2-3 koraka

Nakon mjeseci čekanja, danas nam je napokon stigla nova verzija iOS mobilnog operativnog sustava za iPhone i iPad - iOS 5 te uz nju pristup Appleovom skupu web aplikacija iCloud. Appleov iOS 5 donosi niz novosti poput sustava obavijesti, integracije društvene mreže Twitter, nove fotografske aplikacije, iMessage aplikacije za razmjenu poruka te unaprijeđenog preglednika. S druge strane iCloud nudi internetsku verziju iTunesa (što nama ništa ne znači s obzirom da ne možemo na njemu kupiti glazbu ili serije), spremanje dokumenata na internetski prostor, pristup emailovima, kalendarima i kontaktima te backup svih podataka na vašem uređaju. Vrijeme je da upalite iTunes!

iOS 5 + iCloud (Preuzeto s Apple.com)

Nakon mjeseci čekanja, danas nam je napokon stigla nova verzija iOS mobilnog operativnog sustava za iPhone i iPad – iOS 5 te uz nju pristup Appleovom skupu web aplikacija iCloud. Appleov iOS 5 donosi niz novosti poput sustava obavijesti, integracije društvene mreže Twitter, nove fotografske aplikacije, iMessage aplikacije za razmjenu poruka te unaprijeđenog preglednika.

S druge strane iCloud nudi internetsku verziju iTunesa (što nama ništa ne znači s obzirom da ne možemo na njemu kupiti glazbu ili serije), spremanje dokumenata na internetski prostor, pristup emailovima, kalendarima i kontaktima te backup svih podataka na vašem uređaju. Vrijeme je da upalite iTunes!

Ukoiliko koristite originalni iPad, imajte na umu da će vam instalacija iOS-a 5 oduzeti mogućnost korištenja multi-touch gesti iz razloga poznatih isključivo Appleu. 🙁

Kako preuzeti iOS 5

Migracija iz Mea...

Kako uključiti iCloud

Apple polako omogućava pristup svom skupu web aplikacija, tako da ako ne uspijete odmah sljedećim koracima, pričekajte malo i pokušajte ponovno:

 • Otvorite www.icloud.com;
 • Ukoliko ste bili korisnik MobileMea i iTunesa:
  • Upišite svoje MobileMe podatke;
  • Započnite proces migracije. (u trenutku pisanja Appleovi serveri bili su nedostupni zbog navale korisnika – očekivano :))
 • Ukoliko ste bili samo korisnik iTunesa:
  • Upišite svoje podatke.
 • Pripremite svoje uređaje za iCloud:
  • iOS uređajima instalirajte iOS 5;
  • Macovima instalirajte OS X Lion 10.7.2;
  • Windows računalima s Vistom i 7 instalirajte iCloud Control Panel za Windows.

Još smo u lipnju pripremili popis svih najavljenih novosti uključenih u iOS 5, tako da ih nemojte zaboraviti pročitati. Sviđa li vam se iOS 5?

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.