Instrukcije.tv: Osnovnoškolci i srednjoškolci sada mogu učiti matematiku uz MAXtv

Instrukcije.tv: Osnovnoškolci i srednjoškolci sada mogu učiti matematiku uz MAXtv

Nakon Vipa i Bneta, i Hrvatski telekom odlučio je pomoći školarcima s mnogima najmrskijim predmetom – matematikom. Riječ je o usluzi instrukcije.tv koja učenicima, putem video instrukcija na MAXtv-u, pomaže savladati gradivo iz matematike za osnovnu i srednju školu.

Instrukcije tv 2Nakon Vipa i Bneta, i Hrvatski telekom odlučio je pomoći školarcima s mnogima najmrskijim predmetom – matematikom. Riječ je o usluzi instrukcije.tv koja učenicima, putem video instrukcija na MAXtv-u, pomaže savladati gradivo iz matematike za osnovnu i srednju školu.

Kako kažu u HT-u, uz ovu uslugu učenici od petih razreda osnovne pa sve do kraja srednje škole imaju priliku naučiti nastavno gradivo matematike, bez obzira jesu li izbivali iz škole, imaju potrebu utvrditi postojeće ili žele dodatno znanje u svrhu priprema za natjecanja, upise u srednje škole, fakultet ili slično. Sadržaj instrukcija osmislili su i predstavljaju ga stručni profesori matematike. Na čelu programa za osnovnu školu je najomiljeniji online profesor – Toni Milun, pionir u Hrvatskoj na području prenošenja znanja putem novih medija, a prof.dr.sc. Zvonimir Šikić, renomirani autor školskih udžbenika za matematiku, predstavlja gradivo za srednju školu.

Osnovne i dodatne instrukcije

Usluga Instrukcije.tv sastoji se od osnovnih video instrukcija i dodatnih video instrukcija. U osnovnim instrukcijama profesori objašnjavaju gradivo za svaku lekciju, i one su dostupne svima. Točnije, mogu se pogledati bez ikakve naknade u Videoteci MAXtv-a, web stranicama instrukcije.tv te tonimilun.com – koje su ovime obogaćene instrukcijama za osnovne škole.

Dodatne video instrukcije nude mnoštvo zabavnih primjera rješavanja zadataka za svaku pojedinačnu lekciju. Uz njih, svaki školarac može uvježbati i naučiti kako rješavati lakše ili teže zadatke iz matematike za svaki razred.

[youtube]http://youtu.be/CaxAIA66GoQ[/youtube]

Usluga – s objašnjenjima i vježbanjem zadataka – zasad je dostupna samo MAXtv korisnicima u MAXtv Videoteci i to u idućim oblicima:

  • pojedinačne dodatne video instrukcije po cijeni od 15 kuna;
  • mjesečni paket koji pokriva cjeline gradiva (primjerice, Geometrija) po 29 kuna;
  • godišnja pretplata za svaki razred po 199 kuna;
  • ako korisnik ima nekoliko školaraca u obitelji i potrebu za dodatnim godišnjim pretplatama, svaku iduću može nabaviti po posebnoj cijeni od 139 kuna.

Dostupnost ovih edukativnih video sadržaja je od 0 do 24 sata, svaka video instrukcija za pojedinačnu lekciju traje 50 do 60 minuta, a može se pregledavati neograničen broj puta. Kako kaže Nikola Francetić, operativni direktor Sektora za razvoj i upravljanje sadržajem HT-a:

Cilj nam je ponuditi kvalitetni edukativni sadržaj, stoga smo ovu uslugu napravili u suradnji s vrhunskim akademskim profesorima i u najvišoj produkcijskoj kvaliteti. Spomenuo bih kako se instrukcije.tv ponose razigranim dizajnom sučelja, baziranim na 8-bitnoj grafici računalnih igara. Vjerujem kako će upravo ova usluga razbiti poznati strah od matematike kod školaraca, omogućiti im razumijevanje gradiva, svladavanje vježbi i uspješno rješavanje testova za školu.

Usluga instrukcije.tv napravljena je prema školskom programu te će videi biti objavljivani po istom planu.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?