Instagram, zbog autorskih prava, više ne koristi više od polovice inače aktivnih korisnika?!

Instagram, zbog autorskih prava, više ne koristi više od polovice inače aktivnih korisnika?!

Ako mislite da korisnicima nije stalo do autorskih prava varate se, možda se vrata, jer nakon što je Instagram promijenio svoju politiku prema autorskim pravima, broj aktivnih korisnika te popularne društvene mreže pada!?

Instagram otjerao pola svojih korisnika? (izvor zdnet.com)

Ako mislite da korisnicima nije stalo do autorskih prava varate se, možda se vrata, jer nakon što je Instagram promijenio svoju politiku prema autorskim pravimabroj aktivnih korisnika te popularne društvene mreže pada!?

Nedugo nakon Božića, Instagram je promijenio svoju politiku prema autorskim pravima. Taj je potez izazvao burne reakcije i nezadovoljstvo korisnika pa tako i reakcije mnogih poput naše Barbare Slade koja je zaključila da bi tim potezom Instagram jednostavno postao velika stranica za stock fotografije. Nakon loših reakcija uslijedilo je ono čega su se u Instagramu i Facebooku najviše pribojavali – pad broja korisnika.

Drastičan pad broja korisnika

Naime, prema servisu za praćenje prometa mobilnih aplikacija AppStarsu, Instagram je izgubio gotovo polovicu svojih aktivnih korisnika otkako je vijest o promjeni autorskih prava izašla u javnost. Dnevna aktivnost korisnika pala je sa 16.3 milijuna na 7.6 milijuna, prenosi The Register.

Iako promjena broja korisnika vjerojatno nije toliko drastična, poruka je jasna – mijenjajte politiku odnosa prema korisnicima s pri osjetljivim temama poput autorskih prava i vaši će vam se postupci obiti o glavu. Nadamo se kako će “društveni” div naučiti lekciju i u buduće puno pažljivije i obzirnije postupati sa svojim korisnicima i njihovim pravima. Ukoliko AppStarovi podaci zaista prikazuju stvarnu situaciju i ukoliko Instagram ne uspije aktivirati svoje korisnike, dakako!

ponuda

Komentari

  1. Toni Aničić

    Toni Aničić

    15. 01. 2013. u 9:33 am Odgovori

    Mislim da je dosta utjecala i promjena da se više slike automatski ne loadaju u Twitteru, dosta korisnika kao ja su koristili instagram kao servis za postanje slika na brzinu sa mobitela na Twitter, a i Twitter je uveo svoju nativnu aplikaicju sa filterima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.