Video oglašavanje: Stižu jednominutne reklame na Instagramu

Video oglašavanje: Stižu jednominutne reklame na Instagramu

Obraćajući se oglašivačima s idejama koje žele izraziti u što dužem formatu, Instagram je pripremio mogućnost postavljanja dužih videa s njihovim oglasima. Umjesto dosadašnjih najviše pola minute, moći će trajati 60 sekundi, a novost stiže u tjednu u kojemu su na američkom tlu reklame u modi. U nedjelju je Super Bowl, što je bio dobar povod da se duže oglašivačke videoporuke predstave upravo sada.

instagram_video

Instagram više neće ograničavati oglašivače na videoporuke koje mogu potrajati najviše pola minute. Za sve kojima to nije dovoljno, pomoći će mogućnost da se izraze u videima dugima 60 sekundi, s idejom koju će moći razraditi malo duže i pritom, naravno, biti što originalniji. Tko to još trpi neoriginalnost u oglasima?

Instagramovi duži videi s oglasima nude nastavak priče koja je na početku imala videe od 15 sekundi, a kasnije je stigla mogućnost postavljanja videa od 30 sekundi. Po objašnjenju objavljenom na SocialTimesu, Instagramov cilj bio je ponuditi partnerima više opcija za iskazivanje vlastite kreativnosti, a s time, i za veći uspjeh s reklamom koju nude.

Vrijeme predstavljanja nije slučajno

Instagram predstavlja duže videe s oglasima u tjednu kada ponajprije na američkom tlu, ali i drugdje u svijetu, raste uzbuđenje uoči Super Bowla. U nedjelju nas čeka završna utakmica sezone u NFL-u, a pored uživanja u američkom nogometu i glazbenom ‘showu’ na poluvremenu utakmice, to je vrijeme i za nove reklame koje će se naći pred očima više od 100 milijuna televizijskih gledatelja, ali i na internetu.

Među partnerima koji su isprobali duži oglašivački video na Instagramu, američki T-Mobile izašao je sa svojim novim oglasom predstavljenim upravo za Super Bowl, koji nam dočarava svijet novih i dužih reklama na novom mjestu:

https://www.facebook.com/TMobile/videos/10153837311468895/

Upravljanje s više profila na jednom uređaju

Onima koji Instagram koriste u poslovne svrhe muku zadaje komplicirano korištenje više profila na jednom uređaju. Potrebno se ili svaki put ponovno prijaviti ili koristiti neke od vanjskih aplikacija koje olakšavaju korištenje Instagrama. No, čini se da se Instagram konačno odaziva na apele community managera – nakon što je lakše mijenjanje profila došlo na aplikacije za Android uređaje, čini se da isto dolazi i na iOS.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!