Instagram naglašava video sadržaje s događanja i opet postaje sličniji – Snapchatu

Novi Instagramovi kanali, Event channels, prikupljat će najbolje videe s koncerata, sportskih i sličnih događanja te korisnicima nuditi personalizirane sadržaje grupirane prema njihovim aktivnostima na toj društvenoj mreži. Ako vas to podsjeća na još jednu od opcija koje nudi Snapchat, niste jedini - nakon Instagram Stories, ovo je još jedno približavanje konkurenciji.

nova opcija
Event Channels će funkcionirati kao posebni kanali unutar Explore taba koji će prikupljati najbolje videe s događanja uživo.

Instagram je predstavio novu opciju koja će unutar Explore taba korisnicima nuditi video sadržaje s događanja uživo. Cilj Event channela je prikupiti najbolje videe s koncerata, sportskih i sličnih događanja kako bi korisnici imali osjećaj kao da se nalaze u prvome redu, najavljuju iz Instagrama.

Novi kanali će, kao i cijeli Explore, biti personalizirani – korisnicima će nuditi one sadržaje koji najviše odgovaraju njihovim interesima, prema aktivnostima na toj društvenoj mreži. Kao i kod drugih sličnih kanala, sadržaj koji je označen lokacijom događanja, “preuzet” će se od korisnika, što znači da bi i vaša, primjerice, snimka s koncerta ili sportske utakmice mogla postati dostupna korisnicima u cijelome svijetu.

Story Explorer na Snapchatu…?

Ova opcija s naglaskom na višestruko iskustvo live događanja slična je Snapchatovom Story Exploreru koji gledateljima omogućuje otkrivanje više sadržaja povezanih sa Snapchat “pričom”, odnosno s određenim događanjem ili lokacijom. Čini se da je Instagram u ozbiljnoj utrci sa Snapchatom čiji je sadržaj počeo kopirati, a dokaz tomu su i nove Instagram priče, što je već detaljno analizirano na Netokraciji.

Ipak, Instagram ima više od 500 milijuna aktivnih korisnika koji su u posljednjih šest mjeseci provodili 150% više vremena na video sadržajima, stoga nije čudno da u društvenoj mreži već duže vrijeme rade na kreiranju novog prostora za videe na Exploreu. Važan dio te video strategije bila je i opcija Picked for you pokrenuta u lipnju koja je prema korisnikovim interesima birala 20 kanala unutar Explorea. Međutim, ti sadržaji nisu bili dovoljno usredotočeni na događanja uživo koja su općenito veoma popularna na društvenim mrežama, kako ističe TechCrunch.

S druge strane, Event channels će sada omogućiti korisnicima pogled u događanja uživo, a prednost opcije u odnosu na Snapchat mogla bi biti upravo personalizacija sadržaja. Osim toga, Instagram bi uskoro mogao uvesti i novu Channels sekciju unutar Explorea sa zasebnom ikonicom, izvještava Mashable, što su neki protumačili i kao konkuriranje YouTubeu.

Nadogradnja s opcijom Event Channels zasad je dostupna samo u SAD-u, ali uskoro se očekuje i u ostatku svijeta.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

RedViewMedia postao većinski vlasnik oglašivačke platforme Linker (Media)

Platforma za otkrivanje sadržaja, Linker.hr, postaje Linker Media, nakon investicije oglašivačke agencije RedViewMedia. Agencija je preuzela 51% vlasništva platforme, a Diana Dumanić, direktorica RV-a, pridružila se u upravu Linker Medije uz dosadašnjeg partnera/suosnivača Branimira Prskala.

Startupi i poslovanje

EU fondovi pozdravljaju startup scenu u Hrvatskoj sa 150 milijuna kuna

Europskim fondom za regionalni razvoj osigurano je 150 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja su isključivo namijenjena novoosnovanim mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

Kolumna

Zaposli, umreži, zadrži: Novi pristup zadržavanju zaposlenika

Najbolja praksa zadržavanja zaposlenika nije stalna nabava novih igračaka za vaše zaposlenike. Neće vas spasiti novi stol za ping-pong. Spasit će vas strategija "hire & wire": zaposli, umreži i zadrži.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Moguće je da je Facebook motrio vaše pozive i gledao koje aplikacije koristite

250 stranica zaplijenjenih dokumenata govore o tome kako je Facebook namjerno sakrivao informacije, sabotirao konkurenciju i drugo.

Tehnologija

Upoznajte Aleksandra Prokića koji sam stvara svoje mehaničke tipkovnice

Jeste li kada razmišljali o tome da sklopite svoju vlastitu tipkovnicu? Aleksandar Prokić Proka radi upravo to.

Digitalni nomadi

Provjerili smo koje su najveće boljke hrvatskih freelancera i kako ih liječiti

Muko moja prijeđi na drugoga, a kako da prijeđe najbolje znaju pravni i računovodstveni stručnjaci koji su za Netokraciju komentirali kako poboljšati situaciju nezavisnih profesionalaca u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Hrvatskoj aplikaciji za konzultaciju s pedijatrima, LittleDotu, najveća je konkurencija dr. Google

Kao osobi koja prati tehnologiju i poslovanje, a i koja odnedavno zna i kako izgledaju čari roditeljstva, web i mobilna aplikacija iz domaće radinosti, LittleDot, kao da je stvorena za mene. Nedavno sam je imala priliku i detaljno isprobati, stoga slijedi mnoštvo dojmova.

Društvene mreže

Dijana Dretar, Degordian: CM može biti karijera, ne samo startna pozicija u agenciji

Biti CM ne mora biti "odskočna daska", već i karijera u kojoj se zaista uživa, kaže nam Dijana Dretar iz Degordiana.

Startupi i poslovanje

Poduzetnice, za uspješnu novu godinu prijavite se na Ladies of New Business: Xmas

Ako je sve što želiš za Božić još bolje poslovanje u 2019., čitaj dalje - pripremamo nešto baš za tebe. Možda neće stati pod bor, ali…