Instagram naglašava video sadržaje s događanja i opet postaje sličniji – Snapchatu

Novi Instagramovi kanali, Event channels, prikupljat će najbolje videe s koncerata, sportskih i sličnih događanja te korisnicima nuditi personalizirane sadržaje grupirane prema njihovim aktivnostima na toj društvenoj mreži. Ako vas to podsjeća na još jednu od opcija koje nudi Snapchat, niste jedini - nakon Instagram Stories, ovo je još jedno približavanje konkurenciji.

nova opcija
Event Channels će funkcionirati kao posebni kanali unutar Explore taba koji će prikupljati najbolje videe s događanja uživo.

Instagram je predstavio novu opciju koja će unutar Explore taba korisnicima nuditi video sadržaje s događanja uživo. Cilj Event channela je prikupiti najbolje videe s koncerata, sportskih i sličnih događanja kako bi korisnici imali osjećaj kao da se nalaze u prvome redu, najavljuju iz Instagrama.

Novi kanali će, kao i cijeli Explore, biti personalizirani – korisnicima će nuditi one sadržaje koji najviše odgovaraju njihovim interesima, prema aktivnostima na toj društvenoj mreži. Kao i kod drugih sličnih kanala, sadržaj koji je označen lokacijom događanja, “preuzet” će se od korisnika, što znači da bi i vaša, primjerice, snimka s koncerta ili sportske utakmice mogla postati dostupna korisnicima u cijelome svijetu.

Story Explorer na Snapchatu…?

Ova opcija s naglaskom na višestruko iskustvo live događanja slična je Snapchatovom Story Exploreru koji gledateljima omogućuje otkrivanje više sadržaja povezanih sa Snapchat “pričom”, odnosno s određenim događanjem ili lokacijom. Čini se da je Instagram u ozbiljnoj utrci sa Snapchatom čiji je sadržaj počeo kopirati, a dokaz tomu su i nove Instagram priče, što je već detaljno analizirano na Netokraciji.

Ipak, Instagram ima više od 500 milijuna aktivnih korisnika koji su u posljednjih šest mjeseci provodili 150% više vremena na video sadržajima, stoga nije čudno da u društvenoj mreži već duže vrijeme rade na kreiranju novog prostora za videe na Exploreu. Važan dio te video strategije bila je i opcija Picked for you pokrenuta u lipnju koja je prema korisnikovim interesima birala 20 kanala unutar Explorea. Međutim, ti sadržaji nisu bili dovoljno usredotočeni na događanja uživo koja su općenito veoma popularna na društvenim mrežama, kako ističe TechCrunch.

S druge strane, Event channels će sada omogućiti korisnicima pogled u događanja uživo, a prednost opcije u odnosu na Snapchat mogla bi biti upravo personalizacija sadržaja. Osim toga, Instagram bi uskoro mogao uvesti i novu Channels sekciju unutar Explorea sa zasebnom ikonicom, izvještava Mashable, što su neki protumačili i kao konkuriranje YouTubeu.

Nadogradnja s opcijom Event Channels zasad je dostupna samo u SAD-u, ali uskoro se očekuje i u ostatku svijeta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Zašto je HRT ukinuo HD čim je završilo Svjetsko prvenstvo (i tek onda predstavio novi HRTi app?!)

Nova HRTi aplikacija stigla je tek nakon završetka Svjetskog prvenstva u nogometu, a nakon prvenstva se čini kako trebamo i zaboraviti da ćemo zemaljskim signalom dobiti HD programe u skorije vrijeme. Zašto?

Tehnologija

Svoj novčanik od sada i u Hrvatskoj možete zamijeniti – aplikacijom!

Za Google Pay ste vjerojatno već čuli, ali ako nemate račun u nekoj stranoj banci, niste ga mogli niti koristiti u Hrvatskoj. To se sada mijenja - ali samo za neke.

Startupi i poslovanje

Good Gameov žiri odlučit će kojem hrvatskom startupu ide 100 tisuća kuna!

Nakon uspješnog trećeg izdanja Good Gamea ove godine, od kotizacija timova prikupljeno je 100 tisuća kuna, a taj novac će se investirati u jednu poslovnu ideju. Koja će to biti saznat ćemo na Good Game Liftoffu u rujnu ove godine, ali za sada znamo imena članova žirija koji će tu odluku i donijeti.

Što ste propustili

Internet marketing

Marina Mamić: Kako su mi preoteli Facebook stranicu s 300.000 fanova

Iako joj je upit za poslovnu suradnju putem Facebooka u početku bio sumnjiv, nakon što je prevarant imao odgovor na sva njena pitanja, 'makeup' umjetnica Marina Mamić napravila je grešku koja ju je gotovo koštala sedam godina truda kojim je okupila zajednicu od 300.000 fanova.

Startupi i poslovanje

Zakon o doprinosima: Uključite se u javnu raspravu za spas malih tvrtki!

Jedno od rijetkih povećanja plaća kojima se mnogi neće veseliti. Tisuće malih i mikro poduzeća, a među njima brojna iz IT industrije, mogli bi se naći na rubu propasti ako prođe nova Vladina izmjena i dopuna Zakona o doprinosima.

Kultura 2.0

Živjeti od glazbe u Hrvatskoj: Svirali su u garažama, a sada produciraju za video igre

Donosimo priču četiri glazbenika, producenta i kompozitora kroz put nekonvencionalne glazbene karijere: kako se sklada za gaming blockbustere?

Digitalni mediji

Infowars dokazuje da su društveni mediji – mediji bez odgovornosti (čak i kod nas)

Društveni mediji ne žele imati odgovornost kakvu imaju mediji, njihovi novinari, urednici. A opet, imaju je.

Društvene mreže

Trebamo li ‘out of office’ za Facebook, LinkedIn i Instagram (i kako ga postaviti)

Je li vrijeme da postavimo 'out of office' i na društvene mreže, ne samo službeni email?

Internet marketing

Kako Poreznoj upravi dokazati da doista obavljate digitalne, a ne fiktivne usluge?

Kako dokazati da je digitalna usluga koju ste prodali klijentu zapravo digitalna usluga, a ne samo nešto fiktivno osmišljeno samo kako biste zgrabili te pare, pitanje je koje postaje sve aktualnije u vremenu kada sve više tvrtki posluje isključivo ovim putem, a posebice kad ovakvi slučajevi postaju predmet istrage USKOK-a.