Instagram buja: Preko 50 milijuna korisnika, 5 milijuna novih svaki tjedan

Instagram buja: Preko 50 milijuna korisnika, 5 milijuna novih svaki tjedan

Bez prevelikog razmišljanje, može se slobodno reći kako je travanj bio Instagramov mjesec. U travnju je Instagram objavio Android aplikaciju, povećao bazu korisnika s prvotnih 30-ak milijuna na 40 milijuna da bi ga kasnije Facebook kupio za jednu milijardu dolara. Na kraju mjeseca, objavljeno je kako Instagram ima preko 50 milijuna korisnika!

Instagramovih 50 milijuna!

Bez prevelikog razmišljanje, može se slobodno reći kako je travanj bio Instagramov mjesec. U travnju je Instagram objavio Android aplikaciju, povećao bazu korisnika s prvotnih 30-ak milijuna na 40 milijuna da bi ga kasnije Facebook kupio za jednu milijardu dolara. Na kraju mjeseca, objavljeno je kako Instagram ima preko 50 milijuna korisnika!

Prema Mashableu, Instagram ima preko 50 milijuna korisnika te svaki tjedan dodaje novih 5 milijuna. Pretpostavlja se da većinu novih korisnika upravo donosi Android platforma, no s obzirom da je Instagram postao po prvi puta top aplikacija na iOS App storeu, to nemora biti tako. Ipak, relativno je jednaka raspodjela Android-iPhone korisnika od kada je Instagram dostupan na obje platforme.

Prema Gramfeedu, 50 milijuntni korisnik Instagrama je fox289 koji je očito Barcelonin fan, no koji nema jos niti jednu sliku objavljenu. Je li bot ili nije, ostat će tek za vidjeti.

Koristite li vi Instagram? Ako ne, zašto ne? 🙂

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital ulaže 9.225.000 kuna u akceleraciju 24 startupa u Hrvatskoj

Fil Rouge Capital odabrao je svoju prvu generaciju startupa za akceleraciju. Svaki od 24 odabrana tima osigurali su seed investiciju od 50 tisuća eura što ovu rundu čini najbrojnijom investicijom u startupe u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Internet marketing

Sedmi SoMo Borac s 27 velikih i malih pobjednika

Sa 7. SoMo Borcem zaključen je 12. Weekend Media Festival, a nagrade za najbolje digitalne projekte i kampanje otišle su na razne strane regije.

Internet marketing

Brend Hrvatske kao turističke destinacije nije posao (samo) za državu

Evolucija turizma koja prati razvoj tehnologije donosi niz prilika za rast, no kompleksnost koju donosi digital zahtijeva uključenje komunikacijskih i marketinških stručnjaka u sam strateški proces. Kako ih uključiti saznali smo od turističkog maga, Eulogia Bordasa.

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.