Infografika: Hrvatski freelanceri su uglavnom muškarci, Zagrepčani, a bave se dizajnom ili IT-em

Infografika: Hrvatski freelanceri su uglavnom muškarci, Zagrepčani, a bave se dizajnom ili IT-em

freelancerinfografika_1naslovnaOnline servis Freelance.hr za zapošljavanje nezavisnih profesionalaca, kojega smo predstavili na Netokraciji, u prvih 50 dana postojanja okupio je više od 700 hrvatskih freelancera. Tim je povodom napravljena i zanimljiva infografika koja pokazuje tko su hrvatski nezavisni profesionalci koji su se prijavili na ovaj servis.

Suosnivači servisa, Studio Antar i Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca, posvetili su se statistikama i profilima freelancera kako bi servis u budućnosti učinili još učinkovitijim sredstvom rada i pronalaska angažmana. Tako u infografici, između ostaloga, možemo vidjeti da 75 posto prijavljenih nezavisnih profesionalaca čine muškarci, najviše ih dolazi s područja Zagreba, dok su najpopularnije kategorije životopisa dizajn i multimedija te online i IT. Andrey Shtylenko, voditelj projekta Studija Antar, ističe:

Zadovoljni smo početnim radom i velikim interesom te povratnim informacijama koje neprestano pristižu od lansiranja Freelance.hr-a. Upravo smo lansirali novu verziju servisa s poboljšanjima vezanim uz sustav notifikacija te komunikaciju freelancera i poslodavaca. Sada fokus stavljamo na ocjenjivanje, koje će motivirati obje uključene strane da izgrade međusobno povjerenje.

Osim velikog broja uključenih nezavisnih profesionalaca, servis je pridobio i pažnju poslodavaca koji su u prvih 50 dana objavili preko 50 oglasa za projektno zapošljavanje, a osnivači navode da je time je zaokružena svojevrsna zajednica, jedan od primarnih ciljeva servisa. Matija Raos, predsjednik HDNP-a i inicijator projekta Coworking Croatia zaključuje:

Freelance.hr nije samo servis za zapošljavanje, on je ujedno i prilika da se nauče, razumiju i riješe poteškoće s kojima se pri zapošljavanju susreću obje uključene strane. Prva hrvatska baza freelancera i poslovnih subjekata koji ih angažiraju ili o tome razmišljaju. Ovakvo zapošljavanje ima niz prednosti, ali i prava te obaveza freelancera o kojima putem osnovanog Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca pokušavamo informirati javnost.

Pogledajte infografiku u cijelosti:

freelancerinfografika_2infografika

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nemojte se ugledati na ‘lifestyle’, ‘hustle’ i Instagram poduzetnike koji ne kuže biznis (osim onih koji kuže)

Toksična pozitivnost i poslovna naivnost mogu biti katastrofalna kombinacija u doba ekonomske krize. Je li vrijeme da unfollowate sve lifestyle poduzetnike i motivirajuće Instagram profile?

Kultura 2.0

Prva prepreka za elektroničko glasanje je digitalna nepismenost

Kako je situacija s pandemijom koronavirusa digitalizirala i digitalno transformirala dobar dio i privatnog i javnog sektora, aktualiziralo se i pitanje o elektroničkom glasanju. O temi spremnosti na taj oblik glasanja, i s tehnološke i društvene strane, razgovarala sam s osobom koja je razvila jedan takav sustav, Ivanom Hendijom iz FairVotesa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Bez vas ne može: Sistemski inženjeri, tražite li novu priliku u vrijeme krize?

Ako ste u dubini istinski "problem solver", vi ste pravi kandidat za domaće timove koji i najzahtjevnijim korisnicima mogu olakšati poslovanje.

Kultura 2.0

Mladi u Hrvatskoj imaju najbolje digitalne vještine u čitavoj EU

U istraživanju u kojem se ocjenjivala sposobnost pregledavanja interneta, korištenja digitalnih alata i aplikacija Hrvatska je odnijela prvo mjesto u čitavoj EU.

Kultura 2.0

Spotify je od danas službeno dostupan u Hrvatskoj!

Neka me netko uštipne. Stigao je i ovaj dan, Spotify je u Hrvatskoj.

Digitalni marketing

Od srijede stiže Spotify? Što će sad Deezer, ali i oglašivači, telekomi i podcasteri

Ako Spotify ovaj tjedan dođe u Hrvatsku u 'paketu' s drugim zemljama regije i Rusijom, mogao bi dobro doći hrvatskim glazbenicima i izvođačima koji su u doba koronavirusa morali otkazati koncerte. Oglašivači i podcasteri bi također mogli okrenuti glave...

Video

Hoće li vam deepfakeom ukrasti lice pa ući u bankovni račun (i staviti vas u pornić)

Ako poslije ove epizode ne obrišete sve selfije s interneta, niste napravili ništa.

Intervju

Wirecard je potonuo, je li za sobom povukao Revolut, druge fintechove i – vaše novce?

Hoće li pad Wirecarda značiti gubitak povjerenja korisnika u fintech svijet?