Infinum US: Karlovačko-zagrebački kreator mobilnih aplikacija stupio na američko tlo

Infinum US: Karlovačko-zagrebački kreator mobilnih aplikacija stupio na američko tlo

Poznata zagrebačka tvrtka posvećena prvenstveno razvoju mobilnih aplikacija Infinum otvorila je Infinum US, odnosno tvrtku u SAD-u, kako bi mogla učinkovitije poslovati s klijentima koji im se već nalaze u San Franciscu, Miamiju i Bostonu. Tvrtka koja danas broji preko 40 zaposlenika smatra kako im je ovo ključan potez u razvoju.

Infinum LLC.
Infinum Inc.

Poznata zagrebačka tvrtka posvećena prvenstveno razvoju mobilnih aplikacija Infinum otvorila je Infinum US, odnosno tvrtku u SAD-u, kako bi mogla učinkovitije poslovati s klijentima koji im se već nalaze u San Franciscu, Miamiju i Bostonu. Tvrtka koja danas broji preko 40 zaposlenika smatra kako im je ovo ključan potez u razvoju.

Kako Infinumov direktor Tomislav Car piše na službenom Infinumovom blogu, najviše posluju s velikim korporativnim klijentima, startupima te agencijama, a američki Infinum je treća država u kojoj je tvrtka službeno zastupljena, nakon Hrvatske te Infinuma Slovenije, koju vodi inače rođena karlovčanka Tamara Momčilović.

8 godina star “startup”

Infinum su 2005. osnovali Matej Špoler i Car još dok su obojica imali tek 19 godina, a kasnije su ga vodili i tijekom studija. Pravi rast počinje kad se timu 2010. pridružuju prvi zaposlenici Nikola Kapraljević te Josip Bišćan, danas partneri u Infinumu.

Rast zaposlenika u Infinumu od početka (Preuzeto s Infinumovog bloga)
Rast zaposlenika u Infinumu od početka (Preuzeto s Infinumovog bloga)

Infinum je u Hrvatskoj najpoznatiji po zanimljivim mobilnim projektima, poput Erste mBanking aplikacije koju smo prvo predstavili upravo na Netokraciji, a jedan od zanimljivijih stranih projekata im je rad za The Image Group, tvrtku koja se bavi fotografiranjem turista na preko 40 cruisera širom svijeta.

Iako Car za Netokraciju otkriva kako još ne otvaraju ured na američkom tlu, radi se o “baby steps” prema tom koraku koji će im biti potreban za daljnji rast na američkom tržištu.

Komentari

 1. Programer C

  Programer C

  25. 10. 2013. u 6:16 pm Odgovori

  Oprostite ali nije li to isto kao kada Indijska outsourcing firma otvori podružnicu u Americi. Kakva je razlika, ili i oni svečano obavještavaju da su ‘stupili na US tlo’

  • -

   -

   29. 10. 2013. u 6:59 pm Odgovori

   Par likova, obicnih ljudi poput nas, koji nisu imali bogate ili utjecajne starce da isfuraju (hint: Billa Gatesa je navodno mama isfurala u IBM-u), su uspjeli ne samo zaraditi dovoljno da solidno zive od svog rada, nego postati dovoljno relevantni da izravno udju na trziste #1.
   Takvo nesto nam je zanimljivo i relevantno, drago nam je kad netko uspije jer od takvih mozemo uciti. A super je i sto ih Netokracija prati. Vijesti na Techcrunchu o skvadri u Kaliforniji, NZC, Indiji ili gdje vec su zanimljive i relevantne njima tamo. Nama koriste ko vremenska prognoza za Mars i najnovije vijesti o Donaldu Trumpu.

   Cestitke Infinumovcima i lajk IBB-u za vijest.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?

Startupi i poslovanje

I ove godine na Ladies of New Business, ali online! 5. i 6. studenog bavimo se temama o vodstvu

Kako osigurati kapital i u krizi, kako vođenjem drugih ne zaboraviti na sebe, koji su to izazovi upravljanja timovima i resursima u "novom normalnom" - pokrivamo sve bitne teme o ženskom vodstvu i poduzetništvu u doba krize na Ladies of New Business konferenciji.

Kultura 2.0

Ravnateljica preloške knjižnice okupila igrače Harry Potter igre od Las Vegasa do Hong Konga i napravila izložbu njihovih knjižnica

Maja Lesinger četiri je mjeseca radila na virtualnoj međunarodnoj izložbi Harry Potter: Wizards Unite the Libraries u koju su se uključili igrači, a posebice knjižničari diljem svijeta. No, baš njena knjižnica iz Preloga nije mogla završiti u izložbi jer nije mjesto od interesa u samoj igri.

Startupi i poslovanje

Bivši investitor u 500 Startups savjetuje hrvatske startupe: Akvizirajte klijente i korisnike od kojih ćete učiti!

Marvin Liao već 10 godina ulaže u startupe u srednjoj i istočnoj Europi, u zemljama poput Srbije i Ukrajine. U razgovoru za Netokracija Podcast daje praktične savjete za hrvatske tehnološke poduzetnike u doba pandemije!

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?