Index.hr ‘predstavio’ Foodspots - zapravo rebrendirani Restorani24x7 rezultat su partnerstva!

Index.hr ‘predstavio’ Foodspots – zapravo rebrendirani Restorani24x7 rezultat su partnerstva!

Index.hr je danas službeno 'predstavio' Foodspots, ‘servis za urbane lovce na finu hranu’. Dok bi se nekima moglo činiti da se radi o potpuno novoj stranici, radi se o redizajnu dobro nam poznatog servisa Restorani 24x7. Suosnivač Foodspotsa Ivan Šetka za Netokraciju je potvrdio kako Index nije kupio projekt, već se radi o partnerstvu u kojem Foodspots ostaje u vlasništvu Media 247. Unatoč tome - Foodspots su sada index.hr/foodspots, dostupan u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Restorani24x7 + Index.hr = Foodspots

Index je danas službeno ‘predstavio’ Foodspots, ‘servis za urbane lovce na finu hranu’. Dok bi se nekima moglo činiti da se radi o potpuno novoj stranici, radi se o redizajnu dobro nam poznatog servisa Restorani 24×7.

Suosnivač Foodspotsa Ivan Šetka za Netokraciju je potvrdio kako Index nije kupio projekt, već se radi o partnerstvu u kojem Foodspots ostaje u vlasništvu osnivača. Unatoč tome – Foodspots su sada index.hr/foodspots, dostupan u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Foodspotsova nova naslovnica.

Foodspots je sad vizualno aktraktivniji, iako i stara web stranica nije loše izgledala. Za razliku od prijašnjeg popisa restorana, novi servis još više naglašava dostavu i naručivanje hrane putem interneta. Na stranici to opisuju kao “Utažite glad u 3 koraka”, pri čemu Foodspots zaista postaje hrvatska varijanta srpskog servisa Donesi.com te dobiva značajnu podršku u tržišnoj borbi s konkurentom Pauza.hr.

Foodspots je hrvatske tviteraše na nedavnom TweetupZgu počastio pizzama, tako da su se mnogi već tada upoznači s novim brendom!

Foodspotaj i naruči internetom!

S poslovne strane se Foodspots više usmjerio prema naručivanju i odmaknuo od oglašavanja, iako i dalje možete urediti stranicu svog restorana fotografijama i letcima uz godišnju pretplatu. Restorani se mogu promovirati i isticanjem kroz tagove hrane te kuponima, a internetsko naručivanje plaćati će 3 do 5 posto od realiziranih narudžbi pri čemu se postotak od narudžbe smanjuje što je veći promet. Šetka je izuzetno zadovoljan napretkom Foodspotsa:

Korisnicima servis napraviti jednostavnijim za korištenje a restoranima dati opipljive argumente zašto da posluju preko nas. Za korisnike online naručivanja sada je značajno skraćeno i pojednostavljeno, vrijeme potrebno za obaviti narudžbu svedeno je ispod minute a dodali smo i opciju ponavljanja starih narudžbi, sastavljanje liste omiljenih restorana. Uskoro stižu rezervacije i ocijenjivanje restorana. Restoranima smo malo prebacili lopticu komunikacije s korisnicima, jer smo maknuli korak na koji su se korisnici najviše žalili – dogovaranje oko vremena isporuke. No s druge strane restorani sada imaju opcije trenutačnog postavljanja i objave popusta na pojedina jela, mogućnost odgovaranja na komentare korisnika, uvid u live analitiku koliko ljudi je u ovom trenutku na stranici restorana i opciju sastavljanja izvješća po vremenskim periodima. Opcije printanja i dijeljenja jelovnika na društvenim mrežama.

Šetka smatra kako ovako postavljen sustav može funkcionirati bilo gdje u svijetu, ali trenutačno ne razmišljaju o širenju već žele dokazati da koncept radi. Navodi kako su reakcije oglašivača puno bolje nego što su očekivali, tako da svakodnevno postavljaju po nekoliko novih restorana.

Indexova službena potvrda.

Trenutačno internetsko naručivanje hrane putem Foodspotsa podržava oko dvadesetak restorana i pizzerija poput Rancherosa, Spizze, A1 i Kremenko Grilla. Indexova podrška sigurno će pomoći Foodspotsu u daljnjem širenju, ali će kroz partnerstvo (posebice subdomenu zbog koje su napustili vlastitu) biti mnogo ovisniji o Babićem ‘portalu’. Hoće li osnivači Restorana24x7 i Index pretvoriti Foodspots u hrvatski Donesi.com? Ukoliko korisnici budu zadovoljni poput navedenih partnera – vrlo vjerojatno!

ponuda

Komentari

 1. psiho

  psiho

  13. 07. 2012. u 4:03 pm Odgovori

  jadno. niti slike , niti menija, niti komentara na 3 restorana u top 10 na koja sam kliknuo. Ovo ima i telefonski imenik. Pa nisu se mogli malo potruditi napuniti sadrzaja prije objave?

 2. Bojan

  Bojan

  14. 07. 2012. u 8:00 pm Odgovori

  Tržište dostave hrane u Zagrebu se zahuktava, a najviše benefita imati će upravo restorani i korisnici tih servisa. Nadam se da ne idemo u smjeru grupnih kupovina. 🙂

  Pauza, Foodspots, Klik do klope, Klopa na klik, Gableci (Marende)
  USKORO: Jelovnik, Mrkva

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Što ste propustili

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Internet marketing

Prvi Euro Effie za hrvatsku agenciju! Imago Ogilvy nagrađen za kampanju Boranka

Sinoć su u Bruxellesu dodijeljene najprestižnije europske nagrade za marketinšku učinkovitost – Euro Effie. Zlatna Effie nagrada po prvi put pristiže i u Hrvatsku, zahvaljujući reklamnoj agenciji Imago i kampanji Boranka, osmišljenoj za Savez izviđača Hrvatske.

Kultura 2.0

Formalno obrazovanje, neformalni klub: Čemu kultni KSET već 43 godine uči svoje članove?

Što znači sudjelovati u nečem većem od nas samih? KSET je klub koji je u odajama bivše kotlovnice okupio desetke generacija, dajući im prostor da šire svoje vidike kroz nova poznanstva, hobije i aktivnosti. Ususret Tech Consultant meetupu u KSET-u otkrivamo što studentima to iskustvo zapravo donosi u profesionalnom smislu.

Izrada web stranica

Novi Tomato web: Poslovni ciljevi, korisničke potrebe i agile, ruku pod ruku

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada SoMo Borac najboljim web projektom u protekloj godini proglašen je redizajn web stranice Tomato.com.hr, koji su za A1 razvili Netgen i Locastic u suradnji s OptimIT-om i CROZ-om.

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.