Google jučer lansirao konkurenta Gmailu, Inbox

Googleov Inbox bi nam konačno mogao vratiti kontrolu nad e-mail sandučićem

Googleov tim koji stoji iza Gmaila jučer je lansirao novu uslugu jednostavno nazvanu Inbox. Riječ je o novoj vrsti sandučića za koju tvrde da stavlja naglasak na ono što je doista bitno. Pogledajmo i na koji način.

Inbox

E-mail nije ono što je bio prije tridesetak godina, kada je izumljen, u to nema sumnje – čak postoje inicijative da se u potpunosti izbaci iz upotrebe, jer često usporava i opterećuje komunikaciju, umjesto da joj doprinosi. Gmail, ovaj, Inbox uz pomoć nekolicine novotarija želi da ponovno preuzmemo kontrolu nad našim sandučićima i postanemo produktivni.

Tu su takozvane grupe, nadogradnja kategorija mailova koje je Gmail uveo prošle godine. Tu se razvrstavaju, primjerice, promotivne ponude od bankovnih računa ili obavijesti s društvenih mreža, kako bi najvažniji mailovi dolazili samo u primarni tab. Uz Inbox još je lakše razvrstavati poruke, ali i učiti servis da stavi pravu stvar na pravo mjesto.

Gmail je uveo zvjezdice i oznake za izdvajanje različitih mailova, a Inbox uvodi i istaknute mailove. Primjerice, sada će se uz poruku moći vidjeti i dodatne informacije, poput fotografija koje vam je netko poslao ili statusa paketa kojeg čekate da vam se dostavi, bez da uopće ulazite u sam mail.

Slijedi možda najvažnija stavka – podsjetnici i odgađanje e-mailova. Ako, poput mene, koristite sandučić kao to-do listu, onda će vam ovo biti svakako od pomoći. Do sada smo morali posezati za vanjskim alatima, poput Yeswarea, ali sada sam Inbox nudi podsjetnike i druge alate. No, to nije sve, tu je i svojevrsni “pomoćnik”, koji se nadograđuje na podsjetnike – ako ste zabilježili da trebate nazvati određenu trgovinu, Inbox će pronaći njen broj telefona i reći vam kad je otvorena. Sad samo treba provjeriti kako to radi u praksi.

Kako do Inboxa?

Inbox

Kao što je bio slučaj i s Gmailom, ali i nekim drugim Googleovim servisima, do Inboxa možete samo uz pozivnicu. Ako pogledate malo društvene mreže i forume, vidjet ćete da vlada pravo malo tržište pozivnicama, a i mi još uvijek svoju čekamo. Ako ne znate drugi način, možete se obratiti i samom Googleu na mail inbox@google.com da vam udijeli jednu.

Osobno – vrijeme je da preuzmem kontrolu nad sandučićem, a već sam iskoristila do maksimuma sve moći i Gmaila i Mailboxa i još nekih servisa. Sve nade polažem u Inbox! 🙂

ponuda

Komentari

  1. Edi Vederic

    Edi Vederic

    23. 10. 2014. u 10:32 pm Odgovori

    Imam invite, i moram reci da se preveliki hype stvorio oko Inboxa. Poprilicno je… well, bezveze. Sarenilo toliko ne smeta, koliko googleova volja da vam se petlja u raspored i prikaz mailova. Uz Inbox, svako malo se uhvatim kako se prebacujem na gmail ili Mailbox. Mailbox je zapravo puno ugodniji za rad.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.