Što nam donosi Impact Inkubator u Zagrebu?

Što nam donosi Impact Inkubator u Zagrebu, program za društvene poduzetnike?

Impact Hub Zagreb u suradnji s partnerima, Zagrebačkom bankom i UniCredit Foundationom, pokreće Impact Inkubator, tromjesečni program inkubacije namijenjen poduzetnicima s idejama za pozitivne promjene u svijetu. Prijave za sudjelovanje otvorene su danas i trajat će do 17. veljače.

Hermes_Arriaga_ImpactHub
Hermes Arriaga na čelu inkubatora koji potiče pozitivno u društvu

Impact Hub Zagreb, Zagrebačka banka i UniCredit Foundation predstavljaju Impact Inkubator, tri mjeseca dugi program inkubacije za poduzetnike željne poboljšanja svijeta u kojemu žive i rade. Cilj je okupiti poslovne ideje koje će donijeti pozitivne promjene, a osim mogućnosti da razviju svoju ideju u novom radnom okruženju, polaznici će se na kraju puta u programu moći boriti za nagrade ukupne vrijednosti od 22.500 eura, koliko je osigurao UniCredit Foundation.

Natječaj za sudjelovanje otvoren je danas, a mogućnost prijave trajat će do 17. veljače. Prijave se mogu obaviti putem servisa F6S, otvorene su organizacijama ili timovima od najmanje dvoje članova koji su u ranoj fazi razvoja ideje ili u fazi izrade prototipa, a svaka ideja treba biti usmjerena na inovativno rješavanje društvenog problema kroz poduzetništvo.

Pored inovativnosti, bit će važna i provedivost projekta. Pazit će se na to da tim može pretvoriti svoju ideju u testirani proizvod ili uslugu koju će nakon toga ponuditi kroz financijski održivi, profitni, neprofitni ili hibridni model poslovanja.

U fokusu nekoliko tematskih cjelina

U odabiru ideja i projekata za ulazak u Impact Inkubator, prednost će imati oni koji stave naglasak na samozapošljavanje, razvoj mogućnosti zapošljavanja, marginalizirane skupine, unaprjeđivanje socijalnih usluga i na slična pitanja s jasno izraženom misijom pozitivnog utjecaja na društvo. U tromjesečni program inkubacije bit će primljeno 10 timova koji budu izdvojeni kao najbolji.

Polaznicima će na raspolaganju biti 5 masterclassova, poseban program stručnog mentoriranja i profesionalnog savjetovanja i podrška lokalne i međunarodne Impact Hub zajednice, a tu je i tri mjeseca dugo članstvo u coworking prostoru Impact Huba u Zagrebu, koji će ugostiti inkubacijski program. Prednosti za sudionike približio je Hermes Arriaga, voditelj projekta Impact Inkubatora:

Naš se inkubator fokusira na podučavanje znanja i vještina koje će, kroz izgradnju snažne poslovne osnove za poduzetničke poduhvate, povećati izglede da poduzetnici prežive na tržištu, privuku investicije i kontinuirano povećavaju svoj pozitivni utjecaj na društvo.

Završetak s Demo danom

Dijana Hrastovic Zaba
Dijana Hrastović i Zagrebačka banka stali iza projekta

Na kraju svojega puta, polaznici će sudjelovati na Demo danu, na kojemu će imati priliku predstaviti svoje projekte žiriju u kojemu će biti predstavnici Impact Hub Zagreba, UniCredit Foundationa, Zagrebačke banke i stručnjaka na polju društvenog poduzetništva. Onima koji pokažu najviše na raspolaganju će biti dodatne nagrade. UniCredit Fondation će početnim kapitalom poduprijeti tri nabolja tima, s iznosom od 7500 eura za svakoga od njih. Pored toga, tri najbolja tima podijelit će i dodatnu nagradu, YCYP – Your Choice, Your Project, u iznosu koji će za svaki tim odrediti broj glasova zaposlenika Zagrebačke banke.

Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke, istaknula je da im je želja potaknuti ljude koji razmišljaju i djeluju pozitivno:

Cilj Zagrebačke banke je promovirati startupe i društvene inovacije podupirući društvena poduzeća i zadruge koje su pokretačka snaga razvoja i otvaranja novih radnih mjesta za gospodarstvo 21. stoljeća. Partnerstvo s Impact Hubom logičan je korak u ovom nastojanju.

Za sve koji se namjeravaju prijaviti i natjecati za nagrade, dobra pozivnica može biti prošlogodišnje iskustvo Elizabete Novaković, dizajnerice iz Acro Goal Achievera, koja je lani sudjelovala u natjecanju i uz financijsku podršku koja joj je donijela nagrada UniCredit Foundationa razradila svoj prvotni koncept u Impact Hubu Zagreb. Novaković je u međuvremenu osnovala tvrtku i povećala svoj doseg za 50 posto, a u razvoju projekta naučila se na rad u velikom timu, u kojemu je bilo 26 ljudi – što će biti jedna od prednosti kakve se pružaju ovogodišnjim sudionicima programa.

Među mentorima su i Luka Abrus, Andrej Štilenko, Luka Sučić, Tina Lee Odinsky Zec, Julian Oehrlein, Ratko Mutavdžić te mnogi drugi, a više informacija o njima, kao i samom programu, možete pronaći na stranici Inkubatora.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.

Društvene mreže

Izazovi moderiranja Facebooka i Instagrama: Ono što je nekome zlostavljanje, drugome je zadirkivanje

Možda najizazovniju ulogu, među osobama zaduženima za razvoj proizvoda za provođenje Facebookovih standarda, ima Namrata Bostrom. Ona je Product Manager za područje online zlostavljanja i uznemiravanja, a u Londonu sam imala prilike razgovarati s njom više o toj temi.

Internet marketing

Oglašivači, u 2020. samo nas online video uz linearnu televiziju može vratiti u uspješnu 2008.

Sjećate se 2 milijarde vrijednog medijskog tržišta 2008. godine? Što se promijenilo osim što takav uspjeh čekamo već 11 godina? Vjerojatno - ništa. Dok korisnici sve češće biraju druge platforme i formate, u Hrvatskoj najviše oglašivačkog novca i dalje odlazi na linearnu televiziju.