Što nam donosi Impact Inkubator u Zagrebu?

Što nam donosi Impact Inkubator u Zagrebu, program za društvene poduzetnike?

Impact Hub Zagreb u suradnji s partnerima, Zagrebačkom bankom i UniCredit Foundationom, pokreće Impact Inkubator, tromjesečni program inkubacije namijenjen poduzetnicima s idejama za pozitivne promjene u svijetu. Prijave za sudjelovanje otvorene su danas i trajat će do 17. veljače.

Hermes_Arriaga_ImpactHub
Hermes Arriaga na čelu inkubatora koji potiče pozitivno u društvu

Impact Hub Zagreb, Zagrebačka banka i UniCredit Foundation predstavljaju Impact Inkubator, tri mjeseca dugi program inkubacije za poduzetnike željne poboljšanja svijeta u kojemu žive i rade. Cilj je okupiti poslovne ideje koje će donijeti pozitivne promjene, a osim mogućnosti da razviju svoju ideju u novom radnom okruženju, polaznici će se na kraju puta u programu moći boriti za nagrade ukupne vrijednosti od 22.500 eura, koliko je osigurao UniCredit Foundation.

Natječaj za sudjelovanje otvoren je danas, a mogućnost prijave trajat će do 17. veljače. Prijave se mogu obaviti putem servisa F6S, otvorene su organizacijama ili timovima od najmanje dvoje članova koji su u ranoj fazi razvoja ideje ili u fazi izrade prototipa, a svaka ideja treba biti usmjerena na inovativno rješavanje društvenog problema kroz poduzetništvo.

Pored inovativnosti, bit će važna i provedivost projekta. Pazit će se na to da tim može pretvoriti svoju ideju u testirani proizvod ili uslugu koju će nakon toga ponuditi kroz financijski održivi, profitni, neprofitni ili hibridni model poslovanja.

U fokusu nekoliko tematskih cjelina

U odabiru ideja i projekata za ulazak u Impact Inkubator, prednost će imati oni koji stave naglasak na samozapošljavanje, razvoj mogućnosti zapošljavanja, marginalizirane skupine, unaprjeđivanje socijalnih usluga i na slična pitanja s jasno izraženom misijom pozitivnog utjecaja na društvo. U tromjesečni program inkubacije bit će primljeno 10 timova koji budu izdvojeni kao najbolji.

Polaznicima će na raspolaganju biti 5 masterclassova, poseban program stručnog mentoriranja i profesionalnog savjetovanja i podrška lokalne i međunarodne Impact Hub zajednice, a tu je i tri mjeseca dugo članstvo u coworking prostoru Impact Huba u Zagrebu, koji će ugostiti inkubacijski program. Prednosti za sudionike približio je Hermes Arriaga, voditelj projekta Impact Inkubatora:

Naš se inkubator fokusira na podučavanje znanja i vještina koje će, kroz izgradnju snažne poslovne osnove za poduzetničke poduhvate, povećati izglede da poduzetnici prežive na tržištu, privuku investicije i kontinuirano povećavaju svoj pozitivni utjecaj na društvo.

Završetak s Demo danom

Dijana Hrastovic Zaba
Dijana Hrastović i Zagrebačka banka stali iza projekta

Na kraju svojega puta, polaznici će sudjelovati na Demo danu, na kojemu će imati priliku predstaviti svoje projekte žiriju u kojemu će biti predstavnici Impact Hub Zagreba, UniCredit Foundationa, Zagrebačke banke i stručnjaka na polju društvenog poduzetništva. Onima koji pokažu najviše na raspolaganju će biti dodatne nagrade. UniCredit Fondation će početnim kapitalom poduprijeti tri nabolja tima, s iznosom od 7500 eura za svakoga od njih. Pored toga, tri najbolja tima podijelit će i dodatnu nagradu, YCYP – Your Choice, Your Project, u iznosu koji će za svaki tim odrediti broj glasova zaposlenika Zagrebačke banke.

Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke, istaknula je da im je želja potaknuti ljude koji razmišljaju i djeluju pozitivno:

Cilj Zagrebačke banke je promovirati startupe i društvene inovacije podupirući društvena poduzeća i zadruge koje su pokretačka snaga razvoja i otvaranja novih radnih mjesta za gospodarstvo 21. stoljeća. Partnerstvo s Impact Hubom logičan je korak u ovom nastojanju.

Za sve koji se namjeravaju prijaviti i natjecati za nagrade, dobra pozivnica može biti prošlogodišnje iskustvo Elizabete Novaković, dizajnerice iz Acro Goal Achievera, koja je lani sudjelovala u natjecanju i uz financijsku podršku koja joj je donijela nagrada UniCredit Foundationa razradila svoj prvotni koncept u Impact Hubu Zagreb. Novaković je u međuvremenu osnovala tvrtku i povećala svoj doseg za 50 posto, a u razvoju projekta naučila se na rad u velikom timu, u kojemu je bilo 26 ljudi – što će biti jedna od prednosti kakve se pružaju ovogodišnjim sudionicima programa.

Među mentorima su i Luka Abrus, Andrej Štilenko, Luka Sučić, Tina Lee Odinsky Zec, Julian Oehrlein, Ratko Mutavdžić te mnogi drugi, a više informacija o njima, kao i samom programu, možete pronaći na stranici Inkubatora.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.