Poznati su finalisti za ulaz u Impact Inkubator!

Impact Hub Zagreb objavio 11 finalista koji ulaze u Impact Inkubator

Impact Hub Zagreb objavio je 11 finalista koji će se razvijati u Impact Inkubatoru, tromjesečnom programu inkubacije namijenjenom projektima za poboljšavanje svijeta kroz poduzetništvo. Projekti koji ulaze u program odabrani su među ukupno 40 prijava.

Podijelit će se tri nagrade - dvije za polaznike The Inkubatora te jedna za vanjski projekt.

Impact Hub Zagreb obznanio je imena 11 finalista za Impact Inkubator, tromjesečni program inkubacije nastao u suradnji s UniCredit Foundationom i Zagrebačkom bankom. Program je predstavljen nedavno i namijenjen je poduzetničkim projektima koji poboljšavaju svijet oko nas, a odabranih 11 timova bilo je u konkurenciji u kojoj se našlo ukupno 40 prijavljenih.

U finale su ušli:

 • Blind Shredding iz Čakovca – projekt kojim se razvija model zapošljavanja slijepih osoba na poslovima uništavanja povjerljivih dokumenata.
 • CAPDPA – inicijativa koja osobama s invaliditetom, osobito njihovim roditeljima i skrbnicima, pruža priliku za bezbrižan godišnji odmor.
 • Kad Narastem – radionice koje kuhanje pretvaraju u zabavu i u edukaciju za djecu
 • Kasiopea Gardens – projekt čije organski uzgojene biljke stvaraju organsku kozmetiku i podučavaju turiste.
 • Kliklop – poduhvat koji se posvetio misiji dostave zdrave hrane u vrtiće.
 • Pričaj mi – projekt kojim se stvaraju posebne kreativne kutije za zbližavanje cijele obitelji.
 • STEMI – ekipa koja kombinira DIY uratke i online učenje, a koji su već imali uspješnu crowdfunding kampanju iza sebe.
 • StoryLink – online platforma za izravne donacije potrebitima.
 • Travabled – projekt koji je pronašao način za poboljšanje putovanja za ljude čije je kretanje ograničeno.
 • Unwinding – inicijativa koja želi pružiti konkretnu podršku ženama koje se bore s negativnim vlastitim imidžom.
 • Zuk Aurora – poduhvat koji turistička iskustva pretvara u razvitak rijeke Kupe i lokalne zajednice.

Najbolji dobivaju nagradu i priliku za predstavljanje

Hermes Arriaga, voditelj projekta, kazao je da odabir 11 finalista nije bio lak posao:

Ukupno 40 timova iz cijele Hrvatske prijavilo se za Impact Inkubator i to sa širokim dijapazonom izvrsnih, inovativnih ideja. Odabrati one najbolje bio je velik izazov, toliko velik da smo na koncu završili s 11 umjesto najavljenih 10 finalista! Veselimo se što ćemo ih osobno upoznati na prvom pitching susretu na kojem će se predstaviti mentorima, a i jedni drugima te započeti zanimljivo putovanje kroz društvene inovacije do poduzetništva.

Na završetku tromjesečnog programa, ekipe koje pokažu najviše moći će predstaviti svoje proizvode i usluge na Impact Inkubator Demo Danu i osvojiti seed kapital u ukupnom iznosu od 22.500 eura, koliko trima pobjednicima Demo Dana osigurava UniCredit Foundation. Pored toga, pobjednicima će pripasti i dodatna financijska potpora s nagradom YCYP – Your Choice, Your Project, s raspodjelom putem internog sustava glasanja zaposlenika Zagrebačke banke.

Dodatne informacije o 11 finalista dostupne su na stranici zagrebačkog Impact Huba.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.