Poslušajte predavanje Luke Fućeka iz STEMI-ja o inovativnoj edukaciji u KSET-u

O inovativnim pristupima učenju i kreiranju uspješnog komercijalnog proizvoda idućeg će ponedjeljka u KSET-u govoriti Luka Fućek iz projekta STEMI, iz kojeg je nastao edukativni robot-pauk čiji je cilj zainteresirati najmlađe za robotiku, programiranje, matematiku. Predavanje se organizira u sklopu programa IEEE Elevate koji povezuje mlade ljubitelje tehnologije.

Luka Fućek iz STEMI-ja
Luka Fućek iz STEMI-ja govorit će o konceptu inovativnog podučavanja i razvoju komercijalnog proizvoda. (Foto: Davor Čengija)

Kako vratiti zabavu u učenje, tema je predavanja koje će se održati u ponedjeljak 17. listopada u 17 sati u zagrebačkom KSET-u. O inovativnim pristupima učenju govorit će predavač Luka Fućek u ime tima STEMI koji je svojim edukativnim robot-paukom na nedavnom Idea Knockoutu 2016 osvojio put u Las Vegas na Consumer Electronics Show.

Upoznajte STEMI-jevu priču

Luka Fućek je diplomirao na Fakultetu elektronike i računarstva te od tada radi na FER-u kao asistent i istraživač iz područja mobilne robotike i računalne vizije. Prošle je godine sa svojim timom pokrenuo STEMI s ciljem poticanja interesa za STEM zanimanja kod djece kroz liniju složenih i atraktivnih proizvoda popraćenim uputama za inovativni pristup učenju – stvaranjem. Projekt će pružati mogućnost učenja uz pomoć paketa fizičkih komponenti koje će pojedinci i grupe sastavljati kroz praćenje digitalnih multimedijskih sadržaja.

Luka će prisutnima na predavanju približiti koncept tog inovativnog pristupa učenju, ali i priču startupa koji je od studentskog projekta u kratko vrijeme došao do uspješnog komercijalnog proizvoda, upravo uz pomoć crowdfundinga.

STEMI je od studentskog projekta do komercijalnog proizvoda stigao brzo zahvaljujući crowdfundingu.
STEMI je od studentskog projekta do komercijalnog proizvoda stigao brzo zahvaljujući crowdfundingu. (Foto: Davor Čengija)

IEEE Elevate povezuje mlade ljubitelje tehnologije

Predavanje “Učenje stvaranjem” organizira se u sklopu devetog IEEE Elevetea kojemu je cilj uspješnim poslovnim pričama iz područja visokih tehnologija nadahnuti studente i mlade na djelovanje i pokretanje vlastitih projekata. Program provodi IEEE Young Professionals Hrvatska s voditeljicom Ivanom Stupar kao ogranak međunarodne tehničke udruge posvećen mladim zaposlenicima, prijelazu iz studentskog u poslovni život i osiguravanju početnog zamaha u karijeri.

Teme kojima su se do sada bavili uključuju mogućnosti društvenih mreža, upravljanje računalima pomoću gesta i novih sučelja, prikupljanje i obradu velike količine podataka u satelitskim komunikacijama, tehničko-sociološke umjetničke aspekte robotike, itd.

Uz nove ideje i ljubav prema tehnologiji, IEEE Elevate pruža i priliku za networking, stoga ako želite upoznati kolege sličnih interesa i tehnološke stručnjake s poslovnim iskustvima, uključite se u njihova predavanja već u ponedjeljak i poslušajte STEMI-jev recept za uspjeh.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Internet marketing

Ella Dvornik i Charles Pearce pokreću platformu za europske influencere – Manijak

Porazgovarala sam s Ellom Dvornik i Charlesom Pearceom o njihovom zajedničkom projektu, platformi za influencere i brendove koji s njima žele surađivati - Manijak.

Što ste propustili

Nesortirano

Može li igranje igara od nas napraviti bolje kolege, partnere i prijatelje?

Developer, filmaš i umjetnik Onat Hekimoglu na Weekend Media Festivalu govorio je o temi o kojoj ne slušamo često - ozbiljnim igrama.

Mobilno

Zašto zaključavate kućna vrata, ako nećete zaštititi svoje podatke online?

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu od Alana Delića iz Diverta dobili smo pet savjeta o tome kako se zaštititi online.

Startupi i poslovanje

Poznati timovi koji će se na Idea Knockoutu natjecati za mjesto na CES-u

Sve je spremno za ovogodišnji Idea Knockout, a za put u Vegas borit će se 20 timova.

Startupi i poslovanje

Domaća aplikacija Beyond Seen Screen postala ExRey i stigla na Android uređaje

Nakon rebrandinga, Beyond Seen Screen postaje ExRey, a beta verzija aplikacije koja pretvara pasivno gledanje videa u aktivno dostupna je na Google Playu.

Intervju

Splitski Locastic otvoreno o povratku u esport nakon pauze (i naučenih lekcija)

Locastic je mrtav, živio Locastic? Splitska tvrtka iz drugog pokušaja nastoji postati regionalna sila u igri CS:GO.

Sponzorirano

#DigiDoggo natječaj: Pošalji nam video CV – dobit ćeš vlastitu domenu!

Traže se mlade nade u sklopu projekta Digitalna karijera - svi koji snime i pošalju video CV dobivaju vlastitu .Me domenu, a najbolji i 'pitch' trening!