Poslušajte predavanje STEMI-ja o inovativnoj edukaciji u KSET-u

Poslušajte predavanje Luke Fućeka iz STEMI-ja o inovativnoj edukaciji u KSET-u

O inovativnim pristupima učenju i kreiranju uspješnog komercijalnog proizvoda idućeg će ponedjeljka u KSET-u govoriti Luka Fućek iz projekta STEMI, iz kojeg je nastao edukativni robot-pauk čiji je cilj zainteresirati najmlađe za robotiku, programiranje, matematiku. Predavanje se organizira u sklopu programa IEEE Elevate koji povezuje mlade ljubitelje tehnologije.

Luka Fućek iz STEMI-ja
Luka Fućek iz STEMI-ja govorit će o konceptu inovativnog podučavanja i razvoju komercijalnog proizvoda. (Foto: Davor Čengija)

Kako vratiti zabavu u učenje, tema je predavanja koje će se održati u ponedjeljak 17. listopada u 17 sati u zagrebačkom KSET-u. O inovativnim pristupima učenju govorit će predavač Luka Fućek u ime tima STEMI koji je svojim edukativnim robot-paukom na nedavnom Idea Knockoutu 2016 osvojio put u Las Vegas na Consumer Electronics Show.

Upoznajte STEMI-jevu priču

Luka Fućek je diplomirao na Fakultetu elektronike i računarstva te od tada radi na FER-u kao asistent i istraživač iz područja mobilne robotike i računalne vizije. Prošle je godine sa svojim timom pokrenuo STEMI s ciljem poticanja interesa za STEM zanimanja kod djece kroz liniju složenih i atraktivnih proizvoda popraćenim uputama za inovativni pristup učenju – stvaranjem. Projekt će pružati mogućnost učenja uz pomoć paketa fizičkih komponenti koje će pojedinci i grupe sastavljati kroz praćenje digitalnih multimedijskih sadržaja.

Luka će prisutnima na predavanju približiti koncept tog inovativnog pristupa učenju, ali i priču startupa koji je od studentskog projekta u kratko vrijeme došao do uspješnog komercijalnog proizvoda, upravo uz pomoć crowdfundinga.

STEMI je od studentskog projekta do komercijalnog proizvoda stigao brzo zahvaljujući crowdfundingu.
STEMI je od studentskog projekta do komercijalnog proizvoda stigao brzo zahvaljujući crowdfundingu. (Foto: Davor Čengija)

IEEE Elevate povezuje mlade ljubitelje tehnologije

Predavanje “Učenje stvaranjem” organizira se u sklopu devetog IEEE Elevetea kojemu je cilj uspješnim poslovnim pričama iz područja visokih tehnologija nadahnuti studente i mlade na djelovanje i pokretanje vlastitih projekata. Program provodi IEEE Young Professionals Hrvatska s voditeljicom Ivanom Stupar kao ogranak međunarodne tehničke udruge posvećen mladim zaposlenicima, prijelazu iz studentskog u poslovni život i osiguravanju početnog zamaha u karijeri.

Teme kojima su se do sada bavili uključuju mogućnosti društvenih mreža, upravljanje računalima pomoću gesta i novih sučelja, prikupljanje i obradu velike količine podataka u satelitskim komunikacijama, tehničko-sociološke umjetničke aspekte robotike, itd.

Uz nove ideje i ljubav prema tehnologiji, IEEE Elevate pruža i priliku za networking, stoga ako želite upoznati kolege sličnih interesa i tehnološke stručnjake s poslovnim iskustvima, uključite se u njihova predavanja već u ponedjeljak i poslušajte STEMI-jev recept za uspjeh.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.