IdejaX i Mixx: Imago je Agencija godine, Drap je 'Best in Show'

IdejaX i Mixx: Imago je Agencija godine, Drap je ‘Best in Show’

Agencija Imago osvojila je titulu agencije godine.
Agencija Imago osvojila je titulu agencije godine.

U sklopu Dana komunikacija, festivala marketinških komunikacija, proglašeni pobjednici natjecanja IdejaX i Mixx. IdejaX nagrađuje najkreativnije radove realizirane u svim vrstama medija, a titulu Agencije godine osvojila je Imago reklamna agencija, dok je nagradu za Oglašivača godine osvojila tvrtka Meggle.

Agencija Imago osvojila je i Grand Prix festivala za naručitelja Atlantic grupu. Inače, za natjecanje IdejaX koje nagrađuje najkreativnije radove realizirane u svim vrstama medija ukupno je bio prijavljeno 106 radova od strane 20 agencija i 61 oglašivača.

Za nagradu Mixx koja se dodjeljuje za za najkreativnije i najučinkovitije radove u online oglašavanju konkuriralo je 65 radova prijavljenih od strane 24 agencije, a nagrade su dodijeljene u tri kategorije: Kampanje, Best In Show i Ostalo. Nagradu za najbolji rad “Best in Show” osvojila je agencija Drap za kampanju “Životinjsko carstvo – Eko park” za naručitelja Kraš. Nagradu u posebnoj kategoriji Inovativna upotreba tehnologije osvojila je agencija Brlog (grupa Bruketa&Žinić OM) za kampanju “Sound.log by brlog”.

Drap je "Best in Show"!
Drap je “Best in Show”!

Od ostalih nagrada valja istaknuti kako je u kategoriji Direct Response and Lead Generation nagradu osvojila kampanja Ledonardo sladoledna renesansa koju je kreirala Jedinica i nula za Ledo. Također, u Cross-Media Integration nagradu je osvojila kampanja Ožujsko – Facebook zastava, koju je kreirala Revolucija za Zagrebačku pivovaru. U kategoriji Brand Awareness nagradu je odnio Diners u online svijetu, a kampanju su kreirali iZone, McCann Digipark i MediaCom za klijenta Diners. U kategoriji Social Media nagradu je osvojila aplikacija Iskon Memory Facebook 2.0 koju je za Iskon kreirala agencija iStudio. Nagradu za najbolju web stranicu osvojio je web shop ShoeBeDoa koju je kreirao Gingernet za Wulfsport.

Komentari

  1. Marko

    Marko

    19. 05. 2013. u 4:57 pm Odgovori

    Današnje mktg agencije nekako su postale jedan zatvoreni krug koji je postao sam sebi svrha. Dok su budzeti pali i preko 70% agencije si i dalje medjusobno dijele nagrade i plakete. Da li shvaćaju da se okolina drastično promijenila i da oglašivači sve više rade direktno sa Internet medijima, ukoliko uopće rade u ovim teškim uvjetima.

    Vrlo slično Zlatnim Kunama i drugim ‘obiteljskim’ nagradama

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.