IdejaX i Mixx: Imago je Agencija godine, Drap je 'Best in Show'

IdejaX i Mixx: Imago je Agencija godine, Drap je ‘Best in Show’

Agencija Imago osvojila je titulu agencije godine.
Agencija Imago osvojila je titulu agencije godine.

U sklopu Dana komunikacija, festivala marketinških komunikacija, proglašeni pobjednici natjecanja IdejaX i Mixx. IdejaX nagrađuje najkreativnije radove realizirane u svim vrstama medija, a titulu Agencije godine osvojila je Imago reklamna agencija, dok je nagradu za Oglašivača godine osvojila tvrtka Meggle.

Agencija Imago osvojila je i Grand Prix festivala za naručitelja Atlantic grupu. Inače, za natjecanje IdejaX koje nagrađuje najkreativnije radove realizirane u svim vrstama medija ukupno je bio prijavljeno 106 radova od strane 20 agencija i 61 oglašivača.

Za nagradu Mixx koja se dodjeljuje za za najkreativnije i najučinkovitije radove u online oglašavanju konkuriralo je 65 radova prijavljenih od strane 24 agencije, a nagrade su dodijeljene u tri kategorije: Kampanje, Best In Show i Ostalo. Nagradu za najbolji rad “Best in Show” osvojila je agencija Drap za kampanju “Životinjsko carstvo – Eko park” za naručitelja Kraš. Nagradu u posebnoj kategoriji Inovativna upotreba tehnologije osvojila je agencija Brlog (grupa Bruketa&Žinić OM) za kampanju “Sound.log by brlog”.

Drap je "Best in Show"!
Drap je “Best in Show”!

Od ostalih nagrada valja istaknuti kako je u kategoriji Direct Response and Lead Generation nagradu osvojila kampanja Ledonardo sladoledna renesansa koju je kreirala Jedinica i nula za Ledo. Također, u Cross-Media Integration nagradu je osvojila kampanja Ožujsko – Facebook zastava, koju je kreirala Revolucija za Zagrebačku pivovaru. U kategoriji Brand Awareness nagradu je odnio Diners u online svijetu, a kampanju su kreirali iZone, McCann Digipark i MediaCom za klijenta Diners. U kategoriji Social Media nagradu je osvojila aplikacija Iskon Memory Facebook 2.0 koju je za Iskon kreirala agencija iStudio. Nagradu za najbolju web stranicu osvojio je web shop ShoeBeDoa koju je kreirao Gingernet za Wulfsport.

Komentari

  1. Marko

    Marko

    19. 05. 2013. u 4:57 pm Odgovori

    Današnje mktg agencije nekako su postale jedan zatvoreni krug koji je postao sam sebi svrha. Dok su budzeti pali i preko 70% agencije si i dalje medjusobno dijele nagrade i plakete. Da li shvaćaju da se okolina drastično promijenila i da oglašivači sve više rade direktno sa Internet medijima, ukoliko uopće rade u ovim teškim uvjetima.

    Vrlo slično Zlatnim Kunama i drugim ‘obiteljskim’ nagradama

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.