Startupi, pitchajte u Zagrebu i osvojite pozivnicu za hub:raum WARP sa svim plaćenim troškovima

Startupi, pitchajte u Zagrebu i osvojite pozivnicu za hub:raum WARP sa svim plaćenim troškovima

Sjećate li se WARP-a, osmodnevnog intenzivnog akceleratorskog programa kojega organizira hub:raum u Krakowu? Sada imate priliku "preko reda" ući u program, sa svim plaćenim troškovima puta i boravka, ukoliko pobijedite na natjecanju u prezentiranju ideja, kojega organiziraju hub:raum, Hrvatski Telekom, Iskon te Zagrebački inkubator poduzetništva. I Netokracija će biti u žiriju, stoga čitajte pozorno! :)

startupitelekom

Sjećate li se WARP-aosmodnevnog intenzivnog akceleratorskog programa kojega organizira hub:raum u Krakowu? Sada imate priliku “preko reda” ući u program, sa svim plaćenim troškovima puta i boravka, ukoliko pobijedite na natjecanju u prezentiranju ideja, kojega organiziraju hub:raum, Hrvatski Telekom, Iskon te Zagrebački inkubator poduzetništva. I Netokracija će biti u žiriju, stoga čitajte pozorno! 🙂

Dođite na uvodno predavanje Ivana Petkovića!

Samo natjecanje održat će se 8. 11., ali prije toga bi svakako trebalo posjetiti uvodnu radionicu, koju će održati Ivan Petković iz HT-a na temu “Budućnost telekom poslovanja”. Radionica se održava u ponedjeljak, 28. 10. u 17 sati, na mjestu gdje se organiziraju ZIP events, Zvonimirova 8, u Zagrebu. Ukoliko se planirate prijaviti na natjecanje, ili općenito u hub:raumov program, svakako dođite kako biste čuli glavne smjerove u kojima ide industrija telekoma, a samim time ćete saznati uklapa li se i vaš startup u tu strategiju. Također, predstavit će se očekivanja od natjecanja, teme koje bi startupi trebali pokriti sa svojim idejama, format pitchanja te točne nagrade. Za navedenu uvodnu radionicu potrebno se prijaviti putem sustava Entrio.

Kako će izgledati natjecanje?

No, da ne bi sve ostalo nepoznanica, ipak otkrivamo neke detalje o samom natjecanju. U žiriju će se, dakle, naći Ivan Petković (HT), Luka Sučić (hub:raum), Nikša Gopčević (Iskon), Ivo Špigel (ZIP) i Ivan Brezak Brkan (Netokracija). Svaki će tim imati pravo na petominutno predstavljanje svoga projekta, na engleskome jeziku, a predložak prezentacije možete već sada preuzeti. Prihvaćaju se ideje koje su u fazi koncepta, a samih selekcija prijava neće biti – svi koji se prijave dobivaju pet minuta za prezentaciju, no imajte na umu kako će kriteriji biti strogi i samo timovi koji ih zadovolje moći će se nadati nagradama. Kako organizatori ističu, bitno je dobro prezentirati ideju, kao i njenu pozadinu te način na koji se ona uklapa u svijet telekoma. Dakako, prijaviti se mogu svi startupi, bez obzira na državu u kojoj su osnovani.

Koja je budućnost telekoma?

Što se tiče budućnosti telekom industrije, o čemu će se više čuti na uvodnom predavanju, treba imati na umu da telekomunikacije predstavljaju industriju komuniciranja na udaljenost i bilo koji entiteti koji imaju potrebu udaljenog komuniciranja su potencijalno tržište za telekomunikacijsku industriju. Time se otvaraju (nova) potencijalna područja rasta – ICT, oglašavanje, e-commerce, e-payment, multimedija, poslovanje iz oblaka za privatne korisnike, mobilni internet, inteligentne mreže (M2M & Internet of things), gaming, edukacija – stoga bi i startupi koji se predstavljaju trebali “razmišljati” u istome smjeru. Svakako imajte na umu da infrastruktura koja podržava spomenuta područja nije daleka budućnost, nego nešto što se već danas događa – sjetite se samo da je u prosincu prošle godine predstavljen TeraStream, IPv6 mreža nove generacije temeljena na oblaku koja omogućuje brzine do 1Gbps do krajnjeg korisnika, o čemu smo tada pisali! Na telekomu je da osigura besprijekornu povezanost korisnika, a na startupima je da proizvode sadržaj koji će korisnici konzumirati. Ili ukratko – ne razmišljajte o telekomu sadašnjosti, nego o telekomu budućnosti, koji će se baviti prodajom energenata, e-commerceom, bazama podataka, proizvodnjom sadržaja (za sve platforme), povezivanjem sustava (IPTV+mobile+tablet), novim načinima naplate (NFC), WebRTC rješenjima, tu su i LTE, IoT…

Tu se uklapa i sam hub:raum, kao akcelerator Deutsche Telekom grupe, koji se, podsjećamo, predstavio domaćoj javnosti u sklopu TechCrunch Balkans turneje, koju je organizirala Netokracija, kada je istaknuto kako je jedna od najvećih prednosti ovog programa, uz prostor, mentorstvo i financijska sredstava, velika baza korisnika DT grupe, koji mogu postati i korisnici samog startupa, čime se povećavaju šanse za njegov regionalni, ali i globalni uspjeh.

Dakle, što čekate – prijavite se za uvodnu radionicu, na kojoj ćete saznati sve detalje i dobro se pripremiti za pitch pred hub:raumom, HT-om, Iskonom, ZIP-om i Netokracijom!

Dodatak: Način prijave

1. Idite na hubraum.com/apply.
2. Odaberite accelerator & Krakow.
3. Dodajte „Idea Pitch – „ prije imena projekta.

I dođite na natjecanje 8. 11.!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.