Startupi, pitchajte u Zagrebu i osvojite pozivnicu za hub:raum WARP sa svim plaćenim troškovima

Startupi, pitchajte u Zagrebu i osvojite pozivnicu za hub:raum WARP sa svim plaćenim troškovima

Sjećate li se WARP-a, osmodnevnog intenzivnog akceleratorskog programa kojega organizira hub:raum u Krakowu? Sada imate priliku "preko reda" ući u program, sa svim plaćenim troškovima puta i boravka, ukoliko pobijedite na natjecanju u prezentiranju ideja, kojega organiziraju hub:raum, Hrvatski Telekom, Iskon te Zagrebački inkubator poduzetništva. I Netokracija će biti u žiriju, stoga čitajte pozorno! :)

startupitelekom

Sjećate li se WARP-aosmodnevnog intenzivnog akceleratorskog programa kojega organizira hub:raum u Krakowu? Sada imate priliku “preko reda” ući u program, sa svim plaćenim troškovima puta i boravka, ukoliko pobijedite na natjecanju u prezentiranju ideja, kojega organiziraju hub:raum, Hrvatski Telekom, Iskon te Zagrebački inkubator poduzetništva. I Netokracija će biti u žiriju, stoga čitajte pozorno! 🙂

Dođite na uvodno predavanje Ivana Petkovića!

Samo natjecanje održat će se 8. 11., ali prije toga bi svakako trebalo posjetiti uvodnu radionicu, koju će održati Ivan Petković iz HT-a na temu “Budućnost telekom poslovanja”. Radionica se održava u ponedjeljak, 28. 10. u 17 sati, na mjestu gdje se organiziraju ZIP events, Zvonimirova 8, u Zagrebu. Ukoliko se planirate prijaviti na natjecanje, ili općenito u hub:raumov program, svakako dođite kako biste čuli glavne smjerove u kojima ide industrija telekoma, a samim time ćete saznati uklapa li se i vaš startup u tu strategiju. Također, predstavit će se očekivanja od natjecanja, teme koje bi startupi trebali pokriti sa svojim idejama, format pitchanja te točne nagrade. Za navedenu uvodnu radionicu potrebno se prijaviti putem sustava Entrio.

Kako će izgledati natjecanje?

No, da ne bi sve ostalo nepoznanica, ipak otkrivamo neke detalje o samom natjecanju. U žiriju će se, dakle, naći Ivan Petković (HT), Luka Sučić (hub:raum), Nikša Gopčević (Iskon), Ivo Špigel (ZIP) i Ivan Brezak Brkan (Netokracija). Svaki će tim imati pravo na petominutno predstavljanje svoga projekta, na engleskome jeziku, a predložak prezentacije možete već sada preuzeti. Prihvaćaju se ideje koje su u fazi koncepta, a samih selekcija prijava neće biti – svi koji se prijave dobivaju pet minuta za prezentaciju, no imajte na umu kako će kriteriji biti strogi i samo timovi koji ih zadovolje moći će se nadati nagradama. Kako organizatori ističu, bitno je dobro prezentirati ideju, kao i njenu pozadinu te način na koji se ona uklapa u svijet telekoma. Dakako, prijaviti se mogu svi startupi, bez obzira na državu u kojoj su osnovani.

Koja je budućnost telekoma?

Što se tiče budućnosti telekom industrije, o čemu će se više čuti na uvodnom predavanju, treba imati na umu da telekomunikacije predstavljaju industriju komuniciranja na udaljenost i bilo koji entiteti koji imaju potrebu udaljenog komuniciranja su potencijalno tržište za telekomunikacijsku industriju. Time se otvaraju (nova) potencijalna područja rasta – ICT, oglašavanje, e-commerce, e-payment, multimedija, poslovanje iz oblaka za privatne korisnike, mobilni internet, inteligentne mreže (M2M & Internet of things), gaming, edukacija – stoga bi i startupi koji se predstavljaju trebali “razmišljati” u istome smjeru. Svakako imajte na umu da infrastruktura koja podržava spomenuta područja nije daleka budućnost, nego nešto što se već danas događa – sjetite se samo da je u prosincu prošle godine predstavljen TeraStream, IPv6 mreža nove generacije temeljena na oblaku koja omogućuje brzine do 1Gbps do krajnjeg korisnika, o čemu smo tada pisali! Na telekomu je da osigura besprijekornu povezanost korisnika, a na startupima je da proizvode sadržaj koji će korisnici konzumirati. Ili ukratko – ne razmišljajte o telekomu sadašnjosti, nego o telekomu budućnosti, koji će se baviti prodajom energenata, e-commerceom, bazama podataka, proizvodnjom sadržaja (za sve platforme), povezivanjem sustava (IPTV+mobile+tablet), novim načinima naplate (NFC), WebRTC rješenjima, tu su i LTE, IoT…

Tu se uklapa i sam hub:raum, kao akcelerator Deutsche Telekom grupe, koji se, podsjećamo, predstavio domaćoj javnosti u sklopu TechCrunch Balkans turneje, koju je organizirala Netokracija, kada je istaknuto kako je jedna od najvećih prednosti ovog programa, uz prostor, mentorstvo i financijska sredstava, velika baza korisnika DT grupe, koji mogu postati i korisnici samog startupa, čime se povećavaju šanse za njegov regionalni, ali i globalni uspjeh.

Dakle, što čekate – prijavite se za uvodnu radionicu, na kojoj ćete saznati sve detalje i dobro se pripremiti za pitch pred hub:raumom, HT-om, Iskonom, ZIP-om i Netokracijom!

Dodatak: Način prijave

1. Idite na hubraum.com/apply.
2. Odaberite accelerator & Krakow.
3. Dodajte „Idea Pitch – „ prije imena projekta.

I dođite na natjecanje 8. 11.!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Kolumna

Portfolio s Dribbblea je kao loše driblanje u utakmici za posao product dizajnera

Dribbble je platforma i zajednica na kojem se dizajneri mogu razvijati, dijeliti radove i zapošljavati. Product design je proces razrade, formiranja i iteriranja proizvoda koji rješavaju korisničke probleme ili adresiraju specifične tržišne potrebe. E sad, na papiru nema razloga da ove dvije stvari budu u sukobu - zašto mi se onda digne kosa na glavi kad u prijavi za product dizajnera dobijem portfolio pun Dribbble radova?

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Startupi i poslovanje

Kobe Bryant: košarkaš, Oskarovac, investitor – ulagao je u tvrtke poput Alibabe i Epic Gamesa

Jučer je u 41. godini preminuo Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena koji je svojim uspjesima na terenu i izvan njega zauvijek obilježio ovaj sport.

Društvene mreže

Bartol Šimunić: Da će društvene mreže biti okosnica kampanje Zorana Milanovića odlučilo se još u svibnju

Bio je među prvim community managerima Vlade kad je 2011. došla na društvene mreže, a sada je jedna od ključnih osoba koja je stajala digitalne kampanje novog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Internet marketing

Podcast o specifičnostima podcasta u Hrvatskoj kao sadržajnom, ali i oglašivačkom formatu

Podcasti, iako postoje već godinama, očito su format koji će obilježiti digitalno tržište u Hrvatskoj u 2020. tako da je red pozabaviti se njihovim specifičnostima - u obliku podcasta!

Tehnologija

Hrvatska pošta u zraku: Dostava dronom u Hrvatskoj sve nam je bliža

Nakon eksperimentiranja s kriptovalutama, Hrvatska pošta poletjela je i u istraživanje bespilotnih letjelica koje bi mogle dostavljati pakete u udaljenim dijelovima Hrvatske.