5 aplikacija koje putopisac Hrvoje Jurić koristi pri svojim biciklističkim avanturama

5 aplikacija koje putopisac Hrvoje Jurić koristi pri svojim biciklističkim avanturama

Hrvoje Jurić, domaćem internetu omiljen putopisac, upravo jurca negdje po Alpama na Greypu. Bez obzira na to, redovito se javlja na društvenim mrežama s kakvom crticom s puta, zbog čega mu je i mobilni uređaj nezaobilazan dio opreme. No, koje su mu aplikacije najkorisnije na putovanju i zbog čega? Nakon Luke Abrusa iz Pet minuta te Nadje Jokanović iz Wannabe Magazina, upravo nam je on dao uvid u svoj početni ekran, odnosno u aplikacije koje najčešće koristi tijekom svakog putovanja.

Hrvoje Jurić aplikacije

Hrvoje Jurić, domaćem internetu omiljen putopisac, upravo jurca negdje po Alpama na Greypu. Bez obzira na to, redovito se javlja na društvenim mrežama s kakvom crticom s puta, zbog čega mu je i mobilni uređaj nezaobilazan dio opreme. No, koje su mu aplikacije najkorisnije na putovanju i zbog čega? Nakon Luke Abrusa iz Pet minuta te Nadje Jokanović iz Wannabe Magazina, upravo nam je on dao uvid u svoj početni ekran, odnosno u aplikacije koje najčešće koristi tijekom svakog putovanja.

1. Couchsurfing

Hrvoje Juric Couchsurfing

Svjetski putnici dobro poznaju ovaj servis, koji već godinama povezuje osobe kojima je potreban smještaj s onima koji su voljni ustupiti nešto svog životnog prostora. Za razliku od naizgled sličnih servisa, poput Airbnba, ovdje se ne uzima naknada za smještaj, ali on zato može biti znatno skromniji – poput samog kauča, kao što mu ime i kaže. No, ovakva vrsta smještaja predstavlja avanturu i za domaćina i za gosta, pa mnogi tako proputuju svijet uz spavanje na tuđim kaučima, dok pojedini ne napuštaju svoj dom, nego svijetom “putuju” kroz priče i avanture putnika kojima ponude ležaj, a možda i obrok.

Hrvoju je ovaj servis od velike važnosti, a posebice aplikacija, jer tako može u hodu (vožnji?) lako pronaći smještaj u željenom mjestu. Inače, koristeći Couchsurfing napisao je i svoju knjigu “Marijanov put”.

Android, iOS

Bikemap

Hrvoje Juric Bikemap

Hrvoje putuje biciklom, stoga mu je potrebna i dobra karta prilagođena upravo za to prijevozno sredstvo. Putem Bikemapa mogu se planirati rute, a daje se uvid i u uspon. Uz pomoć tih informacija Hrvoje može izračunati koliko kilometara može prijeći u određenom danu, ovisno o putu kojim se kreće.

Android, iOS, Windows Phone

Samsung Smart camera

Samsung Smart Camera

Kako mu je bitno da ne nosi previše opreme sa sobom, odustao je od laptopa koji bi mu samo predstavljao dodatni teret. Za fotografiranje koristi Samsung NX30, a uz pomoć aplikacije Smart Camera fotografije s njega prebacuje na Dropbox. Na taj im način može pristupiti s bilo kojeg uređaja – sada sa sobom nosi Samsung Tab 4, na kojemu su, uostalom, sve ovdje spomenute aplikacije i instalirane.

Android

Snapseed

Hrvoje Juric snapseed

Hrvoje postavlja dosta fotografija na društvene mreže tijekom svog putovanja, a njih je prije objave potrebno i obraditi. Kako smo već spomenuli da ne nosi laptop sa sobom na putovanje, bila mu je potrebna moćna mobilna aplikacija kojom se može napraviti barem osnovno uređivanje slika. A Snapseed nudi doista puno više od toga – tu je upravljanje svjetlinom, kontrastom, zasićenošću, toplinom, poravnavanje, rezanje, uređivanje detalja, dodavanje filtera, okvira… Zaista, u putovanju ništa više od ovoga ni ne treba.

Android, iOS

Facebook Pages Manager

Hrvoje Juric FB pages

I na kraju dana, sve što zabilježi i slika treba i uploadati na društvene mreže kako bi to podijelio sa svojim pratiteljima. Tu mu je posebno korisna Facebookova aplikacija Pages putem koje upravlja Facebook stranicom Hrvoje Jurić Putopis. Priznaje da je to i jedan od razloga zbog kojih uopće i koristi Facebook. A tamo, kao i na drugim društvenim mrežama, možete pratiti njegovu najnoviju avanturu uz hashtag #GreypOnTour.

Android, iOS

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Novost

Ni WiFi pojačivači vam ne pomažu? MESHtar pokriva svaki kut stana ili kuće, bez po muke.

Stabilan Wi-Fi je nevjerojatno teško postići, pogotovo ako imate nezgodan tlocrt prostorija ili više kvadrata. Srećom, postoje sustavi koji te probleme mogu zaobići.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Tehnologija

Više od 100 inženjera Instituta RT-RK u Osijeku razvija softver za BMW, Audi i Mercedes

Tvrtka Institut RT-RK Osijek broji više od stotinu zaposlenika, a stalno su u potrazi za novim kadrom do kojeg uspješno dolaze stipendiranjem studenata u Osijeku.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.

Društvene mreže

Zašto neki i dalje dijele lančane statuse očito lažnog sadržaja na Facebooku?

Zašto su neki od nas brzoprsti, skloni dijeljenju lančanih Facebook statusa i poruka koje sadrže lažne informacije, kao što je to nedavno napravio direktor Hrvatske turističke zajednice? Iza svega stoji fenomen star koliko i čovječanstvo - iskonski strah.

Kultura 2.0

Što je za vas Instagram bez (broja) lajkova? Manji pritisak, bolji sadržaj

Instagram pomalo po svijetu povlači zavjesu svoje verzije bez lajkova, a dojmovi su i par mjeseci nakon još podijeljeni. Pa iako influenceri plaču jače – korisnici će biti oni na koje će promjena utjecati najviše.

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.