5 aplikacija koje putopisac Hrvoje Jurić koristi pri svojim biciklističkim avanturama

5 aplikacija koje putopisac Hrvoje Jurić koristi pri svojim biciklističkim avanturama

Hrvoje Jurić, domaćem internetu omiljen putopisac, upravo jurca negdje po Alpama na Greypu. Bez obzira na to, redovito se javlja na društvenim mrežama s kakvom crticom s puta, zbog čega mu je i mobilni uređaj nezaobilazan dio opreme. No, koje su mu aplikacije najkorisnije na putovanju i zbog čega? Nakon Luke Abrusa iz Pet minuta te Nadje Jokanović iz Wannabe Magazina, upravo nam je on dao uvid u svoj početni ekran, odnosno u aplikacije koje najčešće koristi tijekom svakog putovanja.

Hrvoje Jurić aplikacije

Hrvoje Jurić, domaćem internetu omiljen putopisac, upravo jurca negdje po Alpama na Greypu. Bez obzira na to, redovito se javlja na društvenim mrežama s kakvom crticom s puta, zbog čega mu je i mobilni uređaj nezaobilazan dio opreme. No, koje su mu aplikacije najkorisnije na putovanju i zbog čega? Nakon Luke Abrusa iz Pet minuta te Nadje Jokanović iz Wannabe Magazina, upravo nam je on dao uvid u svoj početni ekran, odnosno u aplikacije koje najčešće koristi tijekom svakog putovanja.

1. Couchsurfing

Hrvoje Juric Couchsurfing

Svjetski putnici dobro poznaju ovaj servis, koji već godinama povezuje osobe kojima je potreban smještaj s onima koji su voljni ustupiti nešto svog životnog prostora. Za razliku od naizgled sličnih servisa, poput Airbnba, ovdje se ne uzima naknada za smještaj, ali on zato može biti znatno skromniji – poput samog kauča, kao što mu ime i kaže. No, ovakva vrsta smještaja predstavlja avanturu i za domaćina i za gosta, pa mnogi tako proputuju svijet uz spavanje na tuđim kaučima, dok pojedini ne napuštaju svoj dom, nego svijetom “putuju” kroz priče i avanture putnika kojima ponude ležaj, a možda i obrok.

Hrvoju je ovaj servis od velike važnosti, a posebice aplikacija, jer tako može u hodu (vožnji?) lako pronaći smještaj u željenom mjestu. Inače, koristeći Couchsurfing napisao je i svoju knjigu “Marijanov put”.

Android, iOS

Bikemap

Hrvoje Juric Bikemap

Hrvoje putuje biciklom, stoga mu je potrebna i dobra karta prilagođena upravo za to prijevozno sredstvo. Putem Bikemapa mogu se planirati rute, a daje se uvid i u uspon. Uz pomoć tih informacija Hrvoje može izračunati koliko kilometara može prijeći u određenom danu, ovisno o putu kojim se kreće.

Android, iOS, Windows Phone

Samsung Smart camera

Samsung Smart Camera

Kako mu je bitno da ne nosi previše opreme sa sobom, odustao je od laptopa koji bi mu samo predstavljao dodatni teret. Za fotografiranje koristi Samsung NX30, a uz pomoć aplikacije Smart Camera fotografije s njega prebacuje na Dropbox. Na taj im način može pristupiti s bilo kojeg uređaja – sada sa sobom nosi Samsung Tab 4, na kojemu su, uostalom, sve ovdje spomenute aplikacije i instalirane.

Android

Snapseed

Hrvoje Juric snapseed

Hrvoje postavlja dosta fotografija na društvene mreže tijekom svog putovanja, a njih je prije objave potrebno i obraditi. Kako smo već spomenuli da ne nosi laptop sa sobom na putovanje, bila mu je potrebna moćna mobilna aplikacija kojom se može napraviti barem osnovno uređivanje slika. A Snapseed nudi doista puno više od toga – tu je upravljanje svjetlinom, kontrastom, zasićenošću, toplinom, poravnavanje, rezanje, uređivanje detalja, dodavanje filtera, okvira… Zaista, u putovanju ništa više od ovoga ni ne treba.

Android, iOS

Facebook Pages Manager

Hrvoje Juric FB pages

I na kraju dana, sve što zabilježi i slika treba i uploadati na društvene mreže kako bi to podijelio sa svojim pratiteljima. Tu mu je posebno korisna Facebookova aplikacija Pages putem koje upravlja Facebook stranicom Hrvoje Jurić Putopis. Priznaje da je to i jedan od razloga zbog kojih uopće i koristi Facebook. A tamo, kao i na drugim društvenim mrežama, možete pratiti njegovu najnoviju avanturu uz hashtag #GreypOnTour.

Android, iOS

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".