5 aplikacija koje putopisac Hrvoje Jurić koristi pri svojim biciklističkim avanturama

5 aplikacija koje putopisac Hrvoje Jurić koristi pri svojim biciklističkim avanturama

Hrvoje Jurić, domaćem internetu omiljen putopisac, upravo jurca negdje po Alpama na Greypu. Bez obzira na to, redovito se javlja na društvenim mrežama s kakvom crticom s puta, zbog čega mu je i mobilni uređaj nezaobilazan dio opreme. No, koje su mu aplikacije najkorisnije na putovanju i zbog čega? Nakon Luke Abrusa iz Pet minuta te Nadje Jokanović iz Wannabe Magazina, upravo nam je on dao uvid u svoj početni ekran, odnosno u aplikacije koje najčešće koristi tijekom svakog putovanja.

Hrvoje Jurić aplikacije

Hrvoje Jurić, domaćem internetu omiljen putopisac, upravo jurca negdje po Alpama na Greypu. Bez obzira na to, redovito se javlja na društvenim mrežama s kakvom crticom s puta, zbog čega mu je i mobilni uređaj nezaobilazan dio opreme. No, koje su mu aplikacije najkorisnije na putovanju i zbog čega? Nakon Luke Abrusa iz Pet minuta te Nadje Jokanović iz Wannabe Magazina, upravo nam je on dao uvid u svoj početni ekran, odnosno u aplikacije koje najčešće koristi tijekom svakog putovanja.

1. Couchsurfing

Hrvoje Juric Couchsurfing

Svjetski putnici dobro poznaju ovaj servis, koji već godinama povezuje osobe kojima je potreban smještaj s onima koji su voljni ustupiti nešto svog životnog prostora. Za razliku od naizgled sličnih servisa, poput Airbnba, ovdje se ne uzima naknada za smještaj, ali on zato može biti znatno skromniji – poput samog kauča, kao što mu ime i kaže. No, ovakva vrsta smještaja predstavlja avanturu i za domaćina i za gosta, pa mnogi tako proputuju svijet uz spavanje na tuđim kaučima, dok pojedini ne napuštaju svoj dom, nego svijetom “putuju” kroz priče i avanture putnika kojima ponude ležaj, a možda i obrok.

Hrvoju je ovaj servis od velike važnosti, a posebice aplikacija, jer tako može u hodu (vožnji?) lako pronaći smještaj u željenom mjestu. Inače, koristeći Couchsurfing napisao je i svoju knjigu “Marijanov put”.

Android, iOS

Bikemap

Hrvoje Juric Bikemap

Hrvoje putuje biciklom, stoga mu je potrebna i dobra karta prilagođena upravo za to prijevozno sredstvo. Putem Bikemapa mogu se planirati rute, a daje se uvid i u uspon. Uz pomoć tih informacija Hrvoje može izračunati koliko kilometara može prijeći u određenom danu, ovisno o putu kojim se kreće.

Android, iOS, Windows Phone

Samsung Smart camera

Samsung Smart Camera

Kako mu je bitno da ne nosi previše opreme sa sobom, odustao je od laptopa koji bi mu samo predstavljao dodatni teret. Za fotografiranje koristi Samsung NX30, a uz pomoć aplikacije Smart Camera fotografije s njega prebacuje na Dropbox. Na taj im način može pristupiti s bilo kojeg uređaja – sada sa sobom nosi Samsung Tab 4, na kojemu su, uostalom, sve ovdje spomenute aplikacije i instalirane.

Android

Snapseed

Hrvoje Juric snapseed

Hrvoje postavlja dosta fotografija na društvene mreže tijekom svog putovanja, a njih je prije objave potrebno i obraditi. Kako smo već spomenuli da ne nosi laptop sa sobom na putovanje, bila mu je potrebna moćna mobilna aplikacija kojom se može napraviti barem osnovno uređivanje slika. A Snapseed nudi doista puno više od toga – tu je upravljanje svjetlinom, kontrastom, zasićenošću, toplinom, poravnavanje, rezanje, uređivanje detalja, dodavanje filtera, okvira… Zaista, u putovanju ništa više od ovoga ni ne treba.

Android, iOS

Facebook Pages Manager

Hrvoje Juric FB pages

I na kraju dana, sve što zabilježi i slika treba i uploadati na društvene mreže kako bi to podijelio sa svojim pratiteljima. Tu mu je posebno korisna Facebookova aplikacija Pages putem koje upravlja Facebook stranicom Hrvoje Jurić Putopis. Priznaje da je to i jedan od razloga zbog kojih uopće i koristi Facebook. A tamo, kao i na drugim društvenim mrežama, možete pratiti njegovu najnoviju avanturu uz hashtag #GreypOnTour.

Android, iOS

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Venture Building model: Kako VB organizacije razvijaju startupe?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.

Kolumna

Dobar ‘online’ shop može raditi i preko ‘chata’ ako napravite proces ugodnim

Već u prvom tjednu korontene primili smo puno pitanja kako (najbrže i najlakše) lansirati web shop.

Izrada web stranica

Današnja tema je tema.com (i korporacija koja je izgubila 128.938 $ jer nije produžila domenu)

Opet se dogodilo. Korporacija Parker Hannifin kupila je 2007. godine tvrtku TEMA, ali je u međuvremenu zaboravila na njenu domenu. Domena je istekla, a tema.com je na licitaciji prodana čak za 128.938 dolara.