Hrvatski Netgen i Locastic žele u London, možete im pomoći!

Hrvatski Netgen i Locastic u konkurenciji za SymfonyLive, pomognite svojim glasom!

Predstavljajući uslugu koja ujedinjuje upravljanje sadržajem s upravljanjem proizvodima ili uslugama koji se nude za prodaju na internetu, hrvatski Netgen i Locastic sa svojim norveškim partnerom Keyteqom nadaju se odlasku na konferenciju SymfonyLive u Londonu. Našli su se među sedam nominiranih projekata, a pomoći im možete - vi!

 

ezstylus

Ovogodišnja konferencija SymfonyLive, koja će biti održana 17. i 18. rujna u Londonu, svojim ‘community’ partnerima daje mogućnost besplatnog predstavljanja projekata kojima se bave, a za nešto više od mjesec dana ondje bi se mogli naći i hrvatski Netgen i Locastic, s uslugom koju su razvili s norveškim partnerom Keyteqom.

Riječ je o projektu radnoga naziva eZ Sylius, koji se našao među sedam nominiranih u konkurenciji za besplatno predstavljanje na SymfonyLiveu. Presudit će glasovanje na internetu, a svoj glas možete ostaviti i vi, na stranici na kojoj se odabire između sedmero kandidata.

Nove mogućnosti za korisnike

Udružujući snage, zagrebački Netgen i splitski Locastic ujedinili su vlastita iskustva u upravljanju sadržajem putem eZ Publish CMS-a, čime se bave u Netgenu, i u stvaranju i razvoju aplikacija za ‘web’ i mobilne uređaje, na području na kojem se dobro snalaze u Locasticu. Zajedno s norveškim partnerom, epilog je bio eZ Sylius, koji spaja rješenja u upravljanju sadržajem putem eZ Publisha s upravljanjem proizvodima ili uslugama za prodaju na internetu putem Syliusa.

Želja je da korisnici zainteresirani za plasman svojega proizvoda ili usluge na internetu dobiju najbolje od oba svijeta, s mogućnošću da se što jednostavnije probiju na tržište e-prodaje i budu što privlačniji mogućim kupcima. Spajanje oba svijeta pritom je bilo olakšano time što se i eZ Publish i Sylius u stvaranju aplikacija oslanjaju na Symfony. Spajanje nije počelo od nule, princip rada imao je zajednički temelj.

Ako pogledamo što nudi usluga dvoje hrvatskih i jednog norveškog partnera, eZ Publish mogao bi se opisati kao prvi korak u upravljanju sadržajem, dok Sylius dodaje mogućnosti povezane s pojedinim proizvodom ili uslugom, primjerice, priliku da ih potencijalni kupac može smjestiti u vlastitu košaricu i potom krenuti dalje. Spajanjem bi postalo moguće da se sve obavlja na jednom mjestu, s upravljanjem sadržajem i ponudom proizvoda ili usluga preko istoga korisničkog računa.

Ako ste zaboravili…

Podsjetimo još jedanput – Netgen i Locastic s norveškim Keyteqom oslanjaju se na vas i na vaš glas!.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Što ste propustili

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Gaming

Od Google Stadije do Apple Arcadea: Provjerili smo (nama) najvažnije gaming događaje 2019.

U novoj gaming epizodi Netokracija Podcasta prisjećamo se bitnih prošlogodišnjih vijesti iz najveće zabavne industrije, a o već tekućoj 2020. komentiramo poznate najave i naslove koje željno iščekujemo.

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.