Razvojna agencija Zagreb i hrvatski Hewlett-Packard pokreću HP Demo Lab

Razvojna agencija Zagreb i hrvatski Hewlett-Packard pokreću HP Demo Lab

 

Bauk i Šesnić
Boris Bauk, HP i Frane Šesnić, Razvojna agencija Zagreb, potpisuju memorandum o sporazumijevanju.

Razvojna agencija Zagreb – TPZ i Hewlett-Packard Hrvatska pokreću HP Demo Lab. Jučer je potpisan memorandum o sporazumijevanju kao temelj za buduću suradnju pri pokretanju Demo Laba u prostorima Razvojne agencije Zagreb.

Memorandum su potpisali Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ i Boris Bauk, direktor Hewlett-Packard Hrvatska, koji su naglasili kako se na ovaj način širi mreža tvrtki koje sudjeluju u misiji Tehnološkog parka za stvaranje novih poduzetnika na području razvoja i visokih tehnologija u Gradu Zagrebu. Kako kaže Šesnić:

Prema Izvještaju o globalnoj konkurentnosti Svjetskog gospodarskog foruma koji mjeri 144 država, Hrvatska se za razdoblje mjerenja 2012. – 2013. nalazi na 81. mjestu, a prema Globalnom izvještaju o informacijskoj tehnologiji 2013. nalazi se na 51. mjestu. Opće je poznato da ICT ima presudnu ulogu u postizanju konkurentnosti gospodarstva jedne zemlje, ali i društva u cjelini. Upravo zbog toga naša namjera je poticati stvaranje i razvoj IT tvrtki baziranih na inovacijama i znanju, uz potporu tehnoloških partnera, poput tvrtke Hewlett-Packard Hrvatska.

Inače, Razvojna agencija Zagreb – TPZ (RAZA) osnovana je od strane Grada Zagreba s ciljem promicanja regionalnog razvoja, koja zajedno s ostalim razvojnim agencijama u županijama treba biti važan segment Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske (SRR). RAZA se bavi stvaranjem infrastrukture za poticanje poduzetništva baziranog na inovacijama i visokoj tehnologiji te surađuje s sličnim međunarodnim institucijama. Razvojna agencija se sastoji od Tehnološkog parka, Jamstvene agencije, Centra za razvojne projekte i Poduzetničkog centra. Tehnološki park koji potiče poduzetništvo u području tehnologije pomaže poduzetnicima u realizaciji njihovih projekata, otvaranje novih radnih mjesta te pomaže inovatorima u realiziranju i komercijalizaciji njihovih inovacija.

Boris Bauk, direktor HP-a Hrvatska, objašnjava zašto su odabrali suradnju s Agencijom:

Razvojnu agenciju Zagreb prepoznali smo kao partnera koji okuplja oko sebe veliki broj ne samo startup tvrtki, nego i etabliranih IT tvrtki koje traže centralno mjesto gdje sve tvrtke ili pojedinci koji imaju razvojne projekte bazirane na IT tehnologiji mogu dobiti logističku podršku za njihovo ostvarivanje, poput informacija o aktualno dostupnim izvorima financiranja, osnivanjima tvrtke i slično. Tvrtka Hewlett-Packard Hrvatska razvija partnersku mrežu IT tvrtki za koju će, u suradnji s Razvojnom agencijom Zagreb-TPZ, omogućiti pristup tehnološkim i marketinškim resursima kako bi uspješno proizveli softver ili pružili svoje IT usluge i tako pomogli konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Tehnološki park kroz brojke izgleda ovako: 17 tvrtki je trenutno u tehnološkom parku, 62 tvrtke uspješno su prošle proces inkubiranja, 12 patenata, 1 industrijski dizajn, 159 nagrada za inovacije, 400 seminara, 7500 polaznika, što u konačnici stvara pozitivnu klimu u društvu za razvoj poduzetništva razvijajući stručnu, tehničku i poslovnu spremnost mladih ljudi, a ovome projektu pridružio se i HP, koji u 170 zemalja diljem svijeta istražuje kako tehnologije i usluge mogu pomoći ljudima i tvrtkama da riješe probleme i izazove s kojima se suočavaju po pitanju IT infrastrukture. 

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.