Hokejom do tenisa za djecu s poteškoćama iz spektra autizma

Hura! Tehnološke tvrtke organiziraju humanitarne utakmice hokeja na travi

Zajednici u kojoj živimo i poslujemo potrebno je pokazati brigu i konkretnim akcijama 'vratiti' barem dio duga. Zato tvrtke Implementacija snova i Metroteka u subotu, 11. lipnja u Zagrebu organiziraju humanitarne utakmice hokeja na travi Hura, a cilj je prikupiti sredstva za održavanje Ljetne škole tenisa za djecu s poteškoćama iz spektra autizma.

utakmica_hokej
Andrija je direktor Implementacije snova, a Siniša Metroteke. Ni jedan ni drugi ne znaju igrati hokej što ih neće spriječiti da u subotu ne zaigraju sa svojim timovima na humanitarnoj utakmici (Slika: Hura)

Humanitarne utakmice hokeja na travi Hura održat će se u subotu, 11. lipnja, u Zagrebu, s početkom u 9 i 30 sati, na terenima hokejaškog kluba Jedinstvo, Zagorska 2. Cilj je prikupiti 12.550 kuna koliko je potrebno za održavanje Ljetne škole tenisa za dvadeset i četvero djece s poteškoćama iz spektra autizma.

Zašto baš tenis?

Vođeni iskustvima roditelja djece s poremećajem autističnog spektra, organizatori – teniski klub Travnjak uz sponzorstvo i podršku tvrtki Metroteka i Implementacija snova akciju su pokrenuli kako bi djeci darovali novo iskustvo i priliku za učenje. Kako objašnjavaju, neznatan broj djece ima priliku biti dio uobičajenih sportskih aktivnosti (posebno timskih) koje nisu dio terapijskih tretmana. Uz to, mnogi stručnjaci tenis smatraju odličnim sportom za djecu jer razvija velik broj temeljnih vještina potrebnih za bavljenje ostalim sportovima.

U utakmicama hokeja na travi, sudjelovat će timovi tvrtki Metroteka i Implementacija snova, kao i niz osoba iz javnog života. Nitko od njih nema iskustva s igranjem hokeja na travi što će utakmice zasigurno učiniti još zanimljivijima

Ako biste se htjeli okušati u hokeju na travi i pri tome napraviti dobro djelo, ulaznice za događanje po cijeni od 30, 40, 50 ili 100 kuna moguće je kupiti putem sustava Entrio ili na ulazu u stadion, a cjelokupni prikupljeni iznos bit će doniran za održavanje Ljetne škole tenisa. Više informacija može se saznati na Facebook stranici Hura.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Hrvati u posljednjih tjedan dana masone na portalima i društvenim mrežama spomenuli više od 6000 puta

Domaća internetska sfera posljednjih dana zaista puno priča o masonima. Komentari, članci i objave na društvenim mrežama vezani uz ovu temu ostvarili su čak 12 milijuna impresija.

Startupi i poslovanje

Potrebni koraci i obrasci: Kako zatvoriti paušalni obrt?

Nakon izmjena Općeg poreznog zakona mnogi su se paušalci našli u nezavidnoj poziciji. Nerijetki su se potom odlučili na zatvaranje obrta, ako i vi razmišljate - ovo su koraci koje trebate poduzeti.

Mobilno

Paniku oko koronavirusa iskoristili i brojni developeri; na Google Playu deseci (loših) aplikacija

Većina "coronavirus" aplikacija nije ni blizu kvaliteti, a služe kako bi kroz paniku "maznuli" po par tisuća skidanja.

Startupi i poslovanje

(Cro)AI ujedinjuje Microblink, Infobip i druge lidere tehnološke industrije u jednom cilju: AI naciji

Hrvatske trenutno nema na AI mapi svijeta. No, uz novoosnovanu udrugu CroAI, među čijim su se članovima našle tvrtke poput Infobipa, Microblinka, Poslovne Inteligencije i mnoge druge, ovdašnja IT zajednica napokon se može okupiti pod zajedničkim krovom kako bi ujedinjeno nastupala i to promijenila.

Intervju

Lude kombinacije hrvatskog CR4ZY-ja: prvo prodali tim, sad osnovali novi uz Ruse i Ukrajince

"CR4ZY je prodao tim", bile su riječi koje su odjekivale krajem prošle godine domaćim esportom, a iako se domaća organizacija sa sjedištem u Berlinu nije ugasila, mnogi su mislili kako se radi o početku kraja.

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.