Hokejom do tenisa za djecu s poteškoćama iz spektra autizma

Hura! Tehnološke tvrtke organiziraju humanitarne utakmice hokeja na travi

Zajednici u kojoj živimo i poslujemo potrebno je pokazati brigu i konkretnim akcijama 'vratiti' barem dio duga. Zato tvrtke Implementacija snova i Metroteka u subotu, 11. lipnja u Zagrebu organiziraju humanitarne utakmice hokeja na travi Hura, a cilj je prikupiti sredstva za održavanje Ljetne škole tenisa za djecu s poteškoćama iz spektra autizma.

utakmica_hokej
Andrija je direktor Implementacije snova, a Siniša Metroteke. Ni jedan ni drugi ne znaju igrati hokej što ih neće spriječiti da u subotu ne zaigraju sa svojim timovima na humanitarnoj utakmici (Slika: Hura)

Humanitarne utakmice hokeja na travi Hura održat će se u subotu, 11. lipnja, u Zagrebu, s početkom u 9 i 30 sati, na terenima hokejaškog kluba Jedinstvo, Zagorska 2. Cilj je prikupiti 12.550 kuna koliko je potrebno za održavanje Ljetne škole tenisa za dvadeset i četvero djece s poteškoćama iz spektra autizma.

Zašto baš tenis?

Vođeni iskustvima roditelja djece s poremećajem autističnog spektra, organizatori – teniski klub Travnjak uz sponzorstvo i podršku tvrtki Metroteka i Implementacija snova akciju su pokrenuli kako bi djeci darovali novo iskustvo i priliku za učenje. Kako objašnjavaju, neznatan broj djece ima priliku biti dio uobičajenih sportskih aktivnosti (posebno timskih) koje nisu dio terapijskih tretmana. Uz to, mnogi stručnjaci tenis smatraju odličnim sportom za djecu jer razvija velik broj temeljnih vještina potrebnih za bavljenje ostalim sportovima.

U utakmicama hokeja na travi, sudjelovat će timovi tvrtki Metroteka i Implementacija snova, kao i niz osoba iz javnog života. Nitko od njih nema iskustva s igranjem hokeja na travi što će utakmice zasigurno učiniti još zanimljivijima

Ako biste se htjeli okušati u hokeju na travi i pri tome napraviti dobro djelo, ulaznice za događanje po cijeni od 30, 40, 50 ili 100 kuna moguće je kupiti putem sustava Entrio ili na ulazu u stadion, a cjelokupni prikupljeni iznos bit će doniran za održavanje Ljetne škole tenisa. Više informacija može se saznati na Facebook stranici Hura.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.

Startupi i poslovanje

Gideonovi roboti dobili pametnu ruku: Samostalno se kreće, sve vidi i popravlja!

Tvrtka Gideon Brothers nastavlja s razvojem prototipova robota, a posljednja verzija ima i robotsku ruku koja prepoznaje svijet oko sebe.