Startupi, prijavite se na Hackathon 4 Startups i osvojite akceleraciju u sarajevskom NEST71!

Startupi, prijavite se na Hackathon 4 Startups i osvojite akceleraciju u sarajevskom NEST71!

HUB 387, tehnološki park u Sarajevu, kojega smo imali prilike posjetiti u sklopu događaja SarajevoFTW, priprema zanimljiv projekt – akceleratorski program za startupe u regiji, pod nazivom NEST71 accelerator programme, a timovi za njega bit će odabrani u sklopu hackathona - Hackathon 4 Startups.

HUB387 hackathon

HUB 387, tehnološki park u Sarajevu, kojega smo imali prilike posjetiti u sklopu događaja SarajevoFTW, priprema zanimljiv projekt – akceleratorski program za startupe u regiji, pod nazivom NEST71 accelerator programme, a timovi za njega bit će odabrani u sklopu hackathona – Hackathon 4 Startups.

Samom hackathonu prethodi sedmodnevni intenzivni trening, koji počinje 6. rujna, u sklopu kojega će timovi raditi s mentorima iz Silicijske doline. Hackathon počinje 12. rujna, a trajat će 48 sati – u sklopu njega će developeri dva dana raditi na svom projektu, a četiri najbolja tima dobit će inicijalnu investiciju za idućih 18 mjeseci rada, svakodnevno mentorstvo, mogućnost rada iz uredskih prostorija u NEST71 te MacBook Pro. Kako otkriva Edin Saračević, osnivač u HUB387, NEST71 i Academy387, plan je da se nakon prvih šest mjeseci inkubiraju još četiri dodatna tima, čime će ih biti ukupno osam.

Jedan od najvažnijih razloga zbog kojega smo pokrenuli akcelerator NEST71 jest podizanje svijesti oko startup zajednice i onoga što jedan takav ekosustav može doprinijeti lokalnoj privrednoj svijesti i poduzetništvu. Način na koji to želimo uraditi malo je drugačiji od tradicionalnog i bit će više orijentiran i fokusiran na rješavanje IT problema u postojećim privrednim sustavima koji zaostaju i kojima trebaju nova IT rješenja. To će biti pažljivo dizajnirani hibrid koji bi trebao da kroz startup pristup odgovori na trenutne probleme i ponudi rješenje koje bi bilo win-win za obje strane.

[vimeo]http://vimeo.com/103344960[/vimeo]

Od timova koji uđu u program akceleracije očekuje se da u 18 mjeseci uspiju kreirati samoodrživ posao ili da budu spremni za prvu rundu financiranja (runda A). Ako se prepoznajete i mislite da ste dorasli izazovu, prijave su otvorene. Lansiranje će se održati 6. rujna u prostorijama HUB-a u Sarajevu, Bosmal City Center, a dodatne informacije mogu se pronaći na hackathon.hub387.com.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?