Googleov strateški pregovarač postao član CaseTrekovog savjetodavnog odbora

Googleov strateški pregovarač postao član CaseTrekovog savjetodavnog odbora

Srpski CaseTrek, startup koji razvija web aplikaciju za odvjetnike i njihovo vođenje slučajeva, otkrio je kako su u mjesecima nakon ulaska u akceleratorski program bugarskog fonda Eleven, osigurali niz uglednih savjetnika - među njima Googleovog strateškog pregovarača Juliana Manova.

CaseTrek osigurao ugledne savjetnike.
CaseTrek osigurao ugledne savjetnike.

Srpski CaseTrek, startup koji razvija web aplikaciju za odvjetnike i njihovo vođenje slučajeva, otkrio je kako su u mjesecima nakon ulaska u akceleratorski program bugarskog fonda Eleven, osigurali niz uglednih savjetnika – među njima Googleovog strateškog pregovarača Juliana Manova.

Manov je mentor u bugarskom Elevenu koji je godinama bio direktor poslovnog razvoja bugarske Neterre, nakon čega se 2009. pridružio Googleovom timu u Londonu kao strateški pregovarač. Uz Manova, savjetodavnom odboru su se pridružili Christofer Solheim te sociolog i odvjetnik John Flood. Gvozden komentira za Netokraciju:

Julian je iskusni bugarski preduzetnik koji je u jednom trenutku odlučio da počne raditi za veliku kompaniju poput Google i zauzeo sjajnu poziciju strategic negotiatora. Julian Manov je saradnik Eleven akceleratora i nakon inicijalnog sastnka u Sofiji odlučio je da nam pruži njegovo znanje i novac na našem putu ka uspehu.

O Elevenovoj investiciji u srpski CaseTrek te Zzzzapp i Skippi pisali smo još u travnju. Suosnivači Ivan Rašić i Aleksandar Gvozden tim su povodom preselili u Sofiju gdje su dalje radili na svom projektu koji se približava izlasku u alfa verziji spremnoj za najraniju fazu testiranja među korisnicima. CaseTrek je nedavno ušao i u program srpsko-američkog startup akceleratora StartLabs.

Otvorena odvjetnička beta do kraja godine

Gvozden za Netokraciju otkriva kako otvorenu betu misle predstaviti krajem godine, u prosincu te dodaje kako je velik broj odvjetnika već najavio spremnost za korištenje njihovog softvera. Rašić i Gvozden spremaju se za aktivnu jesen pri čemu će Ivan sudjelovati na Pioneers Festivalu u Austriji, a Gvozden na Web Summitu u Dublinu čiji je glavni regionalni medijski partner vaša Netokracija.

CaseTrekov izlazak izuzetno je bitan s obzirom da će do kraja godine osim na startup sudjelovati na nizu specijaliziranih konferencija posvećenih zakonodavstvu, među njima Legal Futuresu u Londonu.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.