Google Day at EFOS - Osječki Ekonomski fakultet i Google populariziraju elektronički marketing

Google Day at EFOS – Osječki Ekonomski fakultet i Google populariziraju elektronički marketing

Google at EFOSOsnivači Googlea bili su studenti na doktorskom studiju na Sveučilištu Stanford kada su razvili tražilicu koja je danas najpoznatija web tražilica na svijetu. Stoga je od samog početka Google održavao i cijenio dobre odnose s fakultetima. Slijedeći navedeni primjer,  Ekonomski fakultet u Osijeku dogovorio je suradnju s Google Adriaticom, regionalnom središnjicom Googlea, na projektu Google Day at EFOS.

Cilj je projekta popularizirati potencijale koje nudi ulaganje u elektronički marketing, kao i mogućnosti zapošljavanja za studente koji ulažu dodatne napore u obrazovanje o primjeni elektroničkog marketinga, s obzirom na njegovu sve veću popularnost primjene u svim sferama društva.

Ideja organiziranja projekta proizašla je iz činjenice da studenti u okviru kolegija na smjeru marketing s prof. dr. sc. Dragom Ružićem i njegovim asistentima dr. sc. Antunom Bilošem i Ivanom Kelićem konstantno ulažu napore u praćenje, učenje i kreiranje online marketinških kampanja, a upravo Google nudi velik broj rješenja za takve aktivnosti.

Priprema za studente prema zahtjevima tržišta rada

Projekt je namijenjen svim studentima Ekonomskog fakulteta (primarno smjerovima marketing i poslovna informatika), kao i studentima preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, kao i studentima Elektrotehničkog fakulteta i interdisciplinarnog studija Kulturologije.

Zainteresirani se pozivaju na predavanja koja će se održati 25. travnja 2013. godine od 10 sati  na Ekonomskom fakultetu u Osijeku (dvorana broj 2). Na predavanjima će se predstaviti sudionici projekta – Joško Mrndže, Country Manager Adriatic regije  i Nikola Jelačić, Product Strategist iz  Googlea, Damir Podhorski iz Escape agencije za internet marketing i oglašavanje te studenti Marin Lončar, Igor Jurić, Marina Obšivač i Zoran Selinger – sudionici i najbolji prošlogodišnji hrvatski tim na studentskom natjecanju Google Online Marketing Challenge.

Dugoročni cilj projekta je u okviru kolegija na Ekonomskom fakultetu upoznati studente s mogućnostima različitih Googleovih alata i omogućiti im njihovu praktičnu primjenu, odnosno, pripremati studente ne samo akademski, nego i prema zahtjevima tržišta rada.

Ovo je još jedna inicijativa iz Osijeka kojom se želi potaknuti studente da sami porade na svom obrazovanju i izvan formalnih okvira.

Za sve dodatne informacije i pitanja može se javiti asistentu Ivanu Keliću na mail ikelic(a)efos.hr .

Komentari

 1. mvarga

  mvarga

  19. 04. 2013. u 9:38 am Odgovori

  Ovo će biti odlična prilka da se studenti upoznaju s jednim od najefikasnijih oglašivačkih alata i da vide koje sve mogućnosti Google ima kao marketinški alat. Oglašavanje je samo mali dio mogućnosti koje Google nudi.
  Istraživanje tržišta, konkurencije, dinamike i sezonalnosti, navika potrošača i novi trendovi ponašanja korisnika (ZMOT, Showroom, NEW living room itd.) koji se mogu besplatno pregledati i koristiti nisu samo marketinški, nego i psihološki, sociološki i antropološki alati.
  Mali nagradni zadataci za uvod koje nagrađujem s 400kn Google voucherom:
  1. Koristeći jedan od manje poznatih, ali besplatno dostupnih Google Alata pronađite koja je riječ od 1500 do danas najčešće korištena u knjiškim tekstovima engleskog govornog područja?
  2. Koristeći isti alat i dodatno alat za korelacije izračunajte kolika je korelacija riječi ‘rat’ i ‘Bog’?
  3. Vole li ljudi u knjigama više pisati o ljubavi ili mržnji?
  Za dodjelu nagrade molim da se javite na miroslav@escapestudio.net

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.