Crystal Shooper: Nova Google Glass aplikacija koja bi mogla uvesti revoluciju u svet E-commerca

Crystal Shooper: Nova Google Glass aplikacija koja bi mogla uvesti revoluciju u svet E-commerca

Od kako je pre nekoliko meseci puštena na testiranje prva serija Google Glass naočara, developeri koji su imali sreće da budu izabrani od strane samog Googla, te plate pozamašnih 1500 dolara za jedan par, danonoćno testiraju granice ove nove, kontraverzne tehnologije koja bi se uskoro mogla naći i u rukama potrošača. Poslednja aplikacija, omogućava korisnicima sasvim novo iskustvo pri kupovini koje bi lako moglo da uzdrma svet klasične kupovine u prodavnicama ali i svet E-commerca.

glass_sergey
Izvor: glass-apps.org

Od kako je pre nekoliko meseci puštena na testiranje prva serija Google Glass naočara, developeri koji su imali sreće da budu izabrani od strane samog Googla, te plate pozamašnih 1500 dolara za jedan par, danonoćno testiraju granice ove nove, kontraverzne tehnologije koja bi se uskoro mogla naći i u rukama potrošača. Poslednja aplikacija omogućava korisnicima sasvim novo iskustvo pri kupovini koje bi lako moglo da uzdrma klasične prodavnice kao i svet E-commerca.

Uporedna kupovina je stigla

Kao projekat nastao na Breaking Glass: Glassware hackathonu, Crystal Shooper je aplikacija koja korisnicima omogućava da skeniraju bar-kod proizvoda i istog trenutka dobiju povratnu informaciju o njemu, kao i najnižu cenu koju je moguće pronaći na Internetu. I dok je iPad uveo revoluciju u kupovinu na kauču, ovakva tehnologija predstavlja noćnu moru za klasične prodavnice koje bi u tom slučaju postale samo ogromni fizički katalozi.

Uzmimo za primer kupovinu stvari poput nameštaja, knjiga ili ostalih proizvoda na koje smo spremni čekati isporuku, a koje često kupujemo preko Interneta. Samim odlaskom u prodavnicu mogli bi isprobati željeni proizvod i odlučiti se da li je to zaista ono što tražimo.

crystalshopper
Crystal Shopper aplikacija (Izvor: YouTube)

Skeniranjem njegovog bar-koda šanse su velike da ćemo na Internetu pronaći isti proizvod čija je cena nekoliko puta manja od one koja je u tom trenutku prikazana u prodavnici. Uz samo par klikova, naša narudžbina bi već mogla da napušta skladište udaljeno nekoliko hiljada kilometara dok mi i dalje razgledamo ponudu u prodavnici.

Crystal Shopper svakako predstavlja uvod u neposrednu online kupovinu koja bi potrošačima omogućila da dođu do željene robe, često po znatno nižoj ceni, pritom uživo testirajući željeni proizvod i uvevarajući se na licu mesta u njegov kvalitet. Da li će ova tehnologija zaista zaživeti i pretvoriti velike prodavnice u kataloge/galerije proizvoda pitanje je samo vremena.

Jedno je ipak sigurno – potrošačke navike danas se menjaju veoma brzo, kao i samo tržište. E-commerce svakim danom igra sve veću ulogu kod mnogih prodavaca i ovo je definitivno smer u kome se celokupna industrija kreće. Kako bi Google Glass trebao da bude dostupan za komercijalnu upotrebu početkom sledeće godine, nova potrošačka revolucija možda je udaljena svega par meseci od nas.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6f9fh6vq6zs[/youtube]

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.