Crystal Shooper: Nova Google Glass aplikacija koja bi mogla uvesti revoluciju u svet E-commerca

Crystal Shooper: Nova Google Glass aplikacija koja bi mogla uvesti revoluciju u svet E-commerca

Od kako je pre nekoliko meseci puštena na testiranje prva serija Google Glass naočara, developeri koji su imali sreće da budu izabrani od strane samog Googla, te plate pozamašnih 1500 dolara za jedan par, danonoćno testiraju granice ove nove, kontraverzne tehnologije koja bi se uskoro mogla naći i u rukama potrošača. Poslednja aplikacija, omogućava korisnicima sasvim novo iskustvo pri kupovini koje bi lako moglo da uzdrma svet klasične kupovine u prodavnicama ali i svet E-commerca.

glass_sergey
Izvor: glass-apps.org

Od kako je pre nekoliko meseci puštena na testiranje prva serija Google Glass naočara, developeri koji su imali sreće da budu izabrani od strane samog Googla, te plate pozamašnih 1500 dolara za jedan par, danonoćno testiraju granice ove nove, kontraverzne tehnologije koja bi se uskoro mogla naći i u rukama potrošača. Poslednja aplikacija omogućava korisnicima sasvim novo iskustvo pri kupovini koje bi lako moglo da uzdrma klasične prodavnice kao i svet E-commerca.

Uporedna kupovina je stigla

Kao projekat nastao na Breaking Glass: Glassware hackathonu, Crystal Shooper je aplikacija koja korisnicima omogućava da skeniraju bar-kod proizvoda i istog trenutka dobiju povratnu informaciju o njemu, kao i najnižu cenu koju je moguće pronaći na Internetu. I dok je iPad uveo revoluciju u kupovinu na kauču, ovakva tehnologija predstavlja noćnu moru za klasične prodavnice koje bi u tom slučaju postale samo ogromni fizički katalozi.

Uzmimo za primer kupovinu stvari poput nameštaja, knjiga ili ostalih proizvoda na koje smo spremni čekati isporuku, a koje često kupujemo preko Interneta. Samim odlaskom u prodavnicu mogli bi isprobati željeni proizvod i odlučiti se da li je to zaista ono što tražimo.

crystalshopper
Crystal Shopper aplikacija (Izvor: YouTube)

Skeniranjem njegovog bar-koda šanse su velike da ćemo na Internetu pronaći isti proizvod čija je cena nekoliko puta manja od one koja je u tom trenutku prikazana u prodavnici. Uz samo par klikova, naša narudžbina bi već mogla da napušta skladište udaljeno nekoliko hiljada kilometara dok mi i dalje razgledamo ponudu u prodavnici.

Crystal Shopper svakako predstavlja uvod u neposrednu online kupovinu koja bi potrošačima omogućila da dođu do željene robe, često po znatno nižoj ceni, pritom uživo testirajući željeni proizvod i uvevarajući se na licu mesta u njegov kvalitet. Da li će ova tehnologija zaista zaživeti i pretvoriti velike prodavnice u kataloge/galerije proizvoda pitanje je samo vremena.

Jedno je ipak sigurno – potrošačke navike danas se menjaju veoma brzo, kao i samo tržište. E-commerce svakim danom igra sve veću ulogu kod mnogih prodavaca i ovo je definitivno smer u kome se celokupna industrija kreće. Kako bi Google Glass trebao da bude dostupan za komercijalnu upotrebu početkom sledeće godine, nova potrošačka revolucija možda je udaljena svega par meseci od nas.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6f9fh6vq6zs[/youtube]

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.