Naučite sve o Google Analyticsu uz Analytics akademiju – prijave do 8. listopada!

Naučite sve o Google Analyticsu uz Analytics akademiju – prijave do 8. listopada!

Ako vas zanimaju mjerenje i analiza, želite znati koji je sadržaj najposjećeniji na vašoj web stranici ili kako s korisnici ponašaju na njoj, vjerojatno vas zanima i Google Analytics. No, ukoliko se niste do sada dublje pozabavili ovim alatom, Google je pripremio novu platformu za učenje – Analytics akademiju.

googleanalyticsAko vas zanimaju mjerenje i analiza, želite znati koji je sadržaj najposjećeniji na vašoj web stranici ili kako s korisnici ponašaju na njoj, vjerojatno vas zanima i Google Analytics. No, ukoliko se niste do sada dublje pozabavili ovim alatom, Google je pripremio novu platformu za učenje – Analytics akademiju.

Akademija je dodatak postojećim brojnim obrazovnim resursima za Google Analytics, a prvenstveno je namijenjena za korisnike-početnike koji su u potrazi za sveobuhvatnim uvodom u mjerenje i analizu. Zamišljena je kao niz predavanja o Analyticsu u obliku video i pratećih tekstualnih materijala, a po završetku svake lekcije pristupa se testiranju znanja stečenog u konkretnoj lekciji. Zanimljivost svakako predstavlja mogućnost certificiranja po završetku predviđenih predavanja, uz napomenu da ovo nije Google Analytics IQ certifikacija, za koju se još ne zna hoće li biti omogućena na kraju akademije.

GA1

Prvi dio Analytics akademije je Digital Analytics Fundamentals za koji je otvorena registracija (potreban vam je Gmail račun) do 8. listopada. Po registraciji je moguće primijetiti i promjene u Analytics računu, ako ga imate. Klikom na ikonu edukacije postaju vam vidljive lekcije u okviru samog Analytics računa.

GA2

Uz to, fundamentals kroz tri tjedna predavanja uključuje:

  • Pregled trenutnog stanja u području mjerenja i analitike
  • Osnovnu terminologiju i tehnike analize
  • Najbolje prakse u prikupljanju relevantnih podataka
  • Smjernice o izradi učinkovitog plana mjerenja
  • Specifične primjere i navigaciju kroz GA izvješća
  • Završni ispit (80% za polaganje)

S ukupno 22 video lekcije, u trajanju od 3 do 10 minuta, uz aktivnosti provjere znanja, vrijeme predviđeno za završetak prvog dijela akademije je 4-6 sati.

Tijekom trajanja akademije, za sva pitanja na raspolaganju je Google+ zajednica – drugi studenti koji sudjeluju u akademiji te Analytics eksperti (putem foruma, Hangouta i sl.), a po završetku akademije, materijali za učenje će ostati dostupni na stranici.

Ako ste zainteresirani, prijavite se!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.