Gloria Roheim McRae: Vi ste šef. Pozicionirajte se na takav način.

Gloria Roheim McRae: Vi ste šef. Pozicionirajte se na takav način.

Gloria Roheim McRae sama je svoj šef. Ima svoju tvrtku Wedge15, o tome je napisala knjigu, o tome često "propovijeda", a o tome je govorila i na konferenciji Spark.me. No, da bi postala šef, morala se i pozicionirati kao šef – kako je to uspjela?

Gloria, 'like a boss'. (slika: Janez Klemenčič)
Gloria, ‘like a boss’. (slika: Janez Klemenčič)

Gloria Roheim McRae sama je svoj šef. Ima svoju tvrtku Wedge15, o tome je napisala knjigu, o tome često “propovijeda”, a o tome je govorila i na konferenciji Spark.me. No, da bi postala šef, morala se i pozicionirati kao šef – kako je to uspjela?

Gloria se, kako kaže, repozicionirala 20 puta za 21 različit posao do svoje 25. godine. U 2010. je dala otkaz i postala svoj šef, pa sada pomaže i drugima da čine slično. Ne nužno da postanu svoj šef, nego da razvijaju svoj posao, postižu rast i povećanje prodaje. Drugom riječju, to je marketing, iako ga Gloria naziva pozicioniranjem like a boss.

I sami se svakodnevno pozicionirate – niste istodobno samo pisac ili samo inženjer. Svaka od vaših osobnosti treba pozicioniranje. To sam i sama morala raditi, a onda sam repozicioniranje pretvorila u posao.

A da bi pomogla drugima da se pozicioniraju, bilo kao startup, bilo kao osoba koja želi bolju poziciju u tvrtki, otkrila je tri načina koja u tome mogu pomoći.

1. Upoznajte sami sebe.

Da biste znali što želite pozicionirati, morate upoznati sami sebe. I ovdje ne možete “muljati”, jer će drugi to uvidjeti.

No, da biste shvatili tko ste i što želite, morate isprobati mnogo toga. Eksperimentirajte.

2. Upoznajte svoje korisnike.

Morate znati tko je vaš korisnik – to nije bilo tko. Kako ćete znati komunicirati s njima, ako ne znate tko su, što ih tišti, koje njihove probleme rješavate?

Ovdje je Gloria govorila o procesu kreiranja i promoviranja vlastite knjige – znala je da će biti namijenjena mlađoj skupini, stoga je njena naslovnica šarenija, a oblik nekonvencionalan, kvadratni. Da bi uključila svoju ciljanu skupinu u njeno kreiranje, putem Facebooka je napravila natječaj za odabir naslova. A da bi se još više približila korisnicima, ponudila im je uvid u svoj osobni život, stavivši video s vlastitog vjenčanja na službenu Facebook stranicu. Neuobičajen potez, ali Gloria tvrdi da je s poslovne strane bio pun pogodak.

3. Pretvorite to u ljubičastu kravu.

Ovo je referenca na Setha Godina, koji govori o “ljubičastoj kravi” jer je upravo ona vijest koja upada u oči. A što je vaš razlikovni faktor? Po čemu ste prepoznatljivi u moru ostalih prosječnih “krava”?

Gloria je oprimjerila to kampanjom Haute Caribe. Naime, surađivala je s modnom scenom Trinidada i Tobaga, koja se željela predstaviti svijetu. Željeli su biti poput novog Pariza ili Milana, no Gloria im je objasnila – ne možete biti Pariz ili Miano. Možete biti Trinidad i Tobago.

Lansirali su kampanju samo online, jer nije bilo budžeta za promociju, nego isključivo za produkciju, i to isključivo bazi korisnika koju su već ranije prikupili, a za koju su znali da ih zanimaju i moda i Trinidad i Tobago. Baš zbog te početne usmjerenosti, kampanja je postala viralna i uspješna, a donijela je i dobre poslovne rezultate.

To je doista dobar primjer da su sa svi gore spomenuta sastojka ključna za dobro pozicioniranje, bez obzira što “želite” biti. Gloria zaključuje:

Pričajte svoju priču, budite ljudi, iskreni i isprobavajte razne stvari. Vi ste šef. Pozicionirajte se i na taj način.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.