Gov.hr izradit će Globaldizajn i cijelu 'državu' okupiti na internetu

Gov.hr izradit će Globaldizajn i cijelu ‘državu’ okupiti na internetu

Prije desetak dana sklopljen je ugovor, a sada je i službeno objavljeno – tvrtka zadužena za dizajn i razvoj Središnjeg državnog portala gov.hr je Globaldizajn. Podsjetimo, u natječaju je javna nabava bila podijeljena u dvije grupe – grupu za izradu vizualnog rješenja te grupu za razvoj i uspostavu sustava za upravljanje sadržajem. U obje je grupe ista tvrtka odabrana za izvršitelja.

Tvrtka Globaldizajn radit će na dizajnu i razvoju Središnjeg državnog portala gov.hr
Tvrtka Globaldizajn radit će na dizajnu i razvoju Središnjeg državnog portala gov.hr

Prije desetak dana sklopljen je ugovor, a sada je i službeno objavljeno – tvrtka zadužena za dizajn i razvoj Središnjeg državnog portala gov.hr je Globaldizajn. Podsjetimo, u natječaju je javna nabava bila podijeljena u dvije grupe – grupu za izradu vizualnog rješenja te grupu za razvoj i uspostavu sustava za upravljanje sadržajem. U obje je grupe ista tvrtka odabrana za izvršitelja.

Inače, za dizajn centralnog internetskog mjesta za pristup informacijama iz javne uprave Republike Hrvatske, odnosno Središnji državni portal, procijenjena je vrijednost nabave bila 190.000 kuna, dok je konačna vrijednost sklopljenog ugovora 49.500 kuna (s PDV-om). Također, za razvoj i uspostavu sustava za upravljanje sadržajima početna je procijenjena vrijednost nabave bila 785.000 kuna, dok je ukupna konačna vrijednost ugovora 169.000 kuna. Kako smo pisali prilikom objavljivanja natječaja, u njemu se primjenjivao odabir najpovoljnije ponude temeljem kriterija najniže cijene, pa tako umjesto procijenjene ukupne vrijednosti izrade portala od nešto manje od milijun kuna (975.000), zajednička vrijednost ugovora iznosi 218.500 kuna. Dodajmo i informaciju da je za dizajn portala zaprimljeno sedam ponuda, a za razvoj šest.

Jednom kad bude pušten u pogon, Središnji državni portal sadržavat će informacije Vlade, ministarstava, državnih ureda, specifičnih upravnih organizacija (Porezna uprava, Carinska uprava, Policija), a povezat će se i sa sadržajima koji se nalaze na portalu mojauprava.hr. Samim time, trebao bi biti omogućen jednostavan pristup svim informacijama iz javne uprave, odnosno vlasti u cijelosti.

Komentari

 1. Marko

  Marko

  12. 08. 2013. u 1:47 pm Odgovori

  Hm, nek im je sa srećom. Za obim posla i prema viđenoj dokumentaciji mislim da je to preniska cijena, ali ako je njima ok. Nije procjenjena vrijednost pala s neba.

 2. Ime

  Ime

  12. 08. 2013. u 2:10 pm Odgovori

  A gle, njima je ok jer vecinu poslova obavljaju upravo za drzavu. Mislim da dosta tih podataka vec imaju negdje pohranjene i kao takve spremne za koristenje na ovom projektu. IMHO

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Tehnologija

Ratko Mutavdžić: Od ‘cloud’ blogera do Microsoftovog Technology Officera za srednju i istočnu Europu

S novim tehnološkim šefom Microsofta za srednju i istočnu Europu, Ratkom Mutavdžićem, razgovarali smo o 700-postotnom rastu Microsoft Teamsa za vrijeme pandemije, kako se koriste 'cloud' tehnologije u 2020., ali i zašto Zagreb treba kafić-ured!

Startupi i poslovanje

Od investicije do akvizicija – Silvio Kutić i investitori Ante Kušurin i Mario Ančić o Infobipovim ambicijama

U eksluzivnom razgovoru za Netokraciju, Silvio Kutić, kao direktor Infobipa, Ante Kušurin i Mario Ančić iz fonda One Equity Partners, ujedno poznati hrvatski sportaši, otkrivaju detalje svoje suradnje – i planova da stvore vodeću svjetsku CPaaS platformu.

Društvene mreže

Zabrani li Trump TikTok, hoće li hrvatski ‘TikTokeri’ preći na Instagram Reels?

Dok čekamo hoće li Trump zabraniti, a Microsoft kupiti SAD za američko tržište, hoće li Zuckerberg iskoristiti pravi trenutak i preuzeti TikTokove kreativce, publiku i potencijal?

Startupi i poslovanje

Hrvatske B2B tehnološke tvrtke “iskovale” su se u konstantnim krizama, preživjet će i ovu!

Trenutna kriza nije ni prva ni zadnja, a kako su se postavili - i kako će preživjeti - u B2B tehnološkom poslovanju za Netokraciju otkrivaju osnivači Poslovne inteligencije, Microblinka, Agrivija i Airta.

Web aplikacije

E-Predmet na GitHubu: Mogli bismo imati djelotvornije sudstvo, ali ne bez kvalitetnih podataka

Računarac koji je pozornost javnosti privukao tehnologijom za brojanje sudionika javnih skupova uhvatio se u koštac s podacima iz pravosudnog sustava. Usput je razotkrio koliko je to čudan svijet.

Kultura 2.0

Zašto nisam podržala #womensupportingwomen, a jesam #ženeujavnomprostoru

Shvaćam. Lako je. Lako je objaviti selfie, nasmijati se, osjećati taj #girlpower, primiti lajkove, komplimente i otići dalje u dan. No, bojim se da prelako prepuštamo prostor onome što je lako, a preteško onome što je teško.