Gov.hr izradit će Globaldizajn i cijelu 'državu' okupiti na internetu

Gov.hr izradit će Globaldizajn i cijelu ‘državu’ okupiti na internetu

Prije desetak dana sklopljen je ugovor, a sada je i službeno objavljeno – tvrtka zadužena za dizajn i razvoj Središnjeg državnog portala gov.hr je Globaldizajn. Podsjetimo, u natječaju je javna nabava bila podijeljena u dvije grupe – grupu za izradu vizualnog rješenja te grupu za razvoj i uspostavu sustava za upravljanje sadržajem. U obje je grupe ista tvrtka odabrana za izvršitelja.

Tvrtka Globaldizajn radit će na dizajnu i razvoju Središnjeg državnog portala gov.hr
Tvrtka Globaldizajn radit će na dizajnu i razvoju Središnjeg državnog portala gov.hr

Prije desetak dana sklopljen je ugovor, a sada je i službeno objavljeno – tvrtka zadužena za dizajn i razvoj Središnjeg državnog portala gov.hr je Globaldizajn. Podsjetimo, u natječaju je javna nabava bila podijeljena u dvije grupe – grupu za izradu vizualnog rješenja te grupu za razvoj i uspostavu sustava za upravljanje sadržajem. U obje je grupe ista tvrtka odabrana za izvršitelja.

Inače, za dizajn centralnog internetskog mjesta za pristup informacijama iz javne uprave Republike Hrvatske, odnosno Središnji državni portal, procijenjena je vrijednost nabave bila 190.000 kuna, dok je konačna vrijednost sklopljenog ugovora 49.500 kuna (s PDV-om). Također, za razvoj i uspostavu sustava za upravljanje sadržajima početna je procijenjena vrijednost nabave bila 785.000 kuna, dok je ukupna konačna vrijednost ugovora 169.000 kuna. Kako smo pisali prilikom objavljivanja natječaja, u njemu se primjenjivao odabir najpovoljnije ponude temeljem kriterija najniže cijene, pa tako umjesto procijenjene ukupne vrijednosti izrade portala od nešto manje od milijun kuna (975.000), zajednička vrijednost ugovora iznosi 218.500 kuna. Dodajmo i informaciju da je za dizajn portala zaprimljeno sedam ponuda, a za razvoj šest.

Jednom kad bude pušten u pogon, Središnji državni portal sadržavat će informacije Vlade, ministarstava, državnih ureda, specifičnih upravnih organizacija (Porezna uprava, Carinska uprava, Policija), a povezat će se i sa sadržajima koji se nalaze na portalu mojauprava.hr. Samim time, trebao bi biti omogućen jednostavan pristup svim informacijama iz javne uprave, odnosno vlasti u cijelosti.

Komentari

 1. Marko

  Marko

  12. 08. 2013. u 1:47 pm Odgovori

  Hm, nek im je sa srećom. Za obim posla i prema viđenoj dokumentaciji mislim da je to preniska cijena, ali ako je njima ok. Nije procjenjena vrijednost pala s neba.

 2. Ime

  Ime

  12. 08. 2013. u 2:10 pm Odgovori

  A gle, njima je ok jer vecinu poslova obavljaju upravo za drzavu. Mislim da dosta tih podataka vec imaju negdje pohranjene i kao takve spremne za koristenje na ovom projektu. IMHO

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.