Global Game Jam stiže u Zagreb i Hrvatsku

Global Game Jam stiže u Zagreb i Hrvatsku: Natjecatelji stvaraju nove igre u 48 sati

Zagreb i Hrvatska će se krajem siječnja prvi put uključiti u veliku svjetsku Global Game Jam zajednicu, koja okuplja ljubitelje stvaranja novih igara u više od 80 zemalja. Na više od 600 lokacija, najveće svjetsko natjecanje u izradi videoigara okupit će amatere i profesionalce koji će raditi u timovima, a zagrebačko natjecanje bit će održano u prostorijama FER-a i Tehničkog veleučilišta Zagreb.

GGJ plakat logo

Global Game Jam prvi put stiže u Hrvatsku, s organizacijom natjecanja koje nas čeka od 29. do 31. siječnja u Zagrebu. Hrvatski ljubitelji igara će se, tako, uskoro prvi puta kod kuće okušati u natjecanju čiji je cilj stvaranje nove igre, s raspoloživih 48 sati za završetak posla na zadanu temu.

Što je GGJ?

Natjecanje koje će za 10-ak dana biti održano u glavnom hrvatskom gradu već se udomaćilo u različitim krajevima svijeta, a ove godine bit će održano na više od 600 lokacija u više od 80 zemalja. Sudionici će za 48 sati trebati stvoriti novu igru na temu koju će doznati tek prije početka natjecanja, a na putu do cilja radit će u timovima koje mogu složiti unaprijed ili dok natjecanje počinje.

GGJ promo plakat

Bez obzira na to jeste li profesionalac u izradi igara ili se time bavite samo iz zabave, Global Game Jam otvoren je svima. Po najavi organizatora, prvo zagrebačko izdanje će, među ostalim, privući i hrvatske pobjedničke ekipe koje su u prosincu slavile u trima kategorijama Nordeus Hackathona u Beogradu, a sada traže novi izazov.

Gdje, kada i kako?

Nakon toga regionalnog ‘game jama’, pred nama je onaj svjetski, koji će za 10 dana početi u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Tehničkog veleučilišta Zagreb. Mogućnost prijave otvorena je na hrvatskoj stranici natjecanja, a više informacija dostupno je na službenoj stranici Global Game Jama.

GGDJ stiže u Hrvatsku u organizaciji Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara i njegovih partnera.

Ako vas zanimaju natjecanje i nagrade o kojima će odlučivati stručni žiri – znate gdje uskoro trebate biti!

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.