Global Children's Designathon prvi put u Zagrebu

Edukativna radionica za djecu Global Children’s Designathon prvi put u Zagrebu

U Zagrebu se 12. studenog održava edukativna radionica za djecu s ciljem poticanja dječje kreativnosti, empatije i istraživanja novih tehnologija. Cijena kotizacije je 100 kuna, a prijave se primaju do 31. listopada.

Projekt je 2014. započela nizozemska udruga
Projekt je 2014. započela nizozemska udruga Designathon Works s ciljem uključivanja osnovnoškolaca u kreiranje pametnije budućnosti.

Počele su prijave za međunarodnu edukativnu radionicu za djecu Global Children’s Designathon koja se prvi put održava u Zagrebu. Riječ je o inicijativi koju je 2014. godine pokrenula nizozemska udruga Designathon Works s ciljem uključivanja djece osnovnoškolske dobi u kreiranje pametnije budućnosti i održive ekonomije. Djeca će stoga na radionici razvijati pametna rješenja iz područja cirkularne ekonomije, što uključuje upravljanje otpadom, dugotrajne proizvode, obnovljive izvore energije, ekonomiju dijeljenja te gospodarski rast i prosperitet.

Dizajnerski način razmišljanja potiče dječju kreativnost

Zagreb će se tako pridružiti Dublinu, Amsterdamu, Berlinu, Tunisu, Singapuru, Nairobiju, Panjimu, Rio de Janeiru i Willemstadu u kreiranju globalne mreže, a polaznici će tijekom radionice u Zagrebu virtualno razmjenjivati znanja i iskustva s kolegama iz ostalih gradova. Također, imat će priliku prototipove svojih proizvoda predstaviti stručnjacima s područja inovacija, dizajna i tehnologije.

Radionica se temelji na metodi design thinking koja potiče dječju kreativnost, razvoj empatije i istraživanje novih tehnologija. Ira Payer, kreativna direktorica Croatian Design Superstorea, ističe da im je drago što će sudjelovati u projektu koji promiče ulogu dizajna u obrazovanju.

Dizajn itekako nudi pametna rješenja za održivu budućnost, stoga nas posebno raduju projekti koji promiču ulogu dizajna u obrazovanju i teže razvoju kreativnosti budućih donositelja odluka.

Prijave se primaju do 31. listopada

Cijena kotizacije je 100 kuna, a
Cijena kotizacije je 100 kuna, a na radionicu će biti primljeno 30 djece u dobi od 7 do 12 godina.

Global Children’s Designathon Zagreb održat će se 12. studenog 2016. od 10 do 18 sati u Croatian Design Superstoreu, na adresi Martićeva 4. Cijena kotizacije iznosi 100 kuna, a radionica je namijenjena za tridesetero djece u dobi od 7 do 12 godina. Prijave su dostupne putem web stranice i Facebook stranice projekta do 31. listopada. O sudionicima će se odlučivati na temelju motivacijskih pisama te vodeći računa o ravnomjernoj dobnoj i spolnoj zastupljenosti.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.