Global Children's Designathon prvi put u Zagrebu

Edukativna radionica za djecu Global Children’s Designathon prvi put u Zagrebu

U Zagrebu se 12. studenog održava edukativna radionica za djecu s ciljem poticanja dječje kreativnosti, empatije i istraživanja novih tehnologija. Cijena kotizacije je 100 kuna, a prijave se primaju do 31. listopada.

Projekt je 2014. započela nizozemska udruga
Projekt je 2014. započela nizozemska udruga Designathon Works s ciljem uključivanja osnovnoškolaca u kreiranje pametnije budućnosti.

Počele su prijave za međunarodnu edukativnu radionicu za djecu Global Children’s Designathon koja se prvi put održava u Zagrebu. Riječ je o inicijativi koju je 2014. godine pokrenula nizozemska udruga Designathon Works s ciljem uključivanja djece osnovnoškolske dobi u kreiranje pametnije budućnosti i održive ekonomije. Djeca će stoga na radionici razvijati pametna rješenja iz područja cirkularne ekonomije, što uključuje upravljanje otpadom, dugotrajne proizvode, obnovljive izvore energije, ekonomiju dijeljenja te gospodarski rast i prosperitet.

Dizajnerski način razmišljanja potiče dječju kreativnost

Zagreb će se tako pridružiti Dublinu, Amsterdamu, Berlinu, Tunisu, Singapuru, Nairobiju, Panjimu, Rio de Janeiru i Willemstadu u kreiranju globalne mreže, a polaznici će tijekom radionice u Zagrebu virtualno razmjenjivati znanja i iskustva s kolegama iz ostalih gradova. Također, imat će priliku prototipove svojih proizvoda predstaviti stručnjacima s područja inovacija, dizajna i tehnologije.

Radionica se temelji na metodi design thinking koja potiče dječju kreativnost, razvoj empatije i istraživanje novih tehnologija. Ira Payer, kreativna direktorica Croatian Design Superstorea, ističe da im je drago što će sudjelovati u projektu koji promiče ulogu dizajna u obrazovanju.

Dizajn itekako nudi pametna rješenja za održivu budućnost, stoga nas posebno raduju projekti koji promiču ulogu dizajna u obrazovanju i teže razvoju kreativnosti budućih donositelja odluka.

Prijave se primaju do 31. listopada

Cijena kotizacije je 100 kuna, a
Cijena kotizacije je 100 kuna, a na radionicu će biti primljeno 30 djece u dobi od 7 do 12 godina.

Global Children’s Designathon Zagreb održat će se 12. studenog 2016. od 10 do 18 sati u Croatian Design Superstoreu, na adresi Martićeva 4. Cijena kotizacije iznosi 100 kuna, a radionica je namijenjena za tridesetero djece u dobi od 7 do 12 godina. Prijave su dostupne putem web stranice i Facebook stranice projekta do 31. listopada. O sudionicima će se odlučivati na temelju motivacijskih pisama te vodeći računa o ravnomjernoj dobnoj i spolnoj zastupljenosti.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Je li go-go plesačicama i “I tata bi, sine” majicama mjesto na tehnološkoj konferenciji?

Ako ste među onima koji se pitaju koji je pravi odgovor na pitanje iz naslova, preporučujem pozorno čitanje teksta do kraja.

Novost

Mobilna banka Revolut od danas službeno podržava nadoplate u kunama

Od danas svoju Revolut karticu možete nadoplatiti u kunama!

Društvene mreže

Kako je Mislav Kolakušić uz Facebook i Google oglase postao najveće iznenađenje izbora za EP

Mislav Kolakušić zasigurno je jedno od većih iznenađenja jučerašnjih izbora za Europski parlament, a čini se da dobar dio svoje popularnosti, zahvaljujući kojoj je osvojio 68.882 preferencijalnih glasova, može zahvaliti pametnom korištenju društvenih mreža i online oglašavanja.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Blockchain from the Bloc(k) 18: Može li DAO unijeti promjene u demokraciju?

Što je DAO i kako nam može pomoći da postanemo bolje društvo, ne samo bolji geekovi? Nova epizdoda Blockchain from the Bloc(k)-a ima odgovore na ta pitanja!

Startupi i poslovanje

Ida Pandur, EY: Tek 8% potrošača dobiva korisničko iskustvo koje očekuje

Kad su svi slični, kako biti drugačiji? Odgovor za tvrtke je jednostavan - treba ponuditi bolje korisničko iskustvo. No, da provedba te misli nije toliko jednostavna kao ona sama, pokazuje podatak da tek mali dio korisnika dobiva korisničko iskustvo koje očekuje.

Tehnologija

Facebook najavio Calibru i Libru – vjerujete li im dovoljno da im date uvid u svoje financije?

Facebook se baca u blockchain vode uz podršku MasterCarda, Lyfta, Vise i Ubera i planira napraviti revoluciju plaćanja, ali želimo li im povjeriti svoje financije?

Startupi i poslovanje

Mate Rimac iskreno o krvavom putu do kapitala za Rimac Automobile, Silicijskoj dolini i lažnim investitorima

Sjeo sam s Matom Rimcem kako bismo po prvi put povodom #10GodinaNetokracije, ali i Rimac Automobila otkrili kako je točno izgledao ‘fundraising’ Rimac Automobila; od Silicijske doline i lažnih investitora do toga što to znači za tvrtku sad kad je osnivač manjinski suvlasnik.

Startupi i poslovanje

WeAreDevelopers 2019: Što smo naučili od fintech unicorna s više od 40 autonomnih timova?

Na ovogodišnjoj WeAreDevelopers konferenciji imali smo priliku saznati kako i s današnjih 1600 zaposlenika Transferwise, jedan od najpoznatijih svjetskih fintecha, uspijeva izbjeći korporativnu strukturu.

Vodič

Isplati li se uvesti plaćanje karticama u vaš biznis ?

Bilo da prodajete svoje proizvode u fizičkoj trgovini ili online, čim krenete u posao postavit će se pitanje načina plaćanja koje ćete uvesti - točnije, hoćete li prihvaćati kartice ili ne.