GIS Cloud poziva da budete beta testeri njihovih offline karata

Hrvatski GIS Cloud poziva da budete beta testeri njihovih offline karata za iOS i Android

Hrvatski GIS Cloud, poznat po tome što izrađuje platformu za lokacijske aplikacije, od danas je omogućio rani pristup korisnicima, koji se prijave za beta verziju, offline kartama u aplikacijama Map Viewer i Mobile Data Collection. To znači da čak i ako nemate pristup internetu, moći ćete pregledavati digitalne karte u rasterskim i vektorskim formatima na iOS i Android uređajima, ali samo ako se prijavite za program testiranja do 10. lipnja.

offline maps

Offline karte izgrađene su na GIS Cloudovoj mapping tehnologiji, a kako tvrtka koristi vlastiti map engine, karte, slike i ostali formati dodani kartama, učitavaju se velikom brzinom.

Karte će, osim na Map Vieweru, biti dostupne i u aplikaciji za prikupljanje podataka putem formi na terenu, Mobile Data Collection. S druge strane, Map Viewer primarno služi pristupu kartama s mobilnih uređaja, a koriste ga korisnici raznih profila kako bi pristupili svojim prostornim podacima, odnosno kartama u cloudu, otkriva Dino Ravnić, suosnivač i direktor GIS Clouda.

Koriste ga mnogi poslovni korisnici, tvrtke, konzultanti, javna uprava i drugi koji žele imati uvid u stanje na terenu. Primjerice, menadžment građevinske tvrtke putem Viewera može pratiti količinu obavljenog posla na raznim lokacijama unesenog na kartu. Za dodavanje terenskih podataka na kartu može se koristiti aplikacija Mobile Data Collection. U takvim situacijama korisno je imati real-time pregled na tabletu ili smartphoneu. Offline maps mogućnost će zbog ovoga biti jednako korisna i onima koji koriste Mobile Data Collection, budući da radnici na terenu nekad moraju raditi u offline uvjetima.

Jedan primjer toga su naši klijenti iz inicijative Give Clean Water koji su radili na prikupljanju podataka u udaljenim ruralnim područjima na Fijiju i u Liberiji, gdje su često bili primorani raditi u offline uvjetima.

Različite razine pristupa kartama

Kod korisnika Map Viewera dodaje na popis konzultante koji dijele pristup prostornim podacima klijentima za koje rade prostorne analize, daju uvid u pregled zakonom određenih zona na kojima mogu obavljati određenu djelatnost (cenzusi i slično) ili pak pregled infrastrukture (cjevovodi, naftna polja, točke za skupljanje uzoraka…).

Naravno, koristan je i svima ostalima koji žele dobiti pristup digitalnim kartama spremljenim na cloudu kada nisu u mogućnosti spojiti se na mrežu. Osim za ljude na terenu kao što su arheolozi, Map Viewer mogu koristiti i biciklisti, planinari, istraživači…

Također, za korisnike koji barataju osjetljivim podacima moguće je dodjeljivati različite razine pristupa kartama ovisno o funkciji ili ovlastima osobe unutar poslovnog procesa. To je osobito korisno za korisnike koji su u tzv. data businessu, odnosno prodaju pristup podacima koje skupljaju i priređuju.

Kolaboracija i jednostavno dijeljenje karata ključni su benefiti platforme GIS Cloud, odnosno aplikacije Map Viewer, napominje Dino.

Prijave za testiranje do 10. lipnja

Sama tehnologija je u završnoj fazi, zbog čega se tvrtka odlučila na poziv za beta testiranje kako bi se dobile dodatne povratne informacije, a proizvod “ispolirao” prije no što se pusti za šire korištenje. Upravo se to očekuje od beta testera – da testiraju najrazličitije karte i formate te daju ključne informacije o prvom dojmu kako bi se moglo pružiti još bolje korisničko iskustvo u krajnjoj verziji. Samo će testiranje trajati mjesec do dva, nakon čega slijedi objava finalne verzije.

A ako želite i vi sudjelovati u njemu te među prvima vidjeti što je to jedan od dugovječnijih startupa s ovih područja pripremio – prijavite se do 10. lipnja!

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.

Sponzorirano

5 najzanimljivih komentara hrvatskih stručnjaka o stanju Europske Unije!

Hrvatski stručnjaci na panel raspravi Digital Brunch jučer su komentirali stanje Europske unije: kako EU može dodatno pomoći poduzetnicima i demokratskim procesima te što može učiniti da ojača protok ljudi, dobara i kapitala, samo su neke od stavki kojih su se dotakli.

Tehnologija

Apple jučer nije najavio novi mobitel, ali njegovi proizvodi barem više nisu skupi kao prije

Novi rujan, novi Apple događaj. Ovoga puta, možda bez mobitela, ali i dalje zanimljiv.