GIS Cloud iz Zagreba svojom Enterprise Geo 2.0 platformom želi stvoriti novo, svjetsko tržište lokacijskih 'appova'

GIS Cloud iz Zagreba svojom Enterprise Geo 2.0 platformom želi stvoriti novo, svjetsko tržište lokacijskih ‘appova’

GIS Cloud je predstavio Enterprise 2.0 platformu, odnosno svojevrsni 'geo app store' koji trenutno sadrži sedam aplikacija koje je napravila GIS Cloud ekipa. Naravno, ideja je otvoriti tu platformu prema trećim stranama kako bi se i drugima omogućila izrada sličnih aplikacija koje će se distribuirati kroz GIS Cloudovu platformu.

GIS Cloud platforma

GIS Cloud je predstavio Enterprise 2.0 platformu, odnosno svojevrsni ‘geo app store’ koji trenutno sadrži sedam aplikacija koje je napravila GIS Cloud ekipa. Naravno, žele da i drugi naprave vlastite aplikacije temeljem platforme i distribuiraju ih kroz GIS Cloud. Projekt je daleko od Google Mapsa kojeg koristimo u svakodnevnom “surfanju”.

GIS Cloud je prije 2 godine dobio investiciju od Seedcampa, nakon čega su rješenje razvijali u Londonu, tako da dečki ozbiljno razvijaju svoje rješenje. Ovim potezom GIS Cloud postaje pravi enterprise softver koji podržava mnoge segmente rada sa zemljištima, lokacijama i GIS sustavima, od prijevoza do lokalnih uprava (gruntovnice). Tradicionalne GIS aplikacije i dodaci koje su te aplikacije koristile, točnije; podaci generirani u tim aplikacijama bili su vezane uz desktop računala – uz jedno mjesto, a bile su potrebne mnogima. Tu na scenu stupa GIS Cloud platforma, koja u potpunosti iskorištava cloud i daje pristup podacima svima koji taj pristup i trebaju.

Dino Ravnić, GIS Cloudov osnivač, za Netokraciju je otkrio očekivanja ove platforme, kao i koji su im bili najveći izazovi u stvaranju Enterprise 2.0 Geo platforme:

S ovom nadogradnjom podigli smo GIS Cloud na sljedecu razinu. Naime, enterprise geo aplikacije i dalje su izrazito prisutne u desktop i server varijantama, dok na cloudu gotovo da i ne postoje. Lansiranjem naše enterprise geo platforme omogućili smo raznim GIS softver proizvođačima platformu na kojoj mogu kreirati i isporučiti svoje aplikacije kao pravi SaaS. GIS Cloud je ovime postao “Salesforce.com za Enterprise Geo” i jedina GIS platforma takve vrste.

Do sada GIS Cloud je bio više-manje poznat kao map editor u web pregledniku. Od danas je postao platforma i najveći izazov je bio postaviti kvalitetne aplikacije kao primjere. Iako je iza GIS Clouda i dalje mali tim uspjeli smo postaviti 7 korisnih aplikacije, koje već većinom i koriste naši ključni klijenti.

Sedmorica veličanstvenih

GIS Cloud pripremio je sedam aplikacija za svoju platformu:

  1. Map Editor: kreiranje, uređivanje i objava GIS Cloud karata;
  2. Map Viewer: jednostavno pregledavanje karata;
  3. Asset Data Collection and Management: omogućuje organizacijama i tvrtkama jednostavno prikupljanje i praćenje objekata;
  4. Roadwork Management and Coordination: omogućuje praćenje i koordiniranje trenutnih i budućih projekata vezanih uz ceste i promet;
  5. Fleet Management: praćenje vašeg voznog parka;
  6. Mobile Data Collection: jednostavno praćenje i prikupljanje podataka na samoj lokaciji;
  7. Publisher for Esri ArcMap: alat za pretvaranje karata iz jednog od najpopularnijih desktop GIS alata u GIS Cloud

Vrijedi spomenuti i kako su Map Viewer i Map Editor dostupni i za besplatnu upotrebu u nekomercijalne svrhe, dok su ostale aplikacije besplatne tokom preview faze. Isprobajte nove GIS Cloudove aplikacije već danas!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?