Gemius uklonio listu posećenosti Internet stranica u Bosni i Hercegovini

Gemius uklonio listu posećenosti Internet stranica u Bosni i Hercegovini

Početkom meseca regionalni ogranak Gemiusa odlučio je prestati sa javnim prikazivanjem podataka o posećenosti Internet stranica na području Bosne i Hercegovine. Glavni razlog za takvu odluku jeste upravo neprimereno ponašanje medija koji su stavili prevelik značaj na samo jedan parametar čime umanjuju celokupnu vrstu istraživanja.

gemius

Početkom meseca regionalni ogranak Gemiusa odlučio je prestati sa javnim prikazivanjem podataka o posećenosti Internet stranica na području Bosne i Hercegovine. U saopštenju poslatom medijima, predstavnici ove kompanije ističu da je glavni razlog za takvu odluku upravo neprimereno ponašanje medija i agencija koji su stavili prevelik značaj na samo jedan parametar čime su umanili celokupnu vrstu istraživanja.

Formiranje IAB-a presudno za dalji rad

Kako je navedeno u saopštenju koje je Gemius tim povodom objavio, dalji razvoj gemiusAudience istraživanja u Bosni i Hercegovini zavisiće u mnogome od spremnosti online medija za samoregulacijom. Nepostojanje strukovnog udruženja poput IAB-a (Internet Adverdising Bureau) na prostoru BiH koje bi definisalo pitanja oko objave Gemius liste, te pitanja oko pravila za učestvovanje u istraživanju, dodatno otežava rad ovoj kompanije:

Kako bismo mogli unaprediti naše istraživanje te i dalje učestvovati u razvoju BiH tržišta, nadamo se da će se u BiH uskoro formirati IAB ili slično strukovno udruženje koje će legitimno predstavljati sudionike gemiusAudience istraživanja.

GemiusAudience, kao celovito istraživanje Internet publike koje koriste medijske agencije pri medijskom planiranju te online mediji za prodaju oglasnog prostora, zbog navedenih razloga prestaje sa javnim prikazima do daljnjeg, dok iz kompanije napominju da su celokupni rezultati za mesec jul 2014. dostupni isključivo u sklopu programa za medijsko planiranje pod nazivom gemiusExplorer.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Čudo nije investicija, već Infobipov ‘bootstrapped’ rast i upornost već 14 godina

Infobip je osiguravanjem investicije od 200 milijuna dolara postao prvi hrvatski 'jednorog'. No pravo čudo je da su osnivači Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić do ovog trenutka dogurali bez ijedne vanjske investicije - i govori mnogo o hrvatskim tehnološkim poduzetnicima!

Startupi i poslovanje

Od Applea do Rimca: Tko je novi CTO Rimac Automobila, Chris Porritt

Automobilski svijet pomalo je iznenadila vijest o odlasku Chrisa Porritta iz Applea i dolaska - u hrvatske Rimac Automobile, ali tko je Chris uopće i zašto je njegov dolazak važan?

Mobilno

Moja Croatia: Da biste digitalizirali osiguranje ne trebate govoriti “jezikom osiguranja”

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj, otkriva što su morali osigurati unutar Croatia osiguranja kako bi razvili potpunu, a zaista jednostavnu za korištenje self-care aplikaciju.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Usprkos navikama korisnika, moraju li sve web stranice danas biti iste da bi bile uspješne?

Dođeš u webshop, želiš pronaći točno određen proizvod i automatski kreneš prema gornjem dijelu stranice da upišeš njegov naziv, ali tražilica, kvragu, nije tamo. Zvuči poznato? Danas, na sreću, vjerojatno više ne.

Startupi i poslovanje

Novi direktor IT-ja RBA: IT će prestati biti servis kada budete spremniji na rizike!

Višegodišnje iskustvo rada u IT odjelima financijskog sektora na različitim pozicijama donijelo je Ivanu Knezoviću bogatu perspektivu o digitalnim proizvodima i organizacijskoj kulturi usmjerenoj ka digitalizaciji, kako novi IT direktor RBA planira time upravljati?

Mobilno

Zašto aplikacije za praćenje COVID-19 ne uspijevaju? Najbolji primjer nalazi se i u našoj regiji

Od Sjeverne Makedonije i Mađarske, do Norveške, Velike Britanije i Irske vidimo različite aplikacije, različite implementacije i prakse korištenja. Koliko uspjeh aplikacije ovisi o angažiranosti ključnih aktera, koliko o dobroj volji korisnika, a koliko o nadležnim institucijama?

Vodič

Iz vlastitog iskustva: Kako dobiti novac od Europske unije za razvoj video igara

Europska unija kroz svoj potprogram Creative Europe - MEDIA, od 2013./2014. dodjeljuje bespovratna sredstva europskim game dev studijima za razvoj video igara. Evo kako izgleda proces prijave i na što trebate obratiti pozornost da biste dobili novac.

Kolumna

Na 16. rođendan Ruby on Railsa odgovaramo na pitanje: Je li mrtav, i u svijetu i u Hrvatskoj?

Početkom kolovoza slavimo 16 godina od prve pojave Ruby on Railsa, web development frameworka koji je “promijenio svijet”. S tom činjenicom volim početi ovu priču jer mislim da je ključna za odgovor na pitanje koje mi se često postavlja: Nije li Ruby on Rails mrtav?

Video

Kako dati otkaz? Pravni savjeti za radnike i poslodavce!

Neki od najpopularnijih tekstova na Netokraciji u posljednjih nekoliko mjeseci su – kako dati otkaz, kako zatvoriti paušalni obrt...