Fuzzy Flip: Kako je 'slatka' igra Splićana istaknuta u App Storeu

Fuzzy Flip: Kako je simpatična igra Splićana istaknuta u App Storeu i preuzeta 335.000 puta

Super! Pufasto! Mazno! Samo su neki od uzvika na koje ćete naići ako zaigrate Fuzzy Flip. Međutim, pazite, krzneni prijatelji su u nevolji - a samo im vi možete pomoći. Pozadinska je to priča ponešto šašave logičke igre koju je razvio splitski tim HolosOne za izdavača Ayopa Games, a koju je Apple izdvojio u App Storeu među najbolje nove igre u 150 zemalja i koju je do sada preuzelo više od 300.000 korisnika.

Fuzzy Flip

Slatka skoro da zubi bole, aplikacija Fuzzy Flip na tragu je planetarno popularne Candy Crush Sage – osim simpatičnog dizajna, tu je i onaj ovisnički efekt koji vas zalijepi za aplikaciju i ne da vam da odložite mobilni uređaj. Upravo je to zajedničko s prethodnim uratkom ovog tima koji smo predstavili prije dvije godine na Netokraciji – Tribal Quest. Recenzija igre pretvorila se u višesatno, višednevno, višemjesečno aktivno igranje, a iako se i dizajnom i vrstom i poslovnim modelom u potpunosti razlikuje od Fuzzy Flipa, vidljivo je da je i ovdje usmjerenost pažnje na detalje i konstantno testiranje presudno da korisnika zadrži što dulje u igri. Poslovni model je freemium, a Josip Bujas i Jerko Latković, suosnivači tvrtke koja stoji iza aplikacije, pojašnjavaju zašto su se odlučili baš na njega i na općenito izradu ovakve igre:

Budući da nam ovo nije prvi projekt izrade igre, naš tim je imao dovoljno iskustva da ostvari pozitivne rezultate koristeći principe freemium ekonomije. Za razliku od naše zadnje igre Tribal Quest, ova igra je više namijenjena ženskoj publici, stoga smo odlučili stvoriti cute izgled i iskustvo. Inače, freemium je popularni ekonomski model koji usvaja sve veći broj igara na svjetskom tržištu. Najvažnije karakteristike ovog modela su odsutnost financijske barijere kod preuzimanja i široka lepeza ponude unutar igre koju korisnik može kupiti pravim novcem. Za pravilnu monetizaciju freemium igre, bitno je stvoriti zdrav balans između frustracije – preteški izazov – i dosade – prelagani izazov.

Zahtjevna slagalica u slatkom ruhu

Iako izgledaju veselo, ponekad će vas poprilično isfrustrirati.
Iako izgledaju veselo, ponekad će vas poprilično isfrustrirati.

Iako izgleda “slatko” i veselo, dodaje, Fuzzy Flip je poprilično izazovna slagalica i zahtijeva od igrača postupno usavršavanje načina igranja, u što sam se i sama uvjerila igrajući se prethodnih nekoliko dana. No, mislilo se i na one igrače koji žele brza rješenja, stoga je u ponudi kupovina čarolija koje olakšavaju rješavanje izazova, ali i dodatna energija. U budućnosti će se dodavati i mogućnost kupnje novih likova koji će pomagati igraču, a nakon verzije za iOS platformu, aplikacija će uskoro doživjeti verzije i za Android, Windows te OSX uređaje.

Tip igre već je dobro poznat – riječ je o slagalici u sklopu koje je potrebno dodirnuti dva ili više susjednih kvadrata (ili krznenih bića) koji su iste boje kako bi se uklonili. Što se više bića istodobno ili uzastopno ukloni, to je uspjeh veći. Tu su i razni zadatci i prepreke, ali i sitni detalji koji aplikaciju čine dodatno privlačnom – a i frustrirajućom kad naiđete baš na onaj nivo koji nikako ne možete prijeći.

Partnerstvo s izdavačem za što bolji uspjeh

Jej!
Jej!

HolosOne se ne bavi samo igrama, iako naši sugovornici priznaju da to doista vole raditi.

HolosOne je tehnološka kompanija i naša temeljna djelatnost je stvaranje raznih inovativnih proizvoda za svjetsko tržište. Uz održavanje i razvoj zadnjeg projekta Fuzzy Flip, paralelno radimo na nekoliko koncepata aplikacija koje rješavaju određeni problem. Također smo u postupku formiranja IT odjela fokusiranog na pružanje usluga pojedincima i kompanijama koje žele realizirati svoje ideje uz pomoć našeg kreativnog tima.

U slučaju ove igre postali su partneri s izdavačem Ayopa Games, koji je specijaliziran za promociju mobilnih igara, što olakšava nadmetanje s ostalim kreatorima igara na svjetskom tržištu. Kako naš sugovornik kaže, kvalitetan proizvod važna je komponenta uspjeha, ali jednako je važna i strategija kako taj proizvod plasirati na svjetsko tržište. Ayopa Games fokusira se na taj dio, što timu HolosOne daje priliku da se što više fokusiraju na sam proizvod.

Čini se da je to bila dobitna kombinacija, jer je Apple vrlo brzo istaknuo igru u svojoj trgovini aplikacijama.

Apple feature došao je na samom kraju, odnosno na dan kad smo službeno izašli na svjetsko tržište – 23. srpnja. Bitno je naglasiti da je Apple prepoznao kvalitetu naše igre i uvrstio je u kategoriju “najbolje nove igre” na naslovnoj stranici u preko 150 zemalja svijeta.

335.000 preuzimanja

To je, dakako, pomoglo povećanom broju preuzimanja aplikacije, kojih se trentno bilježi više od 335.000, a sudeći prema visokim ocjenama korisnika, mnogi koji su igru preuzeli nastavit će ju i koristiti.

A ako vama treba nešto za prikraćivanje vremena te želite vidjeti što je to napravio splitski tim, preuzmite Fuzzy Flip. No, upozoreni ste na ovisnički efekt! 😉

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".