FutureDEV grupa u Zagrebu = DevZG + WebUG

FutureDEV grupa u Zagrebu = DevZG + WebUG

Zagrebačka developerska grupa DevZG i WebUG spojili su se u novu, megalomansku, najbrojniju ikad grupu - FutureDEV.

Zagrebačka developerska grupa DevZG i Web User Group – WebUG spojili su se u novu, megalomansku, najbrojniju ikad grupu – FutureDEV. Grupa se sastaje u potpuno novom terminu – svaki četvrti utorak u mjesecu, u 17:30 sati.

Kako kaže Domagoj Pavlešić, radi se o logičnom slijedu događaja, s obzirom na to da su se teme često preklapale, a voditelji svađali oko prikladnosti tema za konkurentsku grupu. Sada više tih problema nema – grupa je jedna i bavit će se developmentom u najširem smislu te riječi – od web-developmenta i svega oko njega, preko mobilnog, serverskog, klijentskog razvoja pa sve do onog oblačnog.

Primjerice – Azure kao oblačnu platformu je jako teško smjestiti u neki kalup – s jedne strane pripada u web, a s druge strane, pričati o Azureu kao (isključivo) web-platformi, gotovo je uvreda! Slična stvar je i s recimo mobilnim aplikacijama – jako puno web profesionalaca proširilo je djelovanje i na to područje, a gotovo sve se one u pozadini vežu na neke web-servise, što opet ulazi u područje weba…

Širi opseg, više ljudi

Nakon dosta dvojbi i nedoumica, odlučili su spojiti najstariju grupu u Hrvata s onom najposjećenijom.  Planiraju i dalje obrađivati web-teme, ali i imati prostora za ulazak u mobilni i tablet razvoj, oblačne teme, hard-code developersku priču i još mnogo toga – praktički sve što vole developeri i oni koji će to tek postati.

Pozivam, dakle, sve da nam se pridruže – predavanja su samo dobar izgovor, prava vrijednost je u druženju i razmjeni iskustava, a nađe se i koja điđa, povoljniji upad na konferencije i slično. Pizze ostaju i dalje, ulaz je besplatan i otvoren za sve, a predavači će i dalje smjeti predavati s Linuxa i Macova 🙂

Već ovog mjeseca, 25. rujna, FutureDEV priprema osnivački sastanak te dva zanimljiva predavanja o tome što sve developer treba znati o Windows 8 apps-ima i o sigurnosti u oblaku. Više informacija o predavanjima, možete pronaći ovdje.

Organizatori mole da se zbog ogranicenog broja mjesta u dvorani, svi zainteresirani što prije prijavite na adresi pritiskom na Prijavi se na predavanje. U slučaju nemogućnosti dolaska, prijavite se na portal i otkažete rezervaciju, kako bi sustav mjesto ponudio nekome drugome.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.