Roditelji, upišite djecu na tečaj programiranja igara ili u Pythonu

Roditelji, upišite djecu na tečaj programiranja igara ili u Pythonu

Tražite informatički tečaj za mlađe ili malo starije klince u Zagrebu? Saznajte detalje o tečajevima programiranja u Pythonu i kreiranja video igara koji počinju ove subote u Futura učionici. Prijave još traju.

Možda biste voljeli prijaviti svoje osnovneškolce i srednjoškolce na Game Maker
Osnovno poznavanje rada na računalu nije više dovoljno, stoga je dobro istražiti mogućnosti kako djeci omogućiti učenje programerskih vještina.

Programiranje je već prepoznato kao jedna od vještina budućnosti. Štoviše, istraživanja pokazuju da gotovo polovica poslodavaca osnovno poznavanje rada na računalu smatra zastarjelom vještinom, dok se sve više traže napredno poznavanje, rad na specijaliziranim informatičkim programima, programiranje i analiza podataka. No, osim toga, programerska znanja mogu potaknuti razvoj kognitivnih i socijalnih vještina, zbog čega je dobra ideja pružiti svojim osnovnoškolcima i srednjoškolcima priliku za dodatnu edukaciju u tom području. Ako doma imate klince koji bi bili zainteresirani za informatičke tečajeve, na tržištu ih je sve više, a najsvježije dolaze iz Futura učionice.

Game Maker ili Python – pitanje je sad

U tijeku su upisi na dva informatička programa. Prvi od njih je Game Maker, posvećen programiranju računalnih igara za djecu i idealan za sve koji bi se željeli iskušati u tome. Ciljana skupina radionice su učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Druga radionica, Programiranje u Pythonu, obuhvaća osnove programiranja kao što su rad s ulazom i izlazom, operatori, varijable i funkcije. Tijekom tečaja naglasak je na samostalnom i praktičnom radu samih polaznika, a namijenjena je učenicima 7. i 8. razreda te srednjoškolcima.

Oba programa počinju već u subotu, 4. ožujka, a prijave su moguće do samog početka radionica. Više informacija možete naći na službenim stranicama.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!