Freelance.hr: Prvi pogled na web servis za unajmljivanje 'nezavisnih profesionalaca'

Freelance.hr: Prvi pogled na web servis za unajmljivanje ‘nezavisnih profesionalaca’

U sklopu osmog coworking sessiona predstavljen je online servis za umrežavanje i zapošljavanje nezavisnih profesionalaca – Freelance.hr, koji će uskoro započeti sa svojim radom. Ovaj je servis još u svojoj inicijalnoj fazi pobudio zanimanje poslovne javnosti, a sudionici coworking sessiona u klupu Pepermint imali su priliku prvi vidjeti kako će servis izgledati.

freelancehr_1naslovna

U sklopu osmog coworking sessiona predstavljen je online servis za umrežavanje i zapošljavanje nezavisnih profesionalaca – Freelance.hr, koji je danas lagano krenuo s radom. Ovaj je servis još u svojoj inicijalnoj fazi pobudio zanimanje poslovne javnosti, a sudionici coworking sessiona u klupu Pepermint imali su priliku prvi vidjeti kako će servis izgledati.

Inače, Freelance.hr rezultat je partnerstva poslovnog inkubatora Studio Antar i novoosnovanog Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca (HDNP), dosad aktivnog kao inicijativa Coworking Croatia. Servis je nastao uslijed istovremenog prepoznavanja potrebe za projektnim angažiranjem kvalitetnih vanjskih suradnika, freelancera, u sve brojnijim poslovnim organizacijama.

Što omogućuje Freelance.hr?

Servis nezavisnim profesionalcima omogućuje samopromociju putem izrade profila i portfolija, pregled ponuda naručitelja poslova te prijavljivanje na iste. Naručitelji, s druge strane, dobivaju mogućnost pretraživanja profila nezavisnih profesionalaca, stupanja u direktan kontakt ili postavljanja oglasa za rad na projektima.

freelancehr_2

Upravo projektno zapošljavanje razlikuje Freelance.hr od ostalih servisa za zapošljavanje prisutnih na domaćem tržištu, usmjerenih na posredovanje vezano za stalne radne odnose. Andrey Shtylenko, voditelj projekta iz Studija Antar, naglašava:

Iznimno velik interes za preliminarnu registraciju dodatno potvrđuje dobro prepoznatu potrebu osnivača za centralnim mjestom umrežavanja, konkurentnosti i samoodrživosti nezavisnih pružatelja usluga.  U prvoj godini očekujemo oko 5.000 korisnika Freelance.hr-a, samostalnih pojedinaca i naručitelja – poslodavaca. Samoodrživost platforme postići ćemo naplatom naprednih opcija i sadržaja, dok je osnovna registracija zasad besplatna.

Lokalna ekonomska situacija dodatno uzrokuje povećan interes za stalnim ili povremenim nezavisnim poslovnim angažmanima. Troškovi života i rada sve su veći, plaće se smanjuju i sve je veći broj nezaposlenih. Kako kaže Matija Raos, predsjednik HDNP-a, zbog toga dolazi do defragmentacije lokalnog tržišta rada u kojem će se mnogi odlučiti da postanu nezavisni pružatelji usluga.

Vrijednost ponuđenog servisa već je dobro prepoznata i prihvaćena. Na današnji dan brojimo preko 400 registriranih osoba. Usporedno s rastom registriranih freelancera, rast će i interes naručitelja poslova koji će u sve većem broju prepoznati prednosti projektnog zapošljavanja.

freelancehr_3

Inicijalno postavljene kategorije servisa su Online & IT, Dizajn & multimedija, Pisanje & prijevodi, Marketing & prodaja, Administrativna podrška te Inžinjerske usluge & proizvodnja. S početkom rada i u skladu s povratnim informacijama korisnika, kategorije će se revidirati i dopunjavati. Autori napominju kako su svi budući korisnici pozvani da isprobaju servis i daju svoje povratne informacije, kako bi krajnje rješenje bilo što kvalitetnije.

Čini se kako freelance scena sve više jača u Hrvatskoj – sve je više inicijativa na ovom području, poput servisa rentaj.me, koji je predstavljen prije nekoliko dana, a koje će barem donekle olakšati poslovanje nezavisnih profesionalaca. Kako vam izgleda Freelance.hr?

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Sponzorirano

Epidemija COVID-19 pomogla je digitalizaciji Hrvatske više nego ijedna inicijativa do sada

Kriza je svakako tu, ali možda iz nje izvučemo neke korisne lekcije i konačno počnemo razmišljati digitalnije.

Kultura 2.0

Škola programiranja SmartNinja dokaz je da krizna situacija može donijeti i neprilike i – prilike

Iako je škola programiranja SmartNinja, prisutna i u Hrvatskoj tri godine, do sada održavala tečajeve isključivo uživo, na fizičkim lokacijama, pandemija koronavirusa preselila je nastavu online, gdje će dio tečajeva vjerojatno i ostati, što nudi nove prilike na tržištu edukacija.

Startupi i poslovanje

Igrom kroz matematiku, platforma Matific pomaže 58 tisuća naših učenika i učitelja u nastavi na daljinu

Učitelji diljem Hrvatske našli su se prije nešto više od 20 dana u izvanrednim okolnostima. Sav svoj nastavnički proces trebali su prilagoditi online okruženju, srećom, odrađeni pilot projekti sada zlata vrijede - a suradnja s Matificom upravo je tome dokaz.

Intervju

WhatsApp kao komunikacijski kanal za vaš biznis u krizi? Pomoći će hrvatski Sendbee

Imamo Koronavirus.hr na Viberu, no treba li nam podrška i putem WhatsAppa? Što uopće nudi WhatsApp Business, a što hrvatski startup Sendbee koji se njime bavi? Otkrili su nam suosnivači Domagoj Krpan i Ivan Arar.

Startupi i poslovanje

Mali ste offline biznis? Ovladati online prodajom možete i s ograničenim budžetom

Ugostiteljski objekti prvi su osjetili posljedice pandemije pa tako i naš specialty coffee shop Kavantura. Srećom, pozabavili smo se web trgovinom i digitalnim alatima tik prije svega... evo što je nama olakšalo posao.

Startupi i poslovanje

Ponovimo lekcije iz 2008. Kriza nije vrijeme da svojim klijentima budete daleko

Ovo je priča koju vrlo često pričam, to je priča o krizi zvanoj 2008. Jedni su se hvalili, drugi žalili, a evo što se meni događalo...