7 startupa završavaju program hrvatskog Founder Institutea

Upoznajte 7 startupa koji završavaju program hrvatskog Founder Institutea

Hrvatska podružnica Founder Institutea iduće srijede, 18. veljače, predstavlja 7 novih startupa koji su završili zimski semestar inkubacije – Aludent, Jedrimo, Intelligent Warranty, Rapid Cubes, Gaming Battle Ground, Adventure Donkey i Rebus.

Founder Institute Zagreb

U četiri mjeseca obuke lean startup poslovnim modelima podučavali su ih hrvatski i inozemni mentori Founder Institutea iz Zagreba, Pule, Osijeka, Berlina, Münchena, Pariza, Bruxellesa, Stockholma, Tel Aviva, New Yorka, Silicijske doline te Johannesburga.

Founder Institute u Hrvatsku je stigao 2012. godine i do sada je održao četiri semestra edukacije, tri u Zagrebu i jedan u Rijeci, a program je od tada završio 31 novi hrvatski startup. Cilj Founder Institutea Hrvatska je svake godine stvoriti desetak novih održivih startup tvrtki koje će do 2020. stvoriti kumulativno najmanje 500 novih radnih mjesta u Hrvatskoj. Ovaj program lokalno organiziraju i vode Vladimir de Franceschi, Dražen Nikolić, Vanja Andrić i Marjeta Tomulić Vehovec, a zimski semestar 2014./2015. održao se uz potporu Američkog Veleposlanstva i Veleposlanstva države Izrael, Hrvatskog Telekoma te Veleučilišta Baltazar Zaprešić.

Nova generacija FI startupa predstavit će svoje projekte na javnoj inauguraciji u T-comovom edukacijskom centru, Park stara Trešnjevka 2, Zagreb 18. 2. u 18 sati. Počasni gost mentor bit će Hrvoje Prpić, serijski poduzetnik i suosnivač udruge CRANE.

Prilikom inauguracije, hub:raum, startup inkubator Deutsche Telekoma, dodijelit će stipendiju jednom od sedam startup projekata. Inkubator je prepoznao ovaj program i odlučio ga poduprijeti tako što će na samom kraju programa odabrati jedan kojem će financirati cjelokupnu obuku.

A startupi su…

Ako želite prisustvovati, rezervirajte svoje mjesto na ovom događanju putem Eventbritea, a pogledajte i koji će se projekti predstaviti:

  1. Adventure Donkey je web platforma specijalizirana za pustolovni turizam te će turistima omogućiti jednostavno informiranje i rezervaciju izleta.
  2. Aludent je aluminijska četkica za zube, minimalističko-elegantnog dizajna, koja uz visoku medicinsku kvalitetu održavanja oralne higijene korisniku daje zadovoljstvo stopostotne održivosti i ekološke osviještenosti.
  3. Gaming Battle Ground je inovativna globalna gaming platforma koja igračima omogućuje zabavu i natjecanje na etabliranim online turnirima i/ili kreiranje novih turnira po njihovim pravilima.
  4. Intelligent Warranty je online platforma za unapređenje odnosa između kupaca, proizvođača, distributera i pružatelja servisnih usluga te značajno poboljšanje kvalitete usluge nakon prodaje, a namijenjena je svim proizvodima s dugim garantnim periodima.
  5. Meridda je mobilna aplikacija za regulaciju negativnih učinaka stresa koja je posebno osmišljena za ljude koji rade u vrlo stresnoj i zahtjevnoj radnoj okolini.
  6. Rapid Cubes je tehnološki startup čiji je cilj uvesti primjenu poslovne inteligencije u tvrtke koje se bave online trgovinom s naglaskom na brzinu, mobilnost, fleksibilnost i jednostavnost korištenja.
  7. Seek and Sail pomaže jedriličarima da pronađu željeno plovilo, usporede ga s drugim brodovima, rezerviraju i na kraju odluče što raditi na odmoru uz pomoć digitalne nautičke karte. 

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

MKOP Osijek: Bez gig ekonomije (i paušalnih) nema ni Wolta, Bolta, Ubera…

U Osijeku se proteklog tjedna održalo 13. izdanje Međunarodne konferencije o poduzetništvu kojoj su ovaj put tema bili ljudski resursi.

Startupi i poslovanje

Kako bi Rimac, Bakić, Car i drugi hrvatski poduzetnici uložili 100.000 kuna da imaju startup?

Good Game Liftoff startup natjecanje prošle je godine u žiriju okupilo poznate hrvatske poduzetnike i stručnjake, a koji su tada prepoznali potencijal mladog tima iza društvene igre Mundus. Ususret novom izdanju Lifoffa vraćamo se do Mundusa i žirija po par dobrih savjeta.

Startupi i poslovanje

Primjer za Hrvatsku: Srbija predstavila olakšice za zapošljavanje ‘paušalaca’ i test samostalnosti

Porezne olakšice za zapošljavanje donedavnih paušalaca, jasan test samostalnosti... Što Hrvatska može naučiti iz srpskog primjera, komentiramo u novoj epizodi Netokracijinog podcasta.

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.