7 startupa završavaju program hrvatskog Founder Institutea

Upoznajte 7 startupa koji završavaju program hrvatskog Founder Institutea

Hrvatska podružnica Founder Institutea iduće srijede, 18. veljače, predstavlja 7 novih startupa koji su završili zimski semestar inkubacije – Aludent, Jedrimo, Intelligent Warranty, Rapid Cubes, Gaming Battle Ground, Adventure Donkey i Rebus.

Founder Institute Zagreb

U četiri mjeseca obuke lean startup poslovnim modelima podučavali su ih hrvatski i inozemni mentori Founder Institutea iz Zagreba, Pule, Osijeka, Berlina, Münchena, Pariza, Bruxellesa, Stockholma, Tel Aviva, New Yorka, Silicijske doline te Johannesburga.

Founder Institute u Hrvatsku je stigao 2012. godine i do sada je održao četiri semestra edukacije, tri u Zagrebu i jedan u Rijeci, a program je od tada završio 31 novi hrvatski startup. Cilj Founder Institutea Hrvatska je svake godine stvoriti desetak novih održivih startup tvrtki koje će do 2020. stvoriti kumulativno najmanje 500 novih radnih mjesta u Hrvatskoj. Ovaj program lokalno organiziraju i vode Vladimir de Franceschi, Dražen Nikolić, Vanja Andrić i Marjeta Tomulić Vehovec, a zimski semestar 2014./2015. održao se uz potporu Američkog Veleposlanstva i Veleposlanstva države Izrael, Hrvatskog Telekoma te Veleučilišta Baltazar Zaprešić.

Nova generacija FI startupa predstavit će svoje projekte na javnoj inauguraciji u T-comovom edukacijskom centru, Park stara Trešnjevka 2, Zagreb 18. 2. u 18 sati. Počasni gost mentor bit će Hrvoje Prpić, serijski poduzetnik i suosnivač udruge CRANE.

Prilikom inauguracije, hub:raum, startup inkubator Deutsche Telekoma, dodijelit će stipendiju jednom od sedam startup projekata. Inkubator je prepoznao ovaj program i odlučio ga poduprijeti tako što će na samom kraju programa odabrati jedan kojem će financirati cjelokupnu obuku.

A startupi su…

Ako želite prisustvovati, rezervirajte svoje mjesto na ovom događanju putem Eventbritea, a pogledajte i koji će se projekti predstaviti:

  1. Adventure Donkey je web platforma specijalizirana za pustolovni turizam te će turistima omogućiti jednostavno informiranje i rezervaciju izleta.
  2. Aludent je aluminijska četkica za zube, minimalističko-elegantnog dizajna, koja uz visoku medicinsku kvalitetu održavanja oralne higijene korisniku daje zadovoljstvo stopostotne održivosti i ekološke osviještenosti.
  3. Gaming Battle Ground je inovativna globalna gaming platforma koja igračima omogućuje zabavu i natjecanje na etabliranim online turnirima i/ili kreiranje novih turnira po njihovim pravilima.
  4. Intelligent Warranty je online platforma za unapređenje odnosa između kupaca, proizvođača, distributera i pružatelja servisnih usluga te značajno poboljšanje kvalitete usluge nakon prodaje, a namijenjena je svim proizvodima s dugim garantnim periodima.
  5. Meridda je mobilna aplikacija za regulaciju negativnih učinaka stresa koja je posebno osmišljena za ljude koji rade u vrlo stresnoj i zahtjevnoj radnoj okolini.
  6. Rapid Cubes je tehnološki startup čiji je cilj uvesti primjenu poslovne inteligencije u tvrtke koje se bave online trgovinom s naglaskom na brzinu, mobilnost, fleksibilnost i jednostavnost korištenja.
  7. Seek and Sail pomaže jedriličarima da pronađu željeno plovilo, usporede ga s drugim brodovima, rezerviraju i na kraju odluče što raditi na odmoru uz pomoć digitalne nautičke karte. 

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.