Hub:raum daje stipendiju za najbolji poduzetnički tim iz Founder Institutea u Splitu

Hub:raum daje stipendiju za najbolji poduzetnički tim iz Founder Institutea u Splitu

Founder Institute Split i akcelerator hub:raum dogovorili su suradnju za predstojeći semestar edukacije u Splitu. Svi poduzetnici koji budu razvijali svoju poslovnu ideju kroz obuku u Founder Instituteu imat će priliku predstaviti se ovom akceleratoru i dobiti njegovu stipendiju.

Founder Institute hubraum

Founder Institute Split i akcelerator hub:raum dogovorili su suradnju  za predstojeći semestar edukacije u Splitu. Svi poduzetnici koji budu razvijali svoju poslovnu ideju kroz obuku u Founder Instituteu imat će priliku predstaviti se ovom akceleratoru i dobiti njegovu stipendiju.

Podsjetimo, hub:raum je startup akcelerator Deutsche Telekom grupe, koji se u Hrvatskoj predstavio prošloga ljeta u sklopu TechCrunch Meetups turneje. Osim prostora, mentorstva i financijskih sredstava, prednost ovog akceleratora je u tome što nudi pristup velikoj bazi korisnika DT grupe, koji vrlo brzo mogu početi koristiti i proizvod ili uslugu koju startup kreira, ukoliko ona bude implementirana u postojeće sustave. Inače, hub:raum djeluje i uz potporu jedne od najuglednijih tvrtki za kapitalna ulaganja u svijetu, T-Venturea. U tijeku su pripreme za pokretanje četvrtog semestra Founder Institutea u Splitu, u svibnju 2014, a hub:raum je prepoznao ovaj program i odlučio ga poduprijeti tako što će pratiti projekte koji se budu razvijali u okviru Founder Institute edukacije. Na samom kraju programa odabrat će jedan najbolji, kojemu će financirati cjelokupnu obuku. Naravno, to također znači i mogućnost pobjedničkog startupa da nastavi svoj u razvoj u hub:raumu.

Saznajte više o Founder Instituteu na radionici u Splitu

Podsjetimo, Founder Institute globalni je projekt edukacije za pokretanje startup tvrtki. U Hrvatsku je stigao 2012. i do sada je održao tri semestra edukacije – dva u Zagrebu i jedan Rijeci. Prošlog tjedna u Zagrebu program je završilo osam osnivača čime se brojka pokrenutih tvrtki u Hrvatskoj povećala na 24. U Split Founder Institute stiže uz podršku i potporu Američkog Veleposlanstva u Zagrebu.

Ukoliko želite saznati više iz prve ruke o programu FI-a u Splitu, možete doći na radionicu Startup Ideation Bootcamp i saznati sve što je potrebno za dobru poslovnu ideju. Radionica je organizirana uz partnerstvo sa Ekonomskim Fakultetom Sveučilišta u Splitu u čijim prostorima će radionica biti i održana, u petak, 28. ožujka 2013. u 18 i 30 sati. Radionica je besplatna, ali potrebno se registrirati jer je broj mjesta ograničen.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Osvojili su “Oscara” za industrijski dizajn, a onda sve snage uložili u kreiranje najboljih madraca

Uz mnoge druge domaće i inozemne nagrade, Filip Havranek i Kristina Lugonja dobitnici su Red Dota, najprestižnije svjetske nagrade za industrijski dizajn, a odnedavno su postali i osnivači startupa. Iako su dosad dizajnirali različite namještaje i proizvode - od stolova, stolica, lampi i prijenosnih SSD-ova - njihov prvi startup proizvod je madrac Nimbus koji se ne prodaje u nijednoj fizičkoj trgovini.

Kultura 2.0

Kako iskoristiti advent za employer branding (a da nije samo domjenak)

Važnost dobrog raspoloženja unutar tvrtke ne možemo zanemariti, pogotovo kad je riječ o kraju godine kada se projekti privode kraju dok se istovremeno pripremmo za nadolazeće. Čini se da je A1 otkrio najbolju formulu kako preživjeti zimu: mjesec dana blagdana u uredima.

Startupi i poslovanje

“Kod nas toga nema”: Samo 16% žena u hrvatskoj IT industriji nije doživjelo spolnu diskriminaciju

“Nejednakost je samo u Vašoj glavi, da manje sjedite pred pudijerom, a više pred knjigom nebi vidjeli nejednakost”.

Tehnologija

Klijenti banaka imaju sve manje vremena: Kako banke razvijaju digitalne proizvode za njih?

Digitalna transformacija mijenja iz temelja različite industrije. Koje vještine su vam potrebne ne bi li u jednoj od njih temelje gradili upravo vi, saznali smo od product ownera i managera Raiffeisen banke.

Kolumna

Kako je meni i 35.000 kupaca 96% snižen Foreov UFO postao “najbolje iskustvo kupovine ikad”

Osjećaj kada pronađete, a potom i kupite neki proizvod po 96% nižoj cijeni, nezamjenjiv je, pogotovo ako ste jedni od “rijetkih” koju su ponudu pronašli. Svi vam zavide, napravili ste odličan “deal”, a manje je bitno treba li vam uopće taj proizvod.

Tehnologija

Hardverski vodič za sve trenutne i buduće influencere, freelancere i gamere

Kraj jedne godine i ulazak u novu možete pamtiti po retrospektivi na prošle uspjehe i neuspjehe te novogodišnjim planovima koji su se izjalovili do sredine siječnja. A možete i po tome kako ste napokon odlučili napraviti prvi korak prema ostvarenju svog influencerskog, gamerskog ili freelancerskog sna. Hardver možda nije najvažnija stvar u toj priči, ali je sigurno bitna stvar za početak.