Mobilni kongres u Barceloni: Fordov praunuk predstavio koncept pametnog, "spojenog" automobila

Mobilni kongres u Barceloni: Fordov praunuk predstavio koncept pametnog, “spojenog” automobila

Najveći interes sudionika Svjetskog mobilnog kongresa u Barceloni izazvalo je zadnje izlaganje Billa Forda, praunuka Henryja Forda i glavnog direktora istoimene tvrtke koji je predstavio Ford SYNC tehnologiju i automobil


Najveći interes sudionika Svjetskog mobilnog kongresa u Barceloni izazvalo je zadnje izlaganje Billa Forda
, praunuka Henryja Forda i glavnog direktora istoimene tvrtke koji je predstavio Ford SYNC tehnologiju i automobil. Bill smatra da automobilska industrija budućnosti ne smije biti “glupa” odnosno neumrežena. Kao što nam je danas normalno koristiti smart phone, tako ćemo u sljedećih 20 godina koristiti smart auto.

Praćenje najveće svjetske konferencije posvećene mobilnim tehnologijama i trendovima, Mobile World Congress, na Netokraciji je omogućio Vipnet, koji vam svojim mobilnim data paketima omogućava korištenje najnovije generacije internetskih aplikacija i usluga u hodu. Vipnet osim putem službene web stranice možete pratiti i putem Facebooka. Hvala Vipnetu na podršci praćenja i informiranja o budućnosti mobilnih tehnologija!

Predavanje Billa Forda bilo je najposjećenije (Snimila Marina Filipović Marinshe)


Ford je angažirao cijeli tim informatičkih stručnjaka koji će Ford automobile spojiti sa socijalnim mrežama, obučiti ih da komuniciraju međusobno kao i s vašim mobilnim uređajima. Već danas s prvim Ford SYNC automobilom možete govorno upravljati, otvarati, čitati i pisati e-mailove, pa čak i twittati. Ford Sync će se rado spojiti s vašim iPadom te će vam svirati omiljene glazbene albume.

FORD - pametni i atraktivni automobili budućnosti (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Bill Ford ističe da je vrlo bitno automobile budućnosti napraviti što pametnijim kako bi se smanjile ili potpuno izbjegle prometne nesreće, gužve i problemi parkiranja. Fordov automobil budućnosti će se parkirati sam, obavijestit će vas gdje je najbliža pumpa te će vas porukom podsjetiti da je krajnje vrijeme da napunite rezervoar gorivom.

Nova tehnologija izazvala je znatiželju ali i zabrinutost (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Najveći interes sudionika potaknula je Billova izjava da proizvođači automobila moraju dogovoriti univerzalni standard koji bi omogućio komunikaciju vozila različitih proizvođača na cesti. Kada bi se različiti automobili mogli međusobno prepoznavati u prometu, smanjila bi se mogućnost sudara. Pametni GPS uređaji biti će sastavni dio svakog pametnog automobila.

Urednik Netokracije testirao je Ford Sync tehnologiju (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Sudionici predavanja postavili su pitanja o sigurnosti informacijskih sistema i problem hakiranja. Bill je potvrdio da je to veliki izazov na kojemu rade ali da strah od hakiranja i zloupotrebe ne smije spriječiti inovacije.

"Inovacije su jedino riješenje za bolju budućnost!" ~ tvrdi Bill Ford (Snimila Marinshe)

Najgore rješenje je uvijek stagnacija. Ford će nastaviti razvoj pametnih automobila tijekom kojeg će u hodu rješavati vezane probleme sigurnosti korisnika.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako su OPG-ovci postali najtraženiji ljudi (i zašto je nužno njihovo digitalno opismenjavanje)

U jeku pandemije koronavirusa (COVID-19) zatvorene su i tržnice. Uz zabranu kretanja van mjesta prebivališta, ova mjera navela je brojne OPG-ovce koji su svoje proizvode do jučer nudili na placu da posegnu za nekim drugim kanalima jer voće i povrće bez hladnjače ne može dugo stajati, a plastenici su puni zahvaljujući blagoj zimi i proljetnom suncu koje se pojavilo u par navrata.

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Što ste propustili

Novost

“Hodajte” s bilo kim na svijetu iz samoizolacije – s besplatnim Tinder Passportom!

Kod kuće ste, i još ste uz to sami i dosadno vam je? Zašto se ne bi Tinderom preselili u Brazil ili Kanadu i tamo pokušali virtualno zavoditi?

Kultura 2.0

Digitalci otkrivaju kako izgleda #radimdoma uz djecu, mačke, pse, hrpu mailova i još više video poziva!

Bili vi dotjerani, neuredni, vaš stol složen, zatrpan - svi smo u radu od doma preživjeli i dobre i loše dane, ali zato, draga digitalna zajednico, u ovim vremenima trebamo češće komunicirati i dijeliti iskustva. Zavirili smo s #radimdoma vezom u vaš mali kutak kako bi podijelili dojmove i svima olakšali one žute minute.

Vodič

Izrada noževa, crtanje i cvrčanje mesa na YouTubeu koji će vas (većinom bez riječi) smiriti u 4. tjednu samoizolacije

Ako vas serije i filmovi pa ni Tiger King više ne smiruju, možda je vrijeme da otkrijete mikroterapiju YouTuberima koji se potiho bave crtanjem, restauracijom, kuhanjem, noževima - i glinom?

Startupi i poslovanje

Od 3D printanih vizira do chatbota: Kako tehnološka zajednica pokušava ublažiti pandemiju u Hrvatskoj

U vrijeme kad je digitalni način jedini način kako nastaviti poslovanje, IT zajednica ima posebnu priliku pružiti ruku pomoći onima koji su najviše ugroženi.

Kultura 2.0

Što se dogodilo kad nas je 115.000 nakon potresa u Zagrebu skinulo LastQuake? Autori otkrivaju!

Aplikacija LastQuake je preko noći postala jedna od najtraženijih aplikacija u Zagrebu i okolici, a velik broj korisnika utjecao je i na njezinu stabilnost, no specifičan problem za naše područje bili su i - neprimjereni komentari.

Mobilno

50% više vremena provodimo online – hoće li infrastruktura izdržati?

Što radimo kada smo doma? Pa, na internetu smo - mnogo više nego inače. Ali, jeste se zapitali koliko naše povećano korištenje interneta utječu na infrastrukturu te kako i vi svojim korištenjem interneta možete pomoći održati stabilnost sustava?