Mobilni kongres u Barceloni: Fordov praunuk predstavio koncept pametnog, "spojenog" automobila

Mobilni kongres u Barceloni: Fordov praunuk predstavio koncept pametnog, “spojenog” automobila

Najveći interes sudionika Svjetskog mobilnog kongresa u Barceloni izazvalo je zadnje izlaganje Billa Forda, praunuka Henryja Forda i glavnog direktora istoimene tvrtke koji je predstavio Ford SYNC tehnologiju i automobil


Najveći interes sudionika Svjetskog mobilnog kongresa u Barceloni izazvalo je zadnje izlaganje Billa Forda
, praunuka Henryja Forda i glavnog direktora istoimene tvrtke koji je predstavio Ford SYNC tehnologiju i automobil. Bill smatra da automobilska industrija budućnosti ne smije biti “glupa” odnosno neumrežena. Kao što nam je danas normalno koristiti smart phone, tako ćemo u sljedećih 20 godina koristiti smart auto.

Praćenje najveće svjetske konferencije posvećene mobilnim tehnologijama i trendovima, Mobile World Congress, na Netokraciji je omogućio Vipnet, koji vam svojim mobilnim data paketima omogućava korištenje najnovije generacije internetskih aplikacija i usluga u hodu. Vipnet osim putem službene web stranice možete pratiti i putem Facebooka. Hvala Vipnetu na podršci praćenja i informiranja o budućnosti mobilnih tehnologija!

Predavanje Billa Forda bilo je najposjećenije (Snimila Marina Filipović Marinshe)


Ford je angažirao cijeli tim informatičkih stručnjaka koji će Ford automobile spojiti sa socijalnim mrežama, obučiti ih da komuniciraju međusobno kao i s vašim mobilnim uređajima. Već danas s prvim Ford SYNC automobilom možete govorno upravljati, otvarati, čitati i pisati e-mailove, pa čak i twittati. Ford Sync će se rado spojiti s vašim iPadom te će vam svirati omiljene glazbene albume.

FORD - pametni i atraktivni automobili budućnosti (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Bill Ford ističe da je vrlo bitno automobile budućnosti napraviti što pametnijim kako bi se smanjile ili potpuno izbjegle prometne nesreće, gužve i problemi parkiranja. Fordov automobil budućnosti će se parkirati sam, obavijestit će vas gdje je najbliža pumpa te će vas porukom podsjetiti da je krajnje vrijeme da napunite rezervoar gorivom.

Nova tehnologija izazvala je znatiželju ali i zabrinutost (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Najveći interes sudionika potaknula je Billova izjava da proizvođači automobila moraju dogovoriti univerzalni standard koji bi omogućio komunikaciju vozila različitih proizvođača na cesti. Kada bi se različiti automobili mogli međusobno prepoznavati u prometu, smanjila bi se mogućnost sudara. Pametni GPS uređaji biti će sastavni dio svakog pametnog automobila.

Urednik Netokracije testirao je Ford Sync tehnologiju (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Sudionici predavanja postavili su pitanja o sigurnosti informacijskih sistema i problem hakiranja. Bill je potvrdio da je to veliki izazov na kojemu rade ali da strah od hakiranja i zloupotrebe ne smije spriječiti inovacije.

"Inovacije su jedino riješenje za bolju budućnost!" ~ tvrdi Bill Ford (Snimila Marinshe)

Najgore rješenje je uvijek stagnacija. Ford će nastaviti razvoj pametnih automobila tijekom kojeg će u hodu rješavati vezane probleme sigurnosti korisnika.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.